Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hadnagy-díjjal tüntették ki Mágedliné Kiss Eleonórát

2022. június 12. 13:00
A Gyulafirátóti Általános Iskola intézményvezetője oktatási és kulturális tevékenysége elismeréseként vehette át a díjat.

Harmincadik alkalommal rendezték meg szombaton a Gyulafirátóti Napot: a városrészi örömünnepen futóversennyel, zenés-táncos bemutatókkal és koncertekkel várták a kilátogatókat.

A rendezvény pedig valóban örömünnep volt: egy héttel korábban az esőzések következtében villámárvíz sújtotta a városrészt és több család is bajba jutott. A helyzetre rögtön reagálva a rátótiak összefogták, hogy megakadályozzák a további károkat és segítsék az érintetteket – idézte fel Porga Gyula polgármester köszöntőjében. Büszkék lehetünk arra az egységre, amit akkor tapasztaltak a városrésziek, s akik most épp azért ünnepelhetnek, mert a hétköznapokban képesek együtt dolgozni is – hangsúlyozta.

Katanics Sándor, a városrész önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, néhány héttel ezelőtt még nem gondolta volna, hogy egy ilyen próbatétellel kell szembenézniük, a rátótiak azonban megállták a helyüket és tanúságot tettek arról, hogy kiválóan összetartó közösségről van szó. Ugyan sok munka akad még, most egy kicsit pihenni is kell, erőt nyerni.

Ehhez mindig jó, ha van, ki inspiráljon: évek óta hagyomány, hogy ekkor adják a Hadnagy László-díjat azoknak, akik kiemelkedő oktatási és kulturális tevékenységet végeznek a városrészben. Idén az elismerést Mágedliné Kiss Eleonóra vehette át.

Mágedliné Kiss Eleonóra egy gazdag, sikeres, több évtizedet felölelő tanári és intézményvezetői pályával rendelkező pedagógus. A pedagógus pálya iránti elhivatottsága, a rá bízott feladatok felelősségének vállalása, azok elvégzésének igényessége és alapossága, intézménye, az ott tanuló gyermekek és az ott dolgozó kollégák melletti elkötelezettsége példaértékű. 1993-ban lett a Gyulafirátóti Általános Iskola pedagógusa, majd 2007 óta intézményvezetője. Intézményvezetőként szilárd erkölcsi értékrendjére alapozva irányítja és inspirálja iskolája pedagógus közösségének munkáját. Vezetői tevékenysége eredményeként a Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola gazdag, sokrétű, folyamatosan bővülő és jól működő kapcsolatrendszert épített ki külső intézményekkel, s az intézmény meghatározó szerepet játszik a városrész, Gyulafirátót kulturális és közösségi életében.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Hova tűnt a belvárosi Fortuna-szobor? Hova tűnt a belvárosi Fortuna-szobor? Pár napja eltűnt a talapzatról a belváros egyik ikonikus szobra. Utánajártunk, hol lehet most a Fortuna-szobor és láthatják-e még valaha a veszprémiek? tegnap 15:51 Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. tegnap 16:29 Ma van a Föld napja: felelősséggel tartozunk bolygónk megóvásáért Ma van a Föld napja: felelősséggel tartozunk bolygónk megóvásáért Április 22-e a Föld napja, egy olyan globális esemény, amely felhívja a figyelmet bolygónk védelmére, arra, hogy ennél nincs sürgetőbb az emberiség számára. A Föld napja célja, hogy tudatosítsa az emberi tevékenységek környezetre gyakorolt hatásait, és ösztönözze a fenntartható cselekvéseket. tegnap 12:03 Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? tegnap 1:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.