2022. július 1.
//
Annamária névnap

Még magasabb szintű képviseletet kap az állatvédelem Ovádival

2022. május 28. 9:17
Kormánybiztossá nevezték ki Ovádi Pétert, aki korábbi miniszteri biztosi feladatai után még magasabb szinten képviselheti a jövőben is az állatvédelmet.

A Magyar Közlöny 2022/90-es számában írják, hogy Ovádi Pétert az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztossá nevezte ki. Tevékenységét a Varga Judit vezette Igazságügyi Minisztériumon keresztül végzi majd.

Ovádi Péter és Varga Judit, igazságügyi miniszterOvádi Péter és Varga Judit, igazságügyi miniszter

Ovádi Péter a Facebook-oldalán így kommentálta a kinevezését: Az elmúlt év közös eredményei után, azt a megtisztelő feladatot kaptam, hogy immár, mint kormánybiztos foglalkozhatok tovább az állatvédelemmel az Igazságügyi Minisztérium kötelékében Varga Judit miniszter asszony támogatásával. A munka tehát nem áll meg, sőt mi több, az állatvédelem kérdésköre új szintre emelkedik. Köszönöm Nagy István miniszter úrnak (korábbi agrárminiszter, aki felügyelte Ovádi miniszteri biztosi munkáját – a szerk.) az eddigi támogatást!

A kormánybiztosi kinevezés nem érinti Ovádi Péter egyéniben megnyert országgyűlési képviselői megbízatását, így Veszprém, valamint a 24 környező település képviseletét a jövőben is ő látja.

Ha a kormány feladatkörébe tartozó feladat kiemelt fontosságú, ugyanakkor sem a kormányhivatal, sem a minisztérium feladatkörébe nem tartozik, akkor a miniszterelnök kormánybiztost nevez ki a feladat hatékony koordinálására. A kormánybiztos megbízatása addig tart, amíg a feladatot el nem végzi, de maximum két évig.

vehir.hu

További cikkek

Kívül lilák, belül zöldek a V-Busz új járművei
Kívül lilák, belül zöldek a V-Busz új járművei
Amit a városvezetés néhány éve eltervezett a közösségi közlekedés megreformálásában, az mostanra érett be végérvényesen, amikor a héten megérkezett és forgalomba állt a V-Busz kötelékében az 5 darab új, tisztán elektromos meghajtással közlekedő autóbusz. Az új buszok nem csak környezetkímélőek, hanem számos technikai újítással is felszerelték őket, töltőállomásukat pedig a Haszkovó-buszfordulóban alakították ki.
Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Összefoglalónk a képviselő-testület júniusi üléséről.
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő Óvodája 2022” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” pályázat dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 29-én, Budapesten. Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával idén második alkalommal hirdetett – az állatvédelmi oktatási tevékenységet középpontba helyező – pályázatot óvodák és idén első ízben már általános iskolák számára is. A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várták, akik kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a forgalom számára az elkészült Füredi úti felüljárót, így ismét két irányból lehet közlekedni a Balaton irányába Veszprémből. A 8-as út déli elkerülőjének fejlesztése során zajvédő falakat is építettek az útszakasz teljes hosszában, véglegesen pedig 2022 decemberében fejezik be a munkákat.
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Veszprémben, a Pannon Egyetemen nyitott fejlesztőirodát a cég.