Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Cserélje le Ön is nem szabványos vagy sérült hulladékgyűjtő edényét!

2022. június 28. 15:14 // Forrás: VHK kft.

A ‟VHK” Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. felhívja a lakosság figyelmét, hogy járműparkjának korszerűsítése következtében gyűjtőkörzetében hamarosan mindenki számára szükségessé válik a nem szabványos vagy sérült hulladékgyűjtő edényének szabvány gyűjtőedényre történő cseréje. A vonatkozó fejlesztés a mai kor elvárásait (pl.: környezetvédelem) továbbá a vonatkozó hulladékgazdálkodási jogszabályoknak való megfelelést hivatott elősegíteni.

A nem szabványos, illetve sérült hulladékgyűjtő edény a hulladékgyűjtő járműbe történő gépi ürítésre nem alkalmas. Ezek ürítése munka- és balesetvédelmi okokból sem biztonságos, melyről kollégáink szükség szerint tájékoztatót is hagynak az érintett háztartások számára.

Amennyiben Ön nem az MSZ EN 840-es szabványnak megfelelő vagy sérült edényzetet használ, úgy azt munkatársaink a jövőben nem tudják leüríteni. A szabványtól való eltérés miatt keletkező esetleges sérülésért Társaságunk felelősséget nem vállal! (Hogy mi minősül szabványos edénynek, arról az alábbi tájékoztatóban olvashat.)

A fenti okokból adódóan, akik nem ilyen edénnyel rendelkeznek, valamint erről külön tájékoztatót is kapnak, mihamarabb gondoskodniuk kell hulladékgyűjtőjük cseréjéről.

A csere menetéről ügyfélszolgálatunknál tudnak tájékozódni az alábbi elérhetőségek egyikén:
https://www.vkszrt.hu/Hulladekgazdalkodas/Elerhetoseg

Hulladékgyűjtő edények díjai az alábbiak szerint alakul:
https://www.vkszrt.hu/Hulladekgazdalkodas/Dijszabasok/Hulladekgyujto-edenyek-dijai

Reményeink szerint az átállás mindenki számára zökkenőmentesen zajlik majd, mellyel kapcsolatban együttműködésüket és megértésüket ezúton is köszönjük!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.