2023. január 30.
//
Martina névnap

Pitch Dayt szerveztek a GTK speciális ösztöndíjasai számára

2022. június 21. 15:39
Az NKFIH és az Express Innovation Agency által támogatott Hungarian Startup University Program (HSUP) 2022 júniusában zárul. A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar speciális ösztöndíjas hallgatói csapatai számára a program zárásaként 2022. június 20-án Pitch Day-t szervezett, ahol a csapatok az előző félévben továbbjutó ötleteik megvalósítását mutatták be a szakmai zsűri előtt.

Hétfő délután a Pannon Egyetem B épületének konferenciatermében gyülekeztek azok a hallgatók, akik az egyéves ösztöndíjprogram keretén belül most megmutathatták, hogy min dolgoztak az elmúlt időszakban. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke nagy örömmel beszélt a startup programról, arról, miért fontos a vállalkozókedvű fiatalokat motiválni, támogatni.

Birkner ZoltánBirkner Zoltán

Kiemelte, ebben az időszakban a feltörekvő tehetségek tudnak tanulni, kilábalnak a hibákból, és megfogadják a jószándékú kritikát. Ez a fejlődés alapja, mely szolgálja őket. A hallgatók szakmai zsűri előtt mutathatták meg tudásukat, a tagokat Mészáros Péter mutatta be, aki egyfajta felvezetésként beszélt magáról a startupról, melyre mint mondja, nincs magyar megfelelő.

Csillag ZsoltCsillag Zsolt

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja hiánypótlónak, szükségszerűnek nevezte a Pitch Dayt, és magát a programot, mely alapja annak, hogy Magyarországon jó szakemberek legyenek, s a jövőben sikeresnek bizonyuljanak.

Szabó Eszter
Szalai Csaba

További cikkek

Izgalmas előadásokkal szólították meg az egyetemek az Ipari diákjait
Izgalmas előadásokkal szólították meg az egyetemek az Ipari diákjait
Hétfő délelőtt pályaorientációs napot tartott a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikuma.
Megemelték a sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott támogatást
Megemelték a sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott támogatást
A korábbi 50 ezer forintról 58 ezer forintra emelkedett januártól az első sikeres nyelvvizsga díjához nyújtott kormányzati támogatás - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára.
Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat
Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat
Szombaton 10 órától írnak központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumokba, továbbá a Belügyminisztérium által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező diákok - tudatta az Oktatási Hivatal szerdán a honlapján.
Brusznyai örökségét viszik tovább
Brusznyai örökségét viszik tovább
Emlékhangversenyt szerveztek Brusznyai Árpád, 1956-os veszprémi tanár és a forradalom mártírjának emlékére szombat este a Pannon Egyetem aulájában. Az ünnepi eseményen adták át az idei Brusznyai-díjakat is, a hangversenyen pedig a Mendelssohn Kamarazenekar mellett fellépett a helyi általános és középiskolai kórusokból, valamint veszprémi énekkarokból álló Brusznyai oratóriumkórus is.
Fél évszázados a csetényi óvoda
Fél évszázados a csetényi óvoda
Születésnapi ünnepséggel emlékeztek meg Csetényben arról, hogy 50 éve működik a bakonyi település óvodája, ám a rendezvényen sokkal több olyan elem volt, ami már inkább a jövőbe mutatott. A köszöntők mellett országos díjjal is jutalmazták az intézmény családbarát törekvéseit.