2022. augusztus 11.
//
Zsuzsanna névnap

Átvehették diplomájukat az Érseki Főiskola végzősei

Ünnepélyes keretek között vehették át oklevelüket szombat délelőtt a Veszprémi Érseki Főiskola frissen diplomázott hallgatói.

Új szakemberekkel bővül a szociális, valamint az oktatás világa, hiszen sikeresen tettek záróvizsgát szociális munka szakon, alkalmazott szociális gerontológiai szakirányú továbbképzési szakon, iskolai szociális munka szakirányú továbbképzési szakon, emellett közoktatási vezető és pedagógus végzettségű fiatalokkal bővül a szakma.

A végzős hallgatókat és a résztvevőket Sebestyén József rektor köszöntötte. A gratuláción túl beszámolt a Főiskola elmúlt évéről, valamint a jövőre tekintve céljait is megfogalmazta. Kiemelte, az intézménnyel szerepet kíván vállalni a térség esélyegyenlőségi folyamatainak, valamint a régió missziós-karitatív, civil és önkéntes szervezetinek hálózatosodásának kezdeményezésében, előmozdításában.

Kiemelte, a célok megfogalmazásánál figyelembe vették a járványt, valamint az egyre fokozódó humanitárius válságot, melyek újratervezésre késztetik a felsőoktatást is.

Udvardy György, veszprémi érsek is beszédet mondott, akárcsak Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke. Utóbbi Böjte Csaba gondolatával bíztatta a végzős hallgatókat: életünk olyan, mint egy marék aranypor, rendkívüli érték, de rajtunk múlik, mit kezdünk vele. A felnőtt élet szabadságot ad, de nagy felelősséget is. Ha bátran használják mindennek ellenére azt a bizonyos aranyport, akkor sosem fogy el.

Halmay Gábor, önkormányzati képviselő örömét és háláját fejezte ki, elsőként az oktatóknak, akik felkészítették a jövő szociális szféra dolgozóit azzal, hogy minőségi képzésben részesítették a hallgatókat. A képviselő kiemelte Veszprém város önkormányzata és a Veszprémi Érseki Főiskola közötti együttműködését.

Összesen harminckilencen vehették át diplomájukat, a friss végzősöknek Sebestyén József adta át az okleveleket. 

Szabó Eszter

További cikkek

A Pannon Egyetem megőrizte pozícióját a vidéki egyetemek között
A Pannon Egyetem megőrizte pozícióját a vidéki egyetemek között
Csütörtökön hirdették ki a felsőoktatási ponthatárokat, péntek délelőtt a Pannon Egyetemen sajtótájékoztatót tartottak arról, hányan kezdik meg ősztől tanulmányaikat az intézményben, s hogy mely szakok voltak a legnépszerűbbek.
A jelentkezők 74 százalékát felvették
A jelentkezők 74 százalékát felvették
A felsőoktatásba jelentkezők 74 százalékát felvették valamilyen képzésre - közölte a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár pénteken.
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat
Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este. Ezzel eldőlt, hogy a több mint 99 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára.
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő Óvodája 2022” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” pályázat dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 29-én, Budapesten. Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával idén második alkalommal hirdetett – az állatvédelmi oktatási tevékenységet középpontba helyező – pályázatot óvodák és idén első ízben már általános iskolák számára is. A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várták, akik kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.
Átvehették diplomájukat a Pannon Egyetem MFTK végzősei
Átvehették diplomájukat a Pannon Egyetem MFTK végzősei
A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar szerda délelőtt tartotta diplomaátadóját a B épület aulájában.