2022. július 1.
//
Annamária névnap

Zsigmond István az év veszprémi mentőse

2022. május 25. 12:08

Zsigmond István 1995 májusától dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál. Pályafutását a dunaújvárosi mentőállomáson kezdte, majd Veszprémbe költözött. Mentőgépkocsin és eset-roham kocsin egyaránt teljesít szolgálatot. Kiválóan képzett szakember. Rendszeresen részt vesz az új dolgozók oktatásának folyamatában, igyekszik tapasztalatait és a betegekhez való empatikus hozzáállását beléjük táplálni, figyelemre méltó, ahogyan jó irányba alakítja az új dolgozók szemléletét. Nem csupán a mentőszolgálattal kapcsolatos feladatokban lehet rá mindig számítani, hanem a munkaidőn kívüli közösségi életnek is tevékeny részese. Határozott, fegyelmezett munkavégzésével kivívta a bajtársak elismerését is.

Azonban nemcsak munkatársaival képes baráti kapcsolatot kialakítani, hanem a betegekkel is pillanatok alatt közvetlen és megnyugtató kontaktust tud kialakítani. Betegcentrikussága, továbbá a velük való empatikus bánásmódja példaként állítható minden mentődolgozó elé. A covid-járvány alatt mindvégig példaértékű munkavégzést tanúsított, a védekezés minden eleméből kivette a részét. Kimagasló munkája iránymutatás a ma kezdő, fiatal mentődolgozók előtt. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a betegellátás területén végzett áldozatos, példaértékű munkája elismeréseként Zsigmond István részére Az Év Veszprémi Mentőse díjat adományozta.
 

vehir.hu

További cikkek

Kívül lilák, belül zöldek a V-Busz új járművei
Kívül lilák, belül zöldek a V-Busz új járművei
Amit a városvezetés néhány éve eltervezett a közösségi közlekedés megreformálásában, az mostanra érett be végérvényesen, amikor a héten megérkezett és forgalomba állt a V-Busz kötelékében az 5 darab új, tisztán elektromos meghajtással közlekedő autóbusz. Az új buszok nem csak környezetkímélőek, hanem számos technikai újítással is felszerelték őket, töltőállomásukat pedig a Haszkovó-buszfordulóban alakították ki.
Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Összefoglalónk a képviselő-testület júniusi üléséről.
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő Óvodája 2022” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” pályázat dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 29-én, Budapesten. Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával idén második alkalommal hirdetett – az állatvédelmi oktatási tevékenységet középpontba helyező – pályázatot óvodák és idén első ízben már általános iskolák számára is. A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várták, akik kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a forgalom számára az elkészült Füredi úti felüljárót, így ismét két irányból lehet közlekedni a Balaton irányába Veszprémből. A 8-as út déli elkerülőjének fejlesztése során zajvédő falakat is építettek az útszakasz teljes hosszában, véglegesen pedig 2022 decemberében fejezik be a munkákat.
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Veszprémben, a Pannon Egyetemen nyitott fejlesztőirodát a cég.