2022. július 1.
//
Annamária névnap

Ötödik jubileumi Ritmus gála

Két év pandémiás időszak után vasárnap jubileumi gálát tartotta Ritmus Tánc és Mozgásművészeti Egyesület. Az Agórában megtartott előadáson táncosok, edzők és családok együtt ünnepelték az eddig elért eredményeket és zárhatták le az évet.

A 2015-ben alapított egyesületet a tánc és a mozgás szeretete hozta létre, amit Vincze Lajosné indított útjára. Az évek során egyik meghatározó táncegyüttessé nőtte ki magát, közel hatvan gyermek táncol nap mint nap.

Ez az év leginkább a háttérben munkálkodó és a gyermekek fejlődését segítők munkájáról szólt. Arról miként tudnak maradandót alkotni, közösséget létrehozni ahová egyszerűen jó tartozni.

A gálát Szirbek Tiborné Nagyesztergár polgármester asszonya nyitotta meg, míg az est háziasszonya Sótonyi Mónika volt. Az előadást, a junior csapat produkciója nyitotta meg.

A két és fél órás műsor alatt több szóló, duó és csoportos koreográfiákat láthatott a közönség. Betekintést kaptunk, hogyan élték meg a mindennapok szépségeit és nehézségeit, majd az Álmok birodalmában jártunk és megláthattuk az egyesületben lakozó varázslatot.

A tánc iránti szeretetük, alázatuk, elszántságük, valamint elhívatottságuk tükröződött a produkciókban. Az elmúlt évek alatt az egyesület számos koreográfiáját rangos elismeréssel, díjjal jutalmazták.

Sok- sok különdíjban részesültek, többek között: Kitűnő táncos, Legjobb koreográfusi, Legjobb jelmez, Művészi hatás, Legkiemelkedőbb egyesület, színpadi megjelenés, Mosoly, Tánctechnika, Reménység díjat.

A legsikeresebb csoportos koreográfia a Pók című produkció, amely díjat érdemelt számos megmérettetésen!

Az egyesület oktatói:

  • Finta Dóra művészeti vezető
  • Szilizlicsenkó Erzsébet oktató
  • Mrázik Míra oktató
  • Horváth Péter akrobatika oktató

A gála egyszeri volt és megismételhetetlen, pont olyan, mint maguk a szereplők.

vehir.hu

További cikkek

Kívül lilák, belül zöldek a V-Busz új járművei
Kívül lilák, belül zöldek a V-Busz új járművei
Amit a városvezetés néhány éve eltervezett a közösségi közlekedés megreformálásában, az mostanra érett be végérvényesen, amikor a héten megérkezett és forgalomba állt a V-Busz kötelékében az 5 darab új, tisztán elektromos meghajtással közlekedő autóbusz. Az új buszok nem csak környezetkímélőek, hanem számos technikai újítással is felszerelték őket, töltőállomásukat pedig a Haszkovó-buszfordulóban alakították ki.
Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Összefoglalónk a képviselő-testület júniusi üléséről.
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő Óvodája 2022” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” pályázat dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 29-én, Budapesten. Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával idén második alkalommal hirdetett – az állatvédelmi oktatási tevékenységet középpontba helyező – pályázatot óvodák és idén első ízben már általános iskolák számára is. A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várták, akik kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a forgalom számára az elkészült Füredi úti felüljárót, így ismét két irányból lehet közlekedni a Balaton irányába Veszprémből. A 8-as út déli elkerülőjének fejlesztése során zajvédő falakat is építettek az útszakasz teljes hosszában, véglegesen pedig 2022 decemberében fejezik be a munkákat.
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp
Veszprémben, a Pannon Egyetemen nyitott fejlesztőirodát a cég.