Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
24°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
24°C

Több és rendezettebb parkolóhely a Vetési környékén

2022. június 9. 11:00
A Kemecse utca és környékének parkolási fejlesztéséről tartott lakossági fórumot Csík Richárd, önkormányzati képviselő a városrészben élőknek. A fórumon a képviselővel együtt véleményezhették az érintett veszprémiek az elkészült terveket, valamint választ kaptak több kérdésükre is.

A Kemecse utca, valamint a környező részek parkolási helyzetéről közel egy éve volt az első lakossági fórum, ott a városrész önkormányzati képviselője, Csík Richárd elmondta, nekilátnak elkészíteni a terveket egy rendezettebb, a mostaninál több parkoló kialakítására.

A tervezési folyamat most ért véget, azt pedig, hogy egy évre volt szükség mindehhez a képviselő azzal indokolta egyrészről, hogy jelenleg annyi fejlesztés zajlik a városban, hogy a tervezők le vannak terhelve. Másrészről pedig többször módosították a terveket, hogy megfeleljen annak az egyik alapvető kritériumnak, hogy nem csökkenhet a már meglévő parkolóhelyek száma.

Az újratervezést követően szerda délután a lakossági fórumon már egy 74 férőhelyes parkoló terveiről tudott beszámolni a képviselő, amit be is mutatott a megjelent városrészi lakosoknak.

Itt elhangzott, hogy a parkolóhelyek bővítésének tervezésekor figyelembe vették, hogy továbbra is párhuzamosan lehessen közlekedni, valamint jelentős fakivágásokkal sem számolnak, összesen 3 fát távolítanak el, mindegyike öreg és beteg már.

A tervek jelenleg arra várnak, hogy beadják őket engedélyeztetésre, viszont ezt megelőzően a képviselő elmondása szerint mindenképpen véleményeztetni szerette volna az érintett lakosokkal.

A fórumon egyébként pozitív fogadtatása volt a koncepciónak, de ezen kívül több aktuális téma is felmerült. Többek közt a Vetési Albert Gimnázium kapcsán, pontosabban az intézmény és a környéken élők parkolási lehetőségeinek kapcsolatáról. Igényként megfogalmazódott, hogy rendezvényekkor – sportesemény, vagy szülői értekezlet – nyissák meg az iskola parkolóját is, mert így kevésbé terhelik az ide érkezők a többi parkolót. Ezekre a felvetésekre az iskola vezetését képviselő Szűcs Attila, igazgató is nyitott volt.

Ami hosszabb távú elképzeléseket illeti, Csík Richárd elmondta, mivel az Egry lakótelep folyamatosan fiatalodik és sok kisgyermekes család telepedik le ezen a környéken, szeretné játszótérrel bővíteni a szabadtéri lehetőségeket az említett parkoló végén, amit a lakosok is támogattak, a képviselő pedig elmondta, dolgozni fog ennek megvalósításán.

vehir.hu
további cikkek
Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. tegnap 14:58 Különjáratokat közlekedtet a Volánbusz a Művészetek Völgyébe Különjáratokat közlekedtet a Volánbusz a Művészetek Völgyébe A Volánbusz járatai biztosítják a 33. Művészetek Völgye fesztivál helyszíneinek megközelítését és a rendezvényhelyszínek közötti gyors és egyszerű közlekedést. tegnap 14:37 Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Balaton Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Vajon milyen volt a Balaton természetes állapota, és mikor változott meg? Helyreállítható-e még a természetközeli állapot? Ezekre a kérdéskere keresték a választ az ELTE Őskörnyezet és Klímaváltozás Kutatócsoport munkatársai legújabb tanulmányukban, amelyben konkrét javaslatokat is megfogalmaztak a tó védelme érdekében. tegnap 21:29 Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Az országos tisztifőorvos praktikus tanácsokat osztott a TV2 műsorában a hőség idejére.  2024. július 16. 16:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.