2022. november 30.
//
András, Andor névnap

Hadnagy-díjjal tüntették ki Mágedliné Kiss Eleonórát

A Gyulafirátóti Általános Iskola intézményvezetője oktatási és kulturális tevékenysége elismeréseként vehette át a díjat.

Harmincadik alkalommal rendezték meg szombaton a Gyulafirátóti Napot: a városrészi örömünnepen futóversennyel, zenés-táncos bemutatókkal és koncertekkel várták a kilátogatókat.

A rendezvény pedig valóban örömünnep volt: egy héttel korábban az esőzések következtében villámárvíz sújtotta a városrészt és több család is bajba jutott. A helyzetre rögtön reagálva a rátótiak összefogták, hogy megakadályozzák a további károkat és segítsék az érintetteket – idézte fel Porga Gyula polgármester köszöntőjében. Büszkék lehetünk arra az egységre, amit akkor tapasztaltak a városrésziek, s akik most épp azért ünnepelhetnek, mert a hétköznapokban képesek együtt dolgozni is – hangsúlyozta.

Katanics Sándor, a városrész önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, néhány héttel ezelőtt még nem gondolta volna, hogy egy ilyen próbatétellel kell szembenézniük, a rátótiak azonban megállták a helyüket és tanúságot tettek arról, hogy kiválóan összetartó közösségről van szó. Ugyan sok munka akad még, most egy kicsit pihenni is kell, erőt nyerni.

Ehhez mindig jó, ha van, ki inspiráljon: évek óta hagyomány, hogy ekkor adják a Hadnagy László-díjat azoknak, akik kiemelkedő oktatási és kulturális tevékenységet végeznek a városrészben. Idén az elismerést Mágedliné Kiss Eleonóra vehette át.

Mágedliné Kiss Eleonóra egy gazdag, sikeres, több évtizedet felölelő tanári és intézményvezetői pályával rendelkező pedagógus. A pedagógus pálya iránti elhivatottsága, a rá bízott feladatok felelősségének vállalása, azok elvégzésének igényessége és alapossága, intézménye, az ott tanuló gyermekek és az ott dolgozó kollégák melletti elkötelezettsége példaértékű. 1993-ban lett a Gyulafirátóti Általános Iskola pedagógusa, majd 2007 óta intézményvezetője. Intézményvezetőként szilárd erkölcsi értékrendjére alapozva irányítja és inspirálja iskolája pedagógus közösségének munkáját. Vezetői tevékenysége eredményeként a Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola gazdag, sokrétű, folyamatosan bővülő és jól működő kapcsolatrendszert épített ki külső intézményekkel, s az intézmény meghatározó szerepet játszik a városrész, Gyulafirátót kulturális és közösségi életében.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba

További cikkek

Kezdődhet a bemelegítés az újévi fogadalmakhoz, elkészült a Séd-völgyi futókör
Kezdődhet a bemelegítés az újévi fogadalmakhoz, elkészült a Séd-völgyi futókör
Veszprém egyik legszebb természeti környezete eddig is sok futót vonzott, mostantól kezdve viszont kényelmesebb körülmények között mozoghatnak a sportolni vágyók a kedden átadott közel egy kilométeres rekortán pályán.
Sikeresen zárult a 2022. évi népszámlálás
Sikeresen zárult a 2022. évi népszámlálás
Lezárult a 2022. évi népszámlálás harmadik, és egyben utolsó szakasza. A határidőig 4,6 millió lakás- és 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be, a végleges eredményt állami adatbázisok felhasználásával állapítja meg a KSH. Várhatóan az idei volt az utolsó hagyományos népszámlálás Magyarországon. A tervek szerint a következő összeíráshoz az adatokat már kizárólag adminisztratív források feldolgozásából fogja kinyerni a statisztikai hivatal.
Jövő egyetem, bioműanyag, függőleges erdő és műgyűjtés: ilyen volt az első Trash Art meetup Veszprémben
Jövő egyetem, bioműanyag, függőleges erdő és műgyűjtés: ilyen volt az első Trash Art meetup Veszprémben
November 25-én rendezte meg a HybridCycle az első Trash Art meetupot a veszprémi Hangvillában. A rendhagyó rendezvényen sokszínű programok közül válogathattak kicsik és nagyok, egészen 19 óráig.
Ünnepi koncertet adtak a Lengyel Függetlenség Napja alkalmából
Ünnepi koncertet adtak a Lengyel Függetlenség Napja alkalmából
Szombat délután a Hangvilla színháztermében került megrendezésre az ünnepi koncert.
Nagy siker volt az EKF Minipályázata
Nagy siker volt az EKF Minipályázata
November 19-20-án zajlott a Minipályázatok első fordulójának zsűrizése: 113 pályázatból 58 nyertest választott az önkéntes társadalmi zsűri.