Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági kamara Veszprém megyei tisztségviselőit

2022. június 16. 11:46 // Forrás: NAK

A 2022. május 20-i kamarai választások eredménye alapján a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ)és 17 támogató szervezetének küldöttjelölt-listáján szereplő személyek alkotják a 70 fős megyei küldöttgyűlést. A Veszprém megyei küldöttgyűlés 2022. június 15-én megtartotta alakuló ülését, ahol megválasztották a megyei elnököt és alelnököket, az etikai bizottság tagjait, a kamarai osztályok megyei vezetőit, illetve azt a 15 országos küldöttet, akik az országos küldöttgyűlésen képviselik a megyét.

A NAK Veszprém megyei elnökének Sövényházi Balázs-t választották, az ő munkáját 5 alelnök: Pethő Jenő Sándor-t mezőgazdaságért, GALLUS Baromfitenyésztő és Keltető Kft-t élelmiszeriparért, VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt-t vidékfejlesztésért, Burján Ernő-t általános agrárgazdasági ügyekért, illetve Dr. Radovits Tibor-t és Szabó Miklós-t helyi földbizottsági ügyekben közreműködő alelnökök segítik.

Sövényházi Balázs (fotó: Domján Attila / vehir archív)Sövényházi Balázs (fotó: Domján Attila / vehir archív)

A megyei küldöttek maguk közül Győrffy Balázs, Ware Borbála, VEZIR-HÚS Kft, IHARTÜ-2000 Erdészeti és Faipari Kft, Papp Tamás, Boros Tamás, Pethő Jenő Sándor, Burján Ernő, Szabó Miklós, Varga Balázs, Klausz Tibor, Sör László, Szabó Sándor, Németh József, és Lengyel Kálmán-t választották országos küldöttnek.

A megyei etikai bizottság tagja lett Dr. Kovács Zoltán etikai bizottság elnöke, Kulcsár Zsolt, Németh László.

Az alakuló küldöttgyűlésen megválasztották a megyei kamarai osztályok elnökeit is.  A Szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Major Károly az Állattenyésztési és beszállító ipari osztályt IMÁR Kereskedelmi és Állattenyésztő Bt, az Élelmiszer-feldolgozási osztályt Tóth Tamás Zsolt, az Agrár- és élelmiszer-kereskedelmi osztályt PEIBA Termelő és Kereskedő Kft, a Kistermelői, együttműködési és helyi kezdeményezések osztályt Kemes Szabolcs, az Erdő- és vadgazdálkodási osztályt IHARTÜ-2000 Erdészeti és Faipari Kft, a Fiatal gazda és innovációs osztályt Hanich Gábor, a Környezeti, vízgazdálkodási és fenntarthatósági osztályt Ware Borbála vezeti a megyében. A megválasztott megyei tisztségviselők megbízatása 5 évre szól.

A köztestület tisztújításának utolsó állomása az országos alakuló küldöttgyűlés lesz. 
 

vehir.hu
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.