Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

RoVEN Hood

2010. április 24. 5:00 // Forrás: Pannon Egyetem
A hagyományokhoz híven öt csapat mérkőzik meg a VEN-en, hogy kapitányuk elnyerje a diákrektori címet. Ismerkedj meg velük!

A sorozatunk mai részében kis időutazást teszünk a középkorig, egészen RoVEN Hoodig. Leginkább arról ismerjük meg, hogy a gazdagoktól elvesz, és a szegényeknek ad. Ugyan az nem derül ki a bemutatkozásból, hogy a VENen is megteszi-e, de minden mást megtudhatunk.

Az Úrnak kitudjahányadik esztendejében még mindig rettegésben tartják a lakosságot a Sörwoodi erdőben megbúvó útonálló horda tagjai. Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel, hiszen lakói senkinek nem kegyelmeznek, aki nem állja ki a próbáikat. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy óvakodjon tőlük, amennyiben mégis át kell kelnie ezen a veszélyes területen, kizárólag saját felelősségre tegye, és okvetlenül legyen nála pár akó cefre, mert csak így kerülheti el rettenetesen iszonyatos végzetét. Hogy felismerhesse őket, elregéljük történetüket. Vezérük és felbujtójuk R. Hood (25) Nyilas jegyben született nagykorú. Különös ismertetőjegye a fácántollas zöld kalap, valamint a kaján vigyor a szája szélén, mely kétfelé irányuló réveteg tekintettel párosul.

Tisztázatlan okokból egy gyönyörű királylány tűnik fel gyakorta társaságában, akit csak MariVENként szólítanak udvarhölgyei. Valószínűsíthető, hogy a hölgyet már nagyon várják haza a várkastélyba még ki nem pusztult ősei.

Álneve ugyan megtévesztő lehet földi halandó számára, de „Kicsi” John nevű gazfickó is Sörwoodban vert tanyát. R. Hoodnak azért lehet szüksége szolgálataira, mert könnyedén elbánik minden arra járó ellenséggel, és a hordóemelgetésben sem utolsó.

Másfajta szolgálatokra szakosodott Sir Gay, aki még udvarhölgyeket is megszégyenítő piperekészlettel rendelkezik és otthonosan mozog a kardvívás és a csillogó praktikák világában egyaránt.

Ebben a bűnben és szennyben vergődő posványban próbálja Isten báránykáit visszaterelni girbegörbe ösvényről a helyes útra Szürkebarát. Ám ezt a helyes utat gyakorta ő maga is elvéti, hiszen a reábízott misebor olyannyira csábítja, mint hű lovagjainkat némely fehérnép kivillanó bokája.

Megfeledkeztünk arról a fontos közleményről, hogy az áthaladó utasok semmi esetre se vigyenek magukkal almát a hosszú útra, mert ez a célpont csábítja igazán Tell Vilmos fedőnevű íjászt. Felhívjuk a figyelmüket azonban, hogy eleddig még minden kiszemelt célt eltalált.

Nem győzzük figyelmeztetni kedves felebarátainkat, hogy óvakodjanak a Sörwoodi erdőtől, és leginkább annak szomjazó lakóitól! Igen, tudjuk, hogy ez az egyetlen út Veszprémbe…de akkor is!

Ódor Eszter
további cikkek
'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28 Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Az Euronics üzleteket működtető Vöröskő Kft. elsőként élt azzal az új szakképzési törvény által nyújtott lehetőséggel, amely során a munkavállalóik kereskedelmi értékesítő képzésben, valamint vállalkozási- és ügyviteli ügyintéző képzésben vehették át bizonyítványukat most szerda délután.     2024. március 20. 21:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.