Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C

Szezon néven köszön vissza a februárban sikeresen megrendezett Holtszezon

2022. július 5. 4:00
Július huszonhatodikán egy napra visszatér a februárban sikeresen debütáló kortárs irodalmi fesztivál, a Holtszezon.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében megvalósuló minifesztivál ismét izgalmas programokkal várja a kultúrakedvelőket. Nem csupán az irodalmat szeretők találhatják meg a nekik való programot, de megint előtérbe helyeződik a zene, a színház, sőt, még a sorozatok világa is.

A februári Holtszezonra olyan művészeket sikerült meghívni, mint Nyáry Krisztián, Cserna-Szabó András, vagy éppen Grecsó Krisztián. A fesztivál törekedett arra, hogy a népszerű, de irodalmi esteken nem túl sokat szereplő műfajok is hangsúlyt kapjanak, így többek között a sci-fi, a krimi.

A rendezvény idén a 2023-as év főpróbája; hasonló izgalmakat ígér a jövőév is. A július huszonhatodikai Szezonnak a Színházkert ad otthon.

SZÍNPADI PROGRAM:
15:00 – 16:00 // POKET & VINYL
16:15 – 17:30 // Kibeszélő: Stranger Things 4. évad
18:00 – 20:00 // Platon Karataev kötetbemutató & duó koncert
20:30 – 21:30 // 6363
22:00 – 23:00 // Analog Balaton
23:15 – 0:00 // WINE & VINYL CHILL

KÖNYV ÉS BAKELIT BÖRZE
15 órától 20 óráig az Utas és holdvilág Antikvárium bakelit lemezeit és könyveit böngészhetitek.

POKET STAND
15 és 20 óra között a helyszínen megismerkedhettek a POKET legaktuálisabb kötetivel.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények A Szentlélek eljövetelét ünneplik vasárnap a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - a húsvét és a karácsony mellett - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered. ma 11:10 Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15 Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Kötetben mutatják be a várfelújítás első félidejét Félidőhöz érkezett Magyarország legnagyobb műemlék-felújítási projektje, a veszprémi várnegyed megújítása. A Gizella Napokon egy friss kiadványokat felsorakoztató beszélgetésen mutatták be az Ősienk hite című fotóalbumot, amely az eddig elvégzett munkát dokumentálja rendkívül színesen, fotókkal illusztrálva. 2024. május 16. 14:40 Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Ostromok nyomában: honnan tudják a régészek, mi történt? Milyen nyomokból tudnak egy-egy várostrom menetére, vagy egyáltalán megtörténtére következtetni a régészek? Nagy Szabolcs Balázs régész erről tartott előadást a Laczkó Dezső Múzeum szabadegyetemi sorozatának részeként kedden. tegnap 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.