Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Veszprém már elérte az unió 2030-as célkitűzését

2022. június 21. 14:35 // Forrás: MTI
Józsa Tamás, Veszprém polgármesteri hivatalának kabinetfőnöke azt közölte: a város már meghaladta a 2030-as uniós célkitűzést, a település lakosonként 27 négyzetméter zöldfelülettel rendelkezik.

Józsa Tamás kabinetfőnök, Veszprém polgármesteri hivatalának stratégiai irodavezetője az MTI-nek adott nyilatkozatában emlékeztetett: a megye jogú város 2023-ban Európa kulturális fővárosa lesz. Az egyéves programsorozat valamennyi eleme figyelmet fordít a körforgásos gazdaságra, ami egyebek mellett azt jelenti, hogy a rendezvények szem előtt tartják a környezet védelmét.

Elmondta: a város közös platformot hozott létre a Pannon Egyetemmel azzal a céllal, hogy a szemét, a víz, a fenntartható turizmus és a fenntartható gazdaság területén a körkörös gazdaságra történő átállásnak olyan üzleti modelljeit, olyan technológiáit dolgozzák ki, amelyeket aztán országosan is hasznosítani lehet. Célja emellett, hogy a hagyományos tájhasználatot népszerűsítse a veszprémi és a Balaton-felvidék föld-, és épülettulajdonosai körében is.

Veszprém az ország élvonalában a zöldfelületek terénVeszprém az ország élvonalában a zöldfelületek terén

Közölte továbbá, hogy Veszprém meghaladta azt az uniós célkitűzést, hogy egy település lakosonként 25 négyzetméter zöldfelülettel rendelkezzen. Jelenleg 27 négyzetméter városi park és rendezett zöldfelület jut minden egyes lakosra, e célokat tekintve ezzel az ország egyik legjobban teljesítő városa Veszprém.

A kabinetfőnök arról is tájékoztatott, hogy Veszprém a legalacsonyabb károsanyag-kibocsátású járművekre cserélte a közösségi közlekedésének gépkocsiállományát, valamint hamarosan öt elektromos busz egészíti ki a gépkocsiflottát. Ezzel a legfiatalabb tömegközlekedési gépjárműflottája Veszprémnek lesz egész Európában. A város még az idén elektromos közbicikli-rendszert hoz létre. 

Vadonatúj buszokra cserélték év elején a V-Busz járműparkjátVadonatúj buszokra cserélték év elején a V-Busz járműparkját

A stratégiai irodavezető arról is beszélt, hogy Veszprém az ENSZ és az Európai Unió globális környezetvédelmi célkitűzéseivel összehangban olyan helyi tervek megvalósításán dolgozik, amelyek jól illeszkednek a város egyedi adottságaihoz. A 2030-ig megvalósítani kívánt veszprémi célkitűzések között szerepel a hulladék-kibocsátás nélküli körkörös gazdaság megvalósítása, a város területére érkező vízkészletek 60 százalékának megtartása, a földterületek megőrzése a beépítés visszafogásával, valamint az egészség és a jólét növelése egyebek mellett a természetes zöldterületek megőrzése révén.

vehir.hu
további cikkek
A francia arroganciából is kapott egy kis ízelítőt a világ A francia arroganciából is kapott egy kis ízelítőt a világ A francia „mi majd megmondjuk, hogy hogyan kell” sztereotípia kapott egy jókora muníciót. Ironikus módon pont maguktól a franciáktól, vagyis a párizsi olimpia szervezőbizottságától, akik a közel négyórás ceremónia alatt a francia szabadság eszményének bemutatását leginkább drag queenek vonaglásában tudták elképzelni. Közben néha a sportolókat is mutatták. ma 1:28 Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Pannon Egyetem Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Reneszánszát éli a társadalomtudományok és bölcsész-képzések népszerűsége, de a reáltudományok slágerszakjai is őrzik előkelő helyüket a Pannon Egyetem kínálatában. A szerdai felvételi ponthatárok kihirdetése után most az egyetem vezetősége ismertette a számokat és statisztikákat, ahol kiderült az is, hogy milyen ösztöndíjjal segítik azokat, akik önköltséges képzésen tudják csak elkezdeni egyetemi tanulmányaikat. tegnap 16:06 A herendi postaládák kézzel írt pozitív üzenetekkel teltek meg péntek reggelre A herendi postaládák kézzel írt pozitív üzenetekkel teltek meg péntek reggelre A herendieket péntek reggel igazán különleges és személyes meglepetés várta: egy helyi lakos pozitív üzenetekkel töltötte meg mindenki postaládáját. A szívből jövő gesztus nemcsak örömet okozott, hanem elindított egy hullámot a közösségi médiában is, ahol a város lakói megosztották egymással a kedves, kézzel írt pozitív megerősítéseket. tegnap 12:10 Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. 2024. július 25. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.