Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
29°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
29°C

Megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági kamara Veszprém megyei tisztségviselőit

2022. június 16. 11:46 // Forrás: NAK

A 2022. május 20-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ)és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 70 fős megyei küldöttgyűlést. A Veszprém megyei küldöttgyűlés 2022. június 15-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az etikai bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

A NAK Veszprém megyei elnökének Sövényházi Balázs-t választották, az ő munkáját 5 alelnök: Pethő Jenő Sándor-t mezőgazdaságért, GALLUS Baromfitenyésztő és Keltető Kft-t élelmiszeriparért, VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt-t vidékfejlesztésért, Burján Ernő-t általános agrárgazdasági ügyekért, illetve Dr. Radovits Tibor-t és Szabó Miklós-t helyi földbizottsági ügyekben közreműködő alelnökök segítik.

Sövényházi Balázs (fotó: Domján Attila / vehir archív)Sövényházi Balázs (fotó: Domján Attila / vehir archív)

A megyei küldöttek maguk közül Győrffy Balázs, Ware Borbála, VEZIR-HÚS Kft, IHARTÜ-2000 Erdészeti és Faipari Kft, Papp Tamás, Boros Tamás, Pethő Jenő Sándor, Burján Ernő, Szabó Miklós, Varga Balázs, Klausz Tibor, Sör László, Szabó Sándor, Németh József, és Lengyel Kálmán-t választották országos küldöttnek.

A megyei etikai bizottság tagja lett Dr. Kovács Zoltán etikai bizottság elnöke, Kulcsár Zsolt, Németh László.

Az alakuló küldöttgyűlésen megválasztották a megyei kamarai osztályok elnökeit is.  A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Major Károly az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt IMÁR Kereskedelmi és Állattenyésztő Bt, az Élelmiszer-feldolgozási osztályt Tóth Tamás Zsolt, az Agrár- és élelmiszer-kereskedelmi osztályt PEIBA Termelő és Kereskedő Kft, a Kistermelői, együttműködési és helyi kezdeményezések osztályt Kemes Szabolcs, az Erdő- és vadgazdálkodási osztályt IHARTÜ-2000 Erdészeti és Faipari Kft, a Fiatal gazda és innovációs osztályt Hanich Gábor, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Ware Borbála vezeti a megyében. A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól.

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz. 
 

vehir.hu
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. ma 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. ma 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. ma 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.