Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Apró csodák makroszemmel bemutatva

2022. május 25. 12:09
Veszprém egy szűk körzetében örökítette meg az egyszerű hétköznapi szépséget Melczer Zsolt, fotós. Mindezt különleges makrotechnológiával, amelyekből a tihanyi Rege Galériában nyílt kiállítás.

„Az én makrovilágom”- Apró csodák a közvetlen környezetünkben – ezt a címet adta Melczer Zsolt a kiállításának, amely egyszerre hordozza magában az egyszerűséget, mégis a legapróbb részletek bemutatását is. A veszprémi fotós ugyanis nem tett mást, csak veszprémi lakhelyének 500 méteres körzetében makrofelvételeket készített a természetről és a hétköznapok csodáiról.

Ezekből a fotókból nyílt most kiéllítás Tihanyban a Rege Galériában, ahol 5 síkképernyős, nagy felbontású TV-n lehet megtekinteni a legjobban sikerült 60 fotót. A kiállítótér ezen megoldása lehetővé teszi, hogy megtízszerezze az adott tér lehetőségeit.

Melczer Zsolt az alábbiakkal írja le a kiállításra válogatott fotóit: „Az általam használt két speciális optika az adott témák új megközelítését teszi lehetővé. A bemutatásra kerülő fotóanyag 90%-át a házunk 500 méteres körzetében készítettem, így a kiállítás apropója, hogy megmutathassam az apró csodákat a közvetlen környezetünkben. Küldetésemnek tartom a legjobb tudásom szerint megmutatni mindent, ami szép. Ezekkel a gondolatokkal szeretném átitatni minden tanítványom szellemiségét.”

Melczer Zsolt (fotó: Borsfay Julianna )Melczer Zsolt (fotó: Borsfay Julianna )

Melczer Zsolt az ezredforduló első éveiben grafikai munkáihoz kezdett el újra fotózni a képrögzítők digitális világában. Az alkalmazott fotográfia minden területén töltött időt, az alapokat négy-öt év sajtófotózás adta meg. Megtanulta a történeteket képekben elmesélni, Veszprém életének minden szegmensét megmutatni. A képanyagok nézettsége egyre több felkérést hozott számára, hivatalos fotósa lett a legtöbb veszprémi intézménynek. Számtalan könyv, szakácskönyv, szakmai könyv, prospektus, termékkatalógus, weboldal és online galéria képanyagának elkészítése van mögötte, a VeszprémFestet évről évre fotózza. Fazekas Nándor kézilabdakapus sport életműve, az „Első számú második” című könyv erős képanyagának köszönhetően a Best Print Hungary szakmai versenyén a zsűri különdíját kapta. Melczer Zsolt megszerzett tudását szeretné másoknak is átadni, képzéseket, kurzusokat, nyári táborokat tart.

vehir.hu
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.