Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szigorú közlekedésellenőrzés

2010. április 27. 11:45 // Forrás: MRFK

Három napos összehangolt európai közlekedésrendészeti akció részeként, elsősorban a gyorshajtókat ellenőrzik a rendőrök.

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján, az European Operation Speed közlekedésbiztonsági kampány európai szintű végrehajtása során,  mától kezdve 29-éig főként a sebesség határokat túllépő vezetőkre irányul a figyelem. A tapasztalatok szerint a szabályszegő járművek vezetőivel szemben a figyelmeztetés nem elégséges, ezért elsősorban a helyszíni bírságolás, vagy a szabálysértési feljelentés nagyobb visszatartó erővel bír. Az akció során a gépjárművek műszaki állapotát is ellenőrzik a rendőrök a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakembereivel.
 

Fokozott ellenőrzés megyénkben elsősorban a 8-as főúton, illetve a 83-as, 71-es, 84-as főút, főként lakott területen belüli szakaszain várható.
Az akció végrehajtása során a rendőrök alapvetően a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművekre fordítanak kiemelt figyelmet. Ennek oka, hogy a sebességtúllépés Magyarországon a legelterjedtebb szabálysértés és a legfőbb baleseti ok, melynek szerepe – a biztonsági öv használata mellett – elsődleges a halálos, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésében. Azon járművezetők, akik felelőtlenül gyorsan hajtanak, magukat, utasaikat és a többi közlekedőt is fokozott veszélynek teszik ki, esetenként feldolgozhatatlan fájdalmat okozva az általuk okozott balesetek áldozatainak és hozzátartozóiknak. A rendőrség többek között azért dolgozott eddig is és a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy az értelmetlen halál és a sérülések kockázata mérséklődjön, és az úton lévők biztonságban elérhessék úti céljukat.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.