Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
29°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
29°C

Szaktudásuk mellett emberségből is bizonyítanak

2022. június 29. 20:08
A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház dolgozóit díjazták Semmelweis-nap alkalmából.

A Semmelweis-napot 1992 óta ünneplik meg Magyarországon, célja, hogy felhívják a figyelmet az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájára és elismerjék az orvosok és ápolók, valamint tágabb értelemben az egészségügyben dolgozók szakmai érdemeit. A jeles napot Semmelweis Ignác, az anyák megmentőjének születésnapjához kötik, aki 1818. július 1-jén látta meg a napvilágot Budán.

Veszprémben idén a Petőfi színház adott otthont az ünnepségnek kedden délután, ahol a Csolnoky Ferenc Megyei Kórház több szakorvosa, ápolója, dolgozója, valamint az intézmény vezetői gyűltek össze, de jelen voltak közintézmények vezetői, valamint Porga Gyula, Veszprém polgármestere és Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője is.

A polgármester ünnepi beszédében a veszprémi polgárok nevében mondott köszönetet a kórház dolgozóinak.

Mint mondta, olyan időszakon vagyunk túl, amelyről korábban úgy hittük, nem tudnánk átvészelni, felemlegetve a járvány nehéz éveit. Abban, hogy sikerült mindezen túllépni, vitathatatlan érdemei vannak az egészségügyi dolgozóknak, akik támaszt és biztonságot adtak a legnehezebb időkben is, mondta. Éppen ezért Porga Gyula szerint a mostani Semmelweis-nap már nem csak a szakmai elismerésekről szól, hanem emberségről is, aminek képviseletéről tanúbizonyságot tettek a veszprémi kórházban.

A polgármester köszöntője után dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója osztotta meg a jelenlévőkkel gondolatait. Köszönetet mondott az orvosok, ápolók és dolgozók fáradhatatlan munkájáért, ami öregbítette Semmelweis Ignác örökségét. Az intézményvezető kiemelte, hogy a legfontosabb a közös gondolkodás, az összhang a betegellátás egységében. A dolgozók gyógyítás iránti elkötelezettsége kiváló alapot jelent a minőségi szakmai munka elvégzésére, ami emeli az egészségügyi ellátás szakmai színvonalát.

Az ünnepségen szakmai elismeréseket adtak át.

Főorvosi kinevezést kapott dr. Bálint Katalin és dr. Rencsik Annamária.

Adjunktusi kinevezésben részesült dr. Urbanics Kinga, dr. Táncsics Péter, dr. Major Judit Virág, dr. Tóth Judit és dr. Mátyás László.

Főigazgatói dicsérettel jutalmazták dr. Czene-Szabó Melindát, dr. Imre Piroskát és Palcsik-Hajdár Hajnalkát.

Gazdasági igazgatói dicséretben részesült Sikosné Balassa Erika, Farkas Csaba és Kránicz Ferenc.

Orvosigazgatói dicsérettel ismerték el dr. Gyuris Anita munkáját.

Ápolási igazgatói dicsértet kapott dr. Csider Magdolna, Szabó Norbert, Hegedűs Marianna, Török Mónika, Mázsa Anikó, Szollás Viktória, Somlyai Brigitta Edit, Reider Angéla és Némethné Dudi Viktória.

A kórház vezetése Az év közössége-díjat is kiosztotta, ezt idén két szervezeti egységük, a Képalkotói Diagnosztikai Centrum csapata, valamint Beszerzési és Logisztikai Osztály kollégái kapták.

Az év szakdolgozója díjat Takács Árpádné kapta, ezt a díjat rendszerint egy egészségügyi területen működő vállalat támogatja, idén a Mölnlycke cég.

Végül pedig átadták a Magyar Szakdolgozói Kamara Semmelweis-napi kitüntetését is, amit Reiterné Tóth Erzsébet kapott.

Az ünnepség további részében a jelenlévő egészségügyi dolgozók a Veszprémi Petőfi Színház musical-előadását élvezhették a Semmelweis-nap keretében.

Hajas Bálint
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.