Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Rendhagyó módon ismertették a Rendhagyó terek című előadássorozat programjait

2022. május 31. 15:40
A kortárs művészeti értékeket előtérbe helyezve valósul meg idén az EKF saját szervezésű előadássorozata, amelyben különleges – nem megszokott – terekben láthatunk majd előadásokat, performanszokat.

A Rendkívüli terek előadásait és időpontjait hétfő délután ismertették, nem mindennapi körülmények között. A sajtótájékoztató résztvevői már beleshettek egy készülő előadásba, méghozzá az Amargant Színházi Műhely Sárkány című darabjába, melynek egy jelenetét a sajtótájékoztatóra vezető úton, a buszon láthattunk. Rögtön az elején bepillantást nyerhettünk, milyen az, amikor kísérletező jelleggel, profin kihasználva a teret kilépnek a színészek a szokásos színházi falak közül.

Ilyés Lénárd, az Amargant Színházi Műhely vezetője, színésze elmondta, maguk a játszók is inspirálódnak a környezetváltással. A Sárkány című darab egy improvizációs gyakorlatból született, mind kiderült, az elején még nem tudták, merre halad az előadás, végül vígjáték lett belőle. A nagyközönség július ötödikén, Farkasgyepűn, az erdőben tekintheti meg az előadást.

Markovits Alíz, a VEB 2023 Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a színház határterületinek elcsúsztatásával, valamint a komfortzónából való kimozdítással a fiatalabb korosztályt is megcélozzák. További cél, hogy a közönség és az alkotó még közelebb kerüljön egymáshoz.

A badacsonyi öbölre néző Folly Arborétumban tartja majd előadását a Kabóca Bábszínház. A teátrum igazgatója, Szőke Kavinszki András azt hangsúlyozta, hogy a rendhagyó terek színházi használata sok értéket adhat hozzá egy előadás tartalmához. A Kabóca játékát október negyedikén tekinthetik meg tehát Badacsonytomajon.

Végül Varga Richárd, az EKF 2023 kulturális menedzsere ismertette részletesen a programot:

június 14.                      Budapest Bábszínház – Apa lánya (Veszprém, Agóra)

július 5.                          Amargant Színházi Műhely – Sárkány (erdei színházi ősbemutató, Farkasgyepű)

augusztus 23.             Balaton Teátrum – Tihany (Zalahaláp, Haláp-hegy)

szeptember 6.            Fabacsovics Lili – Hogyan írjunk happy endet? (Veszprém, Lovassy László Gimnázium tornacsarnoka)

október 4.    Kabóca Bábszínház – Betyárok ideje – gombóc, stukker újratöltve (Badacsonytomaj, Folly Arborétum és Borászat)

november 8.                Élőkép Színház – Tara teknője (Veszprém, Hangvilla)

december 6.                TÁP Színház – Roletti (Veszprém, Expresszó)

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. 2024. április 18. 1:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.