2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági kamara Veszprém megyei tisztségviselőit

2022. június 16. 11:46
NAK

A 2022. május 20-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ)és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 70 fős megyei küldöttgyűlést. A Veszprém megyei küldöttgyűlés 2022. június 15-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az etikai bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

A NAK Veszprém megyei elnökének Sövényházi Balázs-t választották, az ő munkáját 5 alelnök: Pethő Jenő Sándor-t mezőgazdaságért, GALLUS Baromfitenyésztő és Keltető Kft-t élelmiszeriparért, VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt-t vidékfejlesztésért, Burján Ernő-t általános agrárgazdasági ügyekért, illetve Dr. Radovits Tibor-t és Szabó Miklós-t helyi földbizottsági ügyekben közreműködő alelnökök segítik.

Sövényházi Balázs (fotó: Domján Attila / vehir archív)Sövényházi Balázs (fotó: Domján Attila / vehir archív)

A megyei küldöttek maguk közül Győrffy Balázs, Ware Borbála, VEZIR-HÚS Kft, IHARTÜ-2000 Erdészeti és Faipari Kft, Papp Tamás, Boros Tamás, Pethő Jenő Sándor, Burján Ernő, Szabó Miklós, Varga Balázs, Klausz Tibor, Sör László, Szabó Sándor, Németh József, és Lengyel Kálmán-t választották országos küldöttnek.

A megyei etikai bizottság tagja lett Dr. Kovács Zoltán etikai bizottság elnöke, Kulcsár Zsolt, Németh László.

Az alakuló küldöttgyűlésen megválasztották a megyei kamarai osztályok elnökeit is.  A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Major Károly az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt IMÁR Kereskedelmi és Állattenyésztő Bt, az Élelmiszer-feldolgozási osztályt Tóth Tamás Zsolt, az Agrár- és élelmiszer-kereskedelmi osztályt PEIBA Termelő és Kereskedő Kft, a Kistermelői, együttműködési és helyi kezdeményezések osztályt Kemes Szabolcs, az Erdő- és vadgazdálkodási osztályt IHARTÜ-2000 Erdészeti és Faipari Kft, a Fiatal gazda és innovációs osztályt Hanich Gábor, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Ware Borbála vezeti a megyében. A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól.

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz. 
 

vehir.hu

További cikkek

Nem jó, de nem is tragikus a Balaton vízállása
Nem jó, de nem is tragikus a Balaton vízállása
Aggasztó hírek érkeznek a szomszéd megyéből, ahol a Velencei-tó a kiszáradás szélén áll, közben Kelet-Magyarországon néhány kisebb tó helyén már csak száraz síkság található. A Balaton vízállása is elmarad az ideálistól, de a „magyar tenger” esetében jelen állás szerint még nem szükséges kongatni a vészharangot, viszont érdemes figyelni egy aggasztó tendenciára.
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Balaton parti települések lakói és az ott nyaralók - közölte szerdai csabrendeki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos.
Elraktározott szavak, pillanatok a nyaralásról
Elraktározott szavak, pillanatok a nyaralásról
A túlzsúfolt napjaink, a sűrű hétköznapok akarva-akaratlanul egy másik világ hatalmába kerítenek bennünket. Egy elképzelt világba. Kinek ne lenne ismerős a kép, ahogy május végén a munkahelyen elkortyolt kávé közben fejben már a júliusi nyaralásán jár? De mit adnak nekünk ezek a lopott napok és mit tudunk elraktározni belőlük?
Klímabérletet vezetne be az LMP
Klímabérletet vezetne be az LMP
A havi ötezer forintos bérlet elképzeléseik szerint a környezetvédelem támogatása mellett a családok anyagi nehézségeit is csökkentené.
A tűzszerészek nyilatkoztak a bomba hatástalanításáról
A tűzszerészek nyilatkoztak a bomba hatástalanításáról
Gajdos Milán, hadnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs vezetője elmondta, a bomba hatástalanítása sikeres volt, valamint kitért a robbanótest későbbi sorsára is.