Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Huszonöt éves a hajmáskéri nyugdíjas klub

2022. május 22. 4:00
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte szombaton a hajmáskéri Vadgesztenye Nyugdíjas Klub – igaz, egy évvel megkésve.

A klubot 1996-ban, 74 fő jelenlétében alapították azok a tettrekész nyugdíjasok, akik az önkormányzat támogatásával saját maguk tették rendbe azt az épületben, amiben aztán a klubtalálkozókat is tartották. Legalábbis egy ideig, azóta ezt az épületet már elbontották, és a csoport találkozóit ma már a közösségi házban rendezik meg – vázolta a klub történetét Szlapák Julianna klubvezető.

Az első években közös kirándulások, szomszédolások jellemezték a közösséget, aztán az idő múlásával egyre több előadást rendeztek eleinte főleg egészségügyi, majd mind színesebb témakörökben. Szokássá váltak a közös ünneplések, lecsófőzések. 

2001-ben színjátszó csoport alakult a klub keretein belül, ami tizenkét éven át működött. 2006-ban néptánc-, majd dalkör jött létre, melyek a mai napig működnek és tavaly – illetve rendhagyó módon idén – ünnepelték tizenötödik “születésnapjukat”. Az egyéves csúszásra – ahogy a nyugdíjas klub negyedszázados jubileuma esetében is – a koronavírus miatt bevezetett tavalyi lezárások jelentenek magyarázatot. 

A szombati ünnepélyes találkozón Ovádi Péter parlamenti képviselő is részt vett, aki szerint gyakran van okunk Hajmáskér fejlődését, a különböző beruházások elkészültét ünnepelni, de érdemes a dolgok mögé nézni, és vetni egy pillantást azokra is, akik ezt a községet éltetik. A képviselő köszönetet mondott a nyugdíjasoknak, akik nemcsak munkával töltött éveik alatt, de azóta is mozgatórugói a helyi közösségnek. 

Köbli Miklós polgármester felelevenítette, hogy szülei révén a klub alakulásának is szemtanúja volt huszonöt évvel ezelőtt, és annak történetét szinte az első perctől kezdve figyelemmel követte. A polgármester megköszönte a klubtagoknak, hogy a település ünnepségeinek fényét jelenlétükkel és aktív részvételükkel emelik.

A polgármester és a parlamenti képviselő emlékplakettet ajándékozott a jubiláló klubnak, hogy az ünnepi alkalom valóban feledhetetlen legyen. 

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.