2022. augusztus 11.
//
Zsuzsanna névnap

Több és rendezettebb parkolóhely a Vetési környékén

A Kemecse utca és környékének parkolási fejlesztéséről tartott lakossági fórumot Csík Richárd, önkormányzati képviselő a városrészben élőknek. A fórumon a képviselővel együtt véleményezhették az érintett veszprémiek az elkészült terveket, valamint választ kaptak több kérdésükre is.

A Kemecse utca, valamint a környező részek parkolási helyzetéről közel egy éve volt az első lakossági fórum, ott a városrész önkormányzati képviselője, Csík Richárd elmondta, nekilátnak elkészíteni a terveket egy rendezettebb, a mostaninál több parkoló kialakítására.

A tervezési folyamat most ért véget, azt pedig, hogy egy évre volt szükség mindehhez a képviselő azzal indokolta egyrészről, hogy jelenleg annyi fejlesztés zajlik a városban, hogy a tervezők le vannak terhelve. Másrészről pedig többször módosították a terveket, hogy megfeleljen annak az egyik alapvető kritériumnak, hogy nem csökkenhet a már meglévő parkolóhelyek száma.

Az újratervezést követően szerda délután a lakossági fórumon már egy 74 férőhelyes parkoló terveiről tudott beszámolni a képviselő, amit be is mutatott a megjelent városrészi lakosoknak.

Itt elhangzott, hogy a parkolóhelyek bővítésének tervezésekor figyelembe vették, hogy továbbra is párhuzamosan lehessen közlekedni, valamint jelentős fakivágásokkal sem számolnak, összesen 3 fát távolítanak el, mindegyike öreg és beteg már.

A tervek jelenleg arra várnak, hogy beadják őket engedélyeztetésre, viszont ezt megelőzően a képviselő elmondása szerint mindenképpen véleményeztetni szerette volna az érintett lakosokkal.

A fórumon egyébként pozitív fogadtatása volt a koncepciónak, de ezen kívül több aktuális téma is felmerült. Többek közt a Vetési Albert Gimnázium kapcsán, pontosabban az intézmény és a környéken élők parkolási lehetőségeinek kapcsolatáról. Igényként megfogalmazódott, hogy rendezvényekkor – sportesemény, vagy szülői értekezlet – nyissák meg az iskola parkolóját is, mert így kevésbé terhelik az ide érkezők a többi parkolót. Ezekre a felvetésekre az iskola vezetését képviselő Szűcs Attila, igazgató is nyitott volt.

Ami hosszabb távú elképzeléseket illeti, Csík Richárd elmondta, mivel az Egry lakótelep folyamatosan fiatalodik és sok kisgyermekes család telepedik le ezen a környéken, szeretné játszótérrel bővíteni a szabadtéri lehetőségeket az említett parkoló végén, amit a lakosok is támogattak, a képviselő pedig elmondta, dolgozni fog ennek megvalósításán.

vehir.hu

További cikkek

Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Balaton parti települések lakói és az ott nyaralók - közölte szerdai csabrendeki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos.
Klímabérletet vezetne be az LMP
Klímabérletet vezetne be az LMP
A havi ötezer forintos bérlet elképzeléseik szerint a környezetvédelem támogatása mellett a családok anyagi nehézségeit is csökkentené.
A tűzszerészek nyilatkoztak a bomba hatástalanításáról
A tűzszerészek nyilatkoztak a bomba hatástalanításáról
Gajdos Milán, hadnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs vezetője elmondta, a bomba hatástalanítása sikeres volt, valamint kitért a robbanótest későbbi sorsára is.
HATÁSTALANÍTOTTÁK A VESZPRÉMBEN TALÁLT BOMBÁT – MEGSZŰNTEK A KORLÁTOZÁSOK
HATÁSTALANÍTOTTÁK A VESZPRÉMBEN TALÁLT BOMBÁT – MEGSZŰNTEK A KORLÁTOZÁSOK
A lakosság visszatérhet otthonába, az üzemeltetők és a szolgáltatók folytathatják tevékenységüket.
Vízrágta üregek – kirándulások a hegyek gyomrában
Vízrágta üregek – kirándulások a hegyek gyomrában
A Bakony és a Balaton-felvidék barlangjai között találunk kicsit és nagyot – buszmegálló méretűt, amit átjár a napfény, és negyven méter mélyet is, ahol a járatot feltáró barlangkutatókon kívül még senki nem járt. Van olyan, amit kényelmesen meglátogathatunk utcai öltözetben, és van, amelyikben hason csúszva juthatunk csak keresztül a szűk járatokon. Közös ezekben a helyekben az, hogy fokozott óvatosságra van szükség, amikor felkeressük őket!