Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szezon néven köszön vissza a februárban sikeresen megrendezett Holtszezon

2022. július 5. 4:00
Július huszonhatodikán egy napra visszatér a februárban sikeresen debütáló kortárs irodalmi fesztivál, a Holtszezon.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében megvalósuló minifesztivál ismét izgalmas programokkal várja a kultúrakedvelőket. Nem csupán az irodalmat szeretők találhatják meg a nekik való programot, de megint előtérbe helyeződik a zene, a színház, sőt, még a sorozatok világa is.

A februári Holtszezonra olyan művészeket sikerült meghívni, mint Nyáry Krisztián, Cserna-Szabó András, vagy éppen Grecsó Krisztián. A fesztivál törekedett arra, hogy a népszerű, de irodalmi esteken nem túl sokat szereplő műfajok is hangsúlyt kapjanak, így többek között a sci-fi, a krimi.

A rendezvény idén a 2023-as év főpróbája; hasonló izgalmakat ígér a jövőév is. A július huszonhatodikai Szezonnak a Színházkert ad otthon.

SZÍNPADI PROGRAM:
15:00 – 16:00 // POKET & VINYL
16:15 – 17:30 // Kibeszélő: Stranger Things 4. évad
18:00 – 20:00 // Platon Karataev kötetbemutató & duó koncert
20:30 – 21:30 // 6363
22:00 – 23:00 // Analog Balaton
23:15 – 0:00 // WINE & VINYL CHILL

KÖNYV ÉS BAKELIT BÖRZE
15 órától 20 óráig az Utas és holdvilág Antikvárium bakelit lemezeit és könyveit böngészhetitek.

POKET STAND
15 és 20 óra között a helyszínen megismerkedhettek a POKET legaktuálisabb kötetivel.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Jazzfesztivál novemberben! Jazzfesztivál novemberben! Négy napon át csaknem harminc koncert, világsztárok, köztük Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché és Jojo Mayer fellépése várja a műfaj iránt érdeklődőket november 16-tól 19-ig a Veszprém Jazz Fesztiválon - hangzott el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. ma 12:59 Mindenki másképp csinálja - Dubrovnik és Tartu városvezetői mesélnek az ő praktikáikról Európa Kulturális Fővárosa Mindenki másképp csinálja - Dubrovnik és Tartu városvezetői mesélnek az ő praktikáikról Dubrovnikban többek közt a Trónok harca miatt korlátozták az óvárosba a belépést. Tartuban pedig van egy hónap, amikor majdnem féláron lehet étterembe menni. Érdekes turisztikai megoldásokkal találkoztunk, amikor a két város vezetőivel interjúztunk veszprémi látogatásuk alkalmával. ma 11:53 “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” irodalom “Az egónk kiteljesítése helyett a közösség felé kellene fordulni” Varga Richárd, az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserének neve a legtöbb olvasónak ismerősen csenghet: sokan a slam poetry kiváló művelőjeként ismerték meg, sokan nagyszerű tanárként, vannak, akik a Godot Workshop frontembereként, és sokan költőként. Most elsősorban az Európa Kulturális Fővárosa projekt kulturális menedzserét kérdeztük arról, megmaradnak-e a nevéhez is köthető nagyobb fesztiválok, mint például a Holtszezon, de költő énjének is feltettünk néhány kérdést, hiszen a közelmúltban verses kötete jelent meg… tegnap 16:28 Tegyük mámorossá az életet! Tegyük mámorossá az életet! A mód szinte majdnem mindegy, a lényeg, hogy ne féljünk megmerítkezni abban a boldogságban, amit egy elsőre szokatlan, mégis frissességet adó dolog hozhat az életünkben. Például az ékszerek. Erről szól a Művészetek Háza legfrissebb kiállítása. 2023. szeptember 24. 16:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.