2022. július 4.
//
Ulrik névnap

Pro Meritis díjat kapott Bélafi Károly Antalné

A díjat a Kossuth iskola tanévzáróján vehette át Brányi Mária alpolgármestertől.

Bélafi Károly Antalné a Varga Jenő Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskolában végzett 1982 júniusában, mint jegyzőkönyvvezetői, gyors- és gépírói igazgatási ügyintéző. 1982. augusztus 1-én, pályakezdőként helyezkedett el jelenlegi munkahelyén, a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában.

Lelkiismeretes, példamutató, nevelést és oktatást segítő munkatárs, aki magas színvonalú szakmai munkát végzett, mint iskolatitkár. Hatékony segítséget nyújtott a pedagógusok és a tanulók mindennapi életében. Fontos feladatának tekintette a pontos, naprakész iskolai adminisztrációt, a folyton változó jogszabályok ismeretét. Hosszú éveken keresztül gazdasági teendőket is ellátott. Szakmai felkészültsége, egyénisége, lelkiismeretes munkája révén az intézmény meghatározó személyisége. Kivívta a nevelőtestület, a diákság, valamint a szülők megbecsülését, tiszteletét is.

Aktívan működött közre az iskola által szervezett programok lebonyolításában. Mindig az iskola jó hírnevének megóvására és öregbítésére törekedett. Hivatását egyetlen intézményhez kötődve, Veszprém város szellemi színvonalának megőrzéséért végezte az elmúlt 40 év során. 

vehir.hu
Szalai Csaba

További cikkek