Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. november 24. Emma
Veszprém
6°C
2024. november 24. Emma
Veszprém
6°C

Csirkemell „magnum” párolt gyümölcsökkel

2010. április 26. 9:18
Próbálja ki Ön is heti receptünket, és nyerjen saját tippjeivel kétszemélyes vacsorát az Oliva Étteremben.

Hozzávalók 4 főre
4 db csirkemellfilé
80 g étcsokoládé
50 g tört, sótlan mogyoró
1 db tojás
300 g alma
200 g zöld szőlő
100 g eper
40 g áfonya
50 g barnacukor
fél dl Triple Sec
1 dl száraz vörösbor
100 g vaj

A csirkemelleket hosszanti irányban egy hegyes késsel felszúrjuk. Az étcsokoládét négyfelé vágjuk, és a csirkemellekbe töltjük. A nyílást egy fogpiszkálóval összetűzzük, hogy sütés közben a csokoládé ne folyjon ki. A melleket besózzuk, és serpenyőben, 50 g vajon elősütjük. Az elősütött csirkemelleket először a felvert tojásba, majd a tört mogyoróba forgatjuk. Tepsibe helyezve 160 °C-os sütőben 10–12 perc alatt készre sütjük.

A pároláshoz a gyümölcsöket megmossuk, a szőlőt leszemezzük, az almából pedig karalábévájó segítségével golyókat formázunk. Egy serpenyőben a maradék vajon a cukrot karamellizáljuk, de óvatosan, kis lángon, nehogy a vaj megégjen. Hozzáadjuk az almagolyókat, a szőlőszemeket és az epret. 2–3 percig pirítjuk, majd a Triple Sec-kel flambírozzuk. Felengedjük a vörösborral, és felére beforraljuk. Ne főzzük túl sokáig, mert a gyümölcsök hamar szétfőnek. Végül hozzáadjuk az áfonyaszemeket.

Tálalás előtt a csirkemellekből eltávolítjuk a fogpiszkálót. A párolt gyümölcsöket szőlőfürt alakban tálaljuk a hús mellé.

Borajánló

Ehhez az ételhez két bort is ajánlok. Az egyik a köretet erősíti. Ez a Balatonfőkajári Irsai Olivér 2007 Feind Pincészet.

A másik pedig a csokoládés csirkemell tökéletes kísérője: a Szekszárdi Cabernet Franc 2003 Liszt Pincészet

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.