2022. november 27.
//
Virgil névnap

Ötödik jubileumi Ritmus gála

Két év pandémiás időszak után vasárnap jubileumi gálát tartotta Ritmus Tánc és Mozgásművészeti Egyesület. Az Agórában megtartott előadáson táncosok, edzők és családok együtt ünnepelték az eddig elért eredményeket és zárhatták le az évet.

A 2015-ben alapított egyesületet a tánc és a mozgás szeretete hozta létre, amit Vincze Lajosné indított útjára. Az évek során egyik meghatározó táncegyüttessé nőtte ki magát, közel hatvan gyermek táncol nap mint nap.

Ez az év leginkább a háttérben munkálkodó és a gyermekek fejlődését segítők munkájáról szólt. Arról miként tudnak maradandót alkotni, közösséget létrehozni ahová egyszerűen jó tartozni.

A gálát Szirbek Tiborné Nagyesztergár polgármester asszonya nyitotta meg, míg az est háziasszonya Sótonyi Mónika volt. Az előadást, a junior csapat produkciója nyitotta meg.

A két és fél órás műsor alatt több szóló, duó és csoportos koreográfiákat láthatott a közönség. Betekintést kaptunk, hogyan élték meg a mindennapok szépségeit és nehézségeit, majd az Álmok birodalmában jártunk és megláthattuk az egyesületben lakozó varázslatot.

A tánc iránti szeretetük, alázatuk, elszántságük, valamint elhívatottságuk tükröződött a produkciókban. Az elmúlt évek alatt az egyesület számos koreográfiáját rangos elismeréssel, díjjal jutalmazták.

Sok- sok különdíjban részesültek, többek között: Kitűnő táncos, Legjobb koreográfusi, Legjobb jelmez, Művészi hatás, Legkiemelkedőbb egyesület, színpadi megjelenés, Mosoly, Tánctechnika, Reménység díjat.

A legsikeresebb csoportos koreográfia a Pók című produkció, amely díjat érdemelt számos megmérettetésen!

Az egyesület oktatói:

  • Finta Dóra művészeti vezető
  • Szilizlicsenkó Erzsébet oktató
  • Mrázik Míra oktató
  • Horváth Péter akrobatika oktató

A gála egyszeri volt és megismételhetetlen, pont olyan, mint maguk a szereplők.

vehir.hu

További cikkek

Koncertekkel és interaktív programokkal indította Veszprém az adventi időszakot
Koncertekkel és interaktív programokkal indította Veszprém az adventi időszakot
Bár az időjárás csak a késő őszt idézi, dátum szerint már Advent első hétvégéjét ünnepli a keresztény kultúrkör. Ehhez kapcsolódva Veszprémben a hagyományos adventi vásár programjait kibővítve idén már koncertsorozattal is készültek a belvárosban.
A bántalmazott nők gyakran magukat okolják
A bántalmazott nők gyakran magukat okolják
A nők elleni erőszakra hívta fel a figyelmet pénteki rendezvényével a Zonta klub.
Navracsics Tibor: a mostani uniós döntés nagy előrelépés, mert az operatív programokat és a helyreállítási tervet jóváhagyják
Navracsics Tibor: a mostani uniós döntés nagy előrelépés, mert az operatív programokat és a helyreállítási tervet jóváhagyják
A mostani uniós döntés nagy előrelépés, mert az operatív programokat és a helyreállítási tervet minden valószínűséggel jóváhagyják, és az év végéig Magyarország meg tudja kötni az Európai Bizottsággal (EB) azokat a megállapodásokat, amelyek nyomán megérkezhetnek az uniós források, vagyis nem veszít pénzt Magyarország - jelentette ki Navracsics Tibor csütörtökön sajtóbeszélgetésen Budapesten.
Az EP befagyasztaná a Magyarországnak szánt uniós forrásokat
Az EP befagyasztaná a Magyarországnak szánt uniós forrásokat
Az Európai Parlament (EP) szerint az Európai Bizottság és a magyar kormány által az uniós pénzek felhasználását érintő aggályok eloszlatására javasolt 17 magyar intézkedés nem elegendő az EU pénzügyi érdekeit fenyegető rendszerszintű kockázatok kezeléséhez, még akkor sem, ha azokat teljes mértékben végrehajtják, azért azt javasolta, fagyasszák be a Magyarországnak szánt uniós forrásokat.
Tizenhatezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel
Tizenhatezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel
A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint 16 200-an fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz a múlt héten - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön a honlapján.