Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A falu születésnapja

2022. május 23. 14:40
Úrkút alapításának 241. évfordulóját ünnepelték vasárnap a településen.

Az ünnepséget annál a kútnál rendezték meg vasárnap délután, amelyről a település a nevét kapta. Felléptek a falu kulturális csoportjai, a nemzetiségi asszonykórus és tánccsoport, az óvodások és iskolások, az Acro Dance tánccsoport, Burucs László saját szerzeményét adta elő gitáron, Novák Lea pedig sváb dialektusban mesélt. 

A rendezvényt Fülöp Zoltánné polgármester nyitotta meg, aki rámutatott: a születésnap mindenki számára nagy ünnep, amit szeretteink, családunk, barátaink körében ünnepelünk meg. Ugyanígy a falu születésnapja is ünnepi alkalom, amelyre összegyűlt a település apraja-nagyja, minden korosztály képviselteti magát mind a fellépők, mind a nézőközönség soraiban.

Az úrkútiakat köszöntötte Ovádi Péter parlamenti képviselő is, aki megjegyezte: ez az évforduló jó alkalom arra, hogy ünnepeljük a múltunkat, a felmenőinkat, akik megalapították a települést és ilyen gyönyörű környezetet hagytak ránk. Van okunk a jelenben is az ünneplésre – folytatta a képviselő – hiszen a település fejlődik, új, megújult iskola, óvoda, bölcsőde és utak mutatják az önkormányzat munkájának eredményeit. Ovádi végezetül gratulált a település focicsapatának is, akik a hétvégén megnyerték a vehir.hu megyei 1. osztályú labdarúgó bajnokságot

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.