Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Többször használható, visszaváltható poharakat vezettek be az állatkertben

2022. május 18. 13:45
Nem használnak többé eldobható műanyagpoharakat a Veszprémi Állatkertben, helyettük betétdíjas, visszaváltható “repoharakban” kaphatók az italok.

A poharakat - amelyeket az állatkert egy-egy lakójának képe díszít - 400 forintos betétdíjért adják ki az állatkerti vendéglátó-egységek, ezt az összeget a pohár leadásakor teljes egészében visszakapják a látogatók. Arra is lehetőség van azonban, hogy hazavigyék őket, és mivel a jövőben további állatok képei is felkerülnek majd a poharakra, így a visszatérő vendégek egész gyűjteményt alakíthatnak ki belőlük.

A visszaváltott poharakat 150-200 alkalommal lehet mosni és újra hasznosítani, ezután bedarálják és újrahasznosítják őket.

Török László, az állatkert igazgatója emlékeztetett: az állatkert feladata sokrétű, a fajvédelem, az oktatás és környezeti nevelés mellett a környezetvédelem is nagy hangsúlyt kap. Az elmúlt több mint tíz évben épült új épületeknél kiemelt figyelmet fordítottak a hőszigetelésre, az alacsony energiafelhasználásra, ezen épületek tetején napelemek, napkollektorok gyűjtik és tárolják az energiát, valamint esővízgyűjtő rendszerek terelik a csapadékot föld alatti tartályokba, hogy aztán felmosáshoz, az orrszarvúk dagonyájához vagy éppen a mosdókban hasznosítsák a vizet.

 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Nagyobb, zöldebb, szerethetőbb a nagymacskák új otthona Nagyobb, zöldebb, szerethetőbb a nagymacskák új otthona Átadták a nagymacskák megújult kifutóját a Veszprémi Állatkertben csütörtökön. A látogatókat szibériai tigrisek, kárpáti hiúzok és hópárducok várják. 2024. május 30. 17:20 Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel A veszprémi Kozmutza Flóra Készségfejlesztő Iskola gyermekeit látták vendégül a Veszprémi Állatkertben a madarak és fák napja alkalmából. A közel százhatvan kisgyermeket már visszatérő vendégként köszöntötték az állatkert dolgozói, akikkel a körbevezetés mellett zoopedagógiai foglalkozásokon is részt vettek. 2024. május 15. 22:06 Állatkerti bébibumm a tavaszi szünetben Veszprémi Állatkert Állatkerti bébibumm a tavaszi szünetben Nem kevesebb mint 10 cikta bárány született az elmúlt hetekben a Veszprémi Állatkertben. 2024. április 5. 9:42 Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. Veszprémi Állatkert Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. A húsvéti hangulat garantált a Gulya-dombi bejáratnál strucctojásokkal díszített rendhagyó tojásfával. 2024. március 29. 2:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.