2022. június 27.
//
László névnap

Öt különleges balatoni program a nyárra

2022. június 13. 17:00
Két év után megint olyan gazdag programkínálatból válogathatunk csak a környéken is, amelyet figyelembe véve nehéz is eldönteni, mikor induljon az ember vakációzni. Az EKF-et előkészítő évek finisébe érkezve a nagy fesztiválok mellett számos kisebb hely is izgalmas rendezvényekkel állt elő, ezekből ajánlunk most néhány igazán különlegeset.

Spielberg-mozimaraton a vízimalom kertjében

Májustól szeptemberig különleges találkozási ponttá válik a csopaki Plul Malom: havonta egyszer tematikus hétvégét tartanak itt a Pont Csopak szervezői kertmozival, szabadtéri színházzal, koncertekkel, beszélgetésekkel és kulináris kalandokkal. Júniusban három napon keresztül a 75 éves Steven Spielberg kultikus alkotásai kerülnek terítékre: a West Side Story, az E.T. és a Párbaj vetítései mellett DJ-set és háttérbeszélgetés teszi különlegesebbé az esteket.

Mikor: június 17-19.
Hol: Csopak, Plul Malom
Facebook-esemény

Flamenco-est a vulkánok földjén

Ha még arrébb van a vakáció, de már nagyon hiányzik az idegen világok hangulata, keressünk fel itthon egy egzotikus helyet. A Taberna Infinitóban Szent Iván éjszakájának hetétől kezdve három alkalommal tüzes flamenco tánccal, élőzenével és tapasszal idézik meg Andalúzia varázslatos hangulatát, az élményt pedig tovább fokozza a tudat, hogy mindezt a Balaton-felvidék vulkanikus hegyénél, a Szent György-hegyen élvezhetjük.

Mikor: június 25., július 23., szeptember 24.
Hol: Kisapáti, Taberna Infinito
Facebook-esemény

Egy szobrászművész bőrébe bújva

Alkotni felemelő érzés, de sokunknak erre alig van lehetősége – vagy ha lenne is, a tehetségtelenség érzése visszafog bennünket: csak olyanba vágunk bele, amiben tudjuk, hogy jók vagyunk. Az egyszeri alkotó délutánok azért jók, mert kis tétben is lehet játszani: kipróbálja az ember, mire megy, és ha nem megy, legalább tapasztalatot szerzett. Az elismert salföldi képzőművész, Raffay Béla workshopján éppen erre van lehetőség: júliusban lemezdomborító, augusztusban pedig agyagszobrászati kurzust tart a BÁNYA közönségének.

Mikor: július 16., augusztus 20.
Hol: Salföld, BÁNYA
Facebook-esemény

Biciklis gasztro versenytúra a Balaton körül

Mindig is szeretted volna körbetekerni a Balatont? Akkor ezt most nagyon különleges módon teheted meg. A Tihanyi, Badacsony, Napfelkelte és Naplemente Félmaraton szervezői egy gasztro versenytúrát álmodtak meg a tó körül, ahol QR kódokkal érvényesíthetők a távok a Balaton jellegzetes vendéglátóhelyein. Azaz, a bringázás mellett végiglátogathatod a legjobb gasztro lelőhelyeket is, este pedig koncerteken vehetsz részt.

Mikor: június 17-18.
Hol: Legisly Örvényes Beach
Facebook-esemény

Emeli Sandé Paloznakon

A világhírű R&B és soul énekesnő először 2015-ben járt Magyarországon a Veszprémfest keretében, majd 2018-ban a Sportaréna közönségét is elvarázsolta. Most a Paloznaki Jazzpiknikre tér vissza, egy ilyen élettel teli, őszinte és lélekig hatoló koncertet pedig kár lenne kihagyni. A jazzpiknikre persze nemcsak a brit énekesnő miatt érdemes kilátogatni, itt lesz többek között Richard Bona & Alfredo Rodriguez Band, valamint az Al McKay's Earth, Wind & Fire Experiance is.

Mikor: augusztus 4.
Hol: Paloznak, Paloznaki Jazzpiknik
Facebook-esemény

Nyitókép: Gianluca Carenza on Unsplash

Bertalan Melinda

További cikkek

Ismét beindult egy vízimalom Veszprémben
Ismét beindult egy vízimalom Veszprémben
Közel 50 év néma csend után ismét beindultak az egyik veszprémi malomnak az őrlői. A Fenyves utcában szerelemprojektként újraindított malom látványőrlésekkel és a veszprémi malomiparról szóló lexikonnyi információval várja az érdeklődőket, mindezt interaktív formában. A Múzeumok éjszakáján portálunkat is körbevezette Tamás Péter, a hely tulajdonosa ott, ahol egykor 0-24-ben folyt az őrlés.
Juhannus napját ünnepelték Veszprémben
Juhannus napját ünnepelték Veszprémben
A finn hagyományoknak megfelelően szombaton tartották meg Veszprémben is Juhannus-napját. A Veszprémi Magyar-Finn Egyesület tagjai a Kolostorok és Kertekbe szervezett interaktív programjainak zárásaként látványosan meggyújtottak egy máglyát, ami aztán a csónakázó tavon egy ladikon égett el a szürkületi időben.
Egyedülálló cipőtárlat nyílt Veszprémben a világhírű Vass László jóvoltából
Egyedülálló cipőtárlat nyílt Veszprémben a világhírű Vass László jóvoltából
Vass László, műgyűjtő és cipészmester sokáig csak előbbi szenvedélyével volt jelen Veszprémben, szombaton viszont megnyílt a Várban a nevéhez kapcsolódó világhírű cipőmárkát és ezen elegáns termékek kézműves gyártását bemutató tárlat is, a Vass Cipőtár. Az ünnepi eseményen Vass László és több kollégája is ellátogatott személyesen a Királynék városába.
Könnyebb eljutni a Tihanyi-félszigetre közösségi közlekedéssel
Könnyebb eljutni a Tihanyi-félszigetre közösségi közlekedéssel
Mostantól a közösségi közlekedéssel érkezők könnyebben eljuthatnak a Tihanyi-félszigetre az ország számos pontjáról, továbbá ezentúl a Balatonfüred és Tihany között közlekedő autóbuszjáratok a Tihanybusz nevet és logót viselik - közölte a MÁV-Volán-csoport.
Nincsenek titkok a vár felújításával kapcsolatban
Nincsenek titkok a vár felújításával kapcsolatban
Országos sajtóérdeklődés mellett tartotta meg csütörtök délelőtt a Veszprémi Főegyházmegye azt az újságírói háttérbeszélgetést, amelyen részletesen bemutatták a veszprémi várnegyed felújításának minden részletét. Az egyházi és városvezető mellett a gigaprojekten dolgozó szakemberek is megszólaltak, akik választ adtak több vitatott kérdésre is, többek közt arra, mi indokolja, hogy fehérre meszeljék a székesegyház falait.