Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
12°C

Még több és gazdagabb játszótér várja a veszprémi családokat

2022. június 15. 4:00
A VKSZ Zrt. kivitelezésében városszerte hat helyszínen épültek vagy újultak meg játszóterek – a legfrissebbet kedden adták át a Kálvin János parkban.

A játszótér átadóján Brányi Mária alpolgármester elmondta, a VKSZ Zrt. 300 millió forintot nyert el a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program pályázatán a városi köztéri játszóterek megújítására, ebből eddig mintegy 100 millió forintot kifejezetten a Haszkovó lakótelep játszótereinek korszerűsítésére költöttek.

Ennek eredményeként ötven százalékkal növelték a Barátság parkban a játszóteret, ahol egy nagyszabású tornyot, hintát és forgójátékot helyeztek el. A Deák Ferenc Iskola előtti téren egy kötélpiramist, valamint a mozgásukban korlátozott gyerekek igényeit is figyelembe vevő homokozót és körforgót alakítottak ki, a Haszkovó utcai játszótér egy komplett crossfit parkkal egészült ki, míg a Stromfeld Aurél utcai játszótér teljesen megújult.

A legnagyobb fejlesztés a Kálvin János parkban zajlott le: a Kis Pagony játszótér mellett korszerű ütéscsillapító burkolaton két, az atomok alakját utánzó modern kötélpályát, valamint egy baba-mama hintát építettek, emellett egy crossfit park is létrejött. A parkban így már minden korosztály talál magának megfelelő szórakozási formát, hiszen a Smaragdváros projekt keretében korábban kialakított pihenőkert, gördeszkapálya és játszótér is várja a látogatókat.

Az alpolgármester bízik benne, hogy a fejlesztésekkel sikerül még inkább kicsalogatniuk a lakótelepen élőket és elérniük, hogy a közösségi tereket egyre jobban belakják a veszprémiek.

Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója örömét fejezte ki, amiért projektgazdaként részt vehettek a fejlesztésekben. Veszprémben ma közel ötven játszótér található, s fontosnak tartják, hogy ezek a helyi igényeknek és szélesebb korosztálynak is megfeleljenek, éppen ezért alakítottak ki több helyen mozgásukban korlátozott gyerekek számára is élvezhető játékokat, valamint az egészség megőrzését és a mozgáskoordináció fejlesztését segítő crossfit pályákat. Az eszközök ráadásul a szabadidő hasznos eltöltése mellett közösségi találkozóhelynek is alkalmasak.

Az EKF projekt részeként újult meg korábban a Népmesék játszótér a Veszprémvölgyben, valamint jött létre a Barátság parkban a kutyafuttató és ügyességi pálya.

Bertalan Melinda
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.