Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
15°C
2024. május 22. Júlia, Rita
Veszprém
15°C

Fesztivállal indítják a nyarat a Somlón

2022. május 26. 12:25
Országos szintű eseménnyel várják a bor- és kultúrabarátokat június 17-én és 18-án a Somlón.

A  kilencéves múltra visszatekintő Éjszakai Pincetúra mindig is egy alulról jövő, a borvidéki szereplők által finanszírozott és szervezett kezdeményezés volt, amihez idén eddig soha nem tapasztalt módon csatlakoznak a szervezőkhöz a helyi vállalkozások, a hegyközség, a környékbeli falvak önkormányzatai, polgárőrei,  és nem utolsó sorban az ország minden részéről érkező,  főként vulkanikus borvidékek borászai, vendéglátósai,  borszakemberei, valamint a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa nemzetközi programsorozat szervezői. A Somlói Borvidék a Veszprém-Balaton 2023  Európa Kulturális Fővárosa program gasztronómiai projektjeinek egyik helyszíne, a hat balatoni borrégió egyik borvidéke.

A központi, közös programokat a Somló Fesztivál keretében pénteken és szombaton napközben rendezik meg. A Somló-hegy teljes területén kézműves és termelői vásárok, művészeti kiállítások, geológiai-vulkanológiai bemutatók, gyermekprogramok, és egymást váltva akusztikus és mini-koncertek szórakoztatják a vendégeket. A somlói pincészetek saját programjai a hagyományos Éjszakai Pincetúra keretében szombat este 22 órakor, a somlói kápolnák harangszavára kezdődnek közös tábortűzgyújtással.

A borszakértőket- és kedvelőket izgalmas szakmai programok, borvacsorák várják, csaknem 50 magyar pincészet részvételével.

vehir.hu
további cikkek
Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. 2024. május 20. 15:32 Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő. 2024. május 20. 16:16 Fonott emlékeink Fonott emlékeink Egykor sapkák, hajhálók, tarisznyák, nadrágok, sőt akár függőágy is készült ezzel a technikával, mára azonban talán csak valami furcsa német szónak gondoljuk, ha meghalljuk: sprang. A Művészetek Háza legfrissebb kiállításának célja, hogy ezen változtasson. 2024. május 19. 14:41 A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. 2024. május 18. 11:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.