2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Pro Meritis díjat kapott Bélafi Károly Antalné

A díjat a Kossuth iskola tanévzáróján vehette át Brányi Mária alpolgármestertől.

Bélafi Károly Antalné a Varga Jenő Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskolában végzett 1982 júniusában, mint jegyzőkönyvvezetői, gyors- és gépírói igazgatási ügyintéző. 1982. augusztus 1-én, pályakezdőként helyezkedett el jelenlegi munkahelyén, a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában.

Lelkiismeretes, példamutató, nevelést és oktatást segítő munkatárs, aki magas színvonalú szakmai munkát végzett, mint iskolatitkár. Hatékony segítséget nyújtott a pedagógusok és a tanulók mindennapi életében. Fontos feladatának tekintette a pontos, naprakész iskolai adminisztrációt, a folyton változó jogszabályok ismeretét. Hosszú éveken keresztül gazdasági teendőket is ellátott. Szakmai felkészültsége, egyénisége, lelkiismeretes munkája révén az intézmény meghatározó személyisége. Kivívta a nevelőtestület, a diákság, valamint a szülők megbecsülését, tiszteletét is.

Aktívan működött közre az iskola által szervezett programok lebonyolításában. Mindig az iskola jó hírnevének megóvására és öregbítésére törekedett. Hivatását egyetlen intézményhez kötődve, Veszprém város szellemi színvonalának megőrzéséért végezte az elmúlt 40 év során. 

vehir.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Ahmet Yener vasárnap este bejelentette: a közel végleges adatok alapján Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfő nyerte az elnökválasztás második fordulóját.
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Vidám gyereknapi programokat szerveztek Kádártán vasárnap, ahol átadták az idei Dévai Bíró Mátyás-díjat is, amivel hagyományosan azt a helyi lakost ismerik el, aki sokat tett Kádárta közösségéért. A nap további részében koncerteken és utcabálon szórakozhattak a városrész lakói és akik ellátogattak Kádártára.
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Tavasszal előbb-utóbb minden kertben és füves utcai területen felbőgnek a fűnyíró gépek és a fűkaszák. Még azoknál is, akik nagyon helyesen egy ideig méhlegelőként hagyták tündökölni a pázsitban burjánzó gyönyörű vadvirágokat.
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.