2023. március 24.
//
Gábor névnap

Németh Zoltán kapta idén a kádártai Dévai Bíró Mátyás- díjat

A díjátadót szombaton tartották a Kádártai vigasságok rendezvény keretében.

A településrész saját közösségi eseményén zenés és táncos előadásokkal is készültek a szervezők a Forrás-parkban, amelynek ünnepi momentuma volt az, amikor átadták a Dévai Bíró Mátyás-díjat. A díjat 11 évvel ezelőtt hívták életre, hogy elismerjék azokat a kádártai lakosokat, akik munkájukkal erősítik a helyi közösséget és tovább viszik Kádárta jó hírnevét.

Idén Németh Zoltán érdemelte ki a díjat, akinek a színpadon Porga Gyula, polgármester, Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Katanics Sándor, a településrész önkormányzati képviselője gratuláltak.

Németh Zoltán fontos szerepet tölt be a kádártai közösség életében. Már gyerekkorában is, majd az évek során egyre több szerepet vállalt közösségi munkákban, valamint Kádárta programjainak – pl. Kádártai Kolbászolás, Kádártai Gyereknap, Szüreti Vigasságok, valamint közösségi bálok – kulturális rendezvényeinek technikai kiszolgálásában, elő- és
utómunkálataiban. Részt vett a Posta előtti tér térkövezésében, a műfüves labdarúgó pálya munkafolyamataiban, parkrendezésben, a település szépítésében. Fiatalokkal és idősebbekkel együttműködő, bárki bizalommal fordulhat hozzá segítségért. Kisebb munkálatokban is segítséget vállal, pl. a Közösségi Ház karácsonyi díszítésében, logisztikai feladatok ellátásában. 2015 óta a Sport Presszó üzemeltetője, valamint a Manáda Kft. tulajdonosa. 2018 óta a Közösség Kádártáért Egyesület alelnöki pozícióját tölti be.

Porga Gyula beszédében úgy fogalmazott, egy közösség erejét abból is le lehet mérni, hogy tudunk-e együtt ünnepelni és együtt megélni az emelkedett pillanatokat. Hozzátette, hogy Kádárta lakosai még a koronavírus-járvány alatt is megmaradtak egy ilyen összetartó és cselekvő közösségnek.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Utánajártunk, hogy a veszprémiek többsége tartja-e a húsvét előtti böjtöt?
Utánajártunk, hogy a veszprémiek többsége tartja-e a húsvét előtti böjtöt?
A negyvennapos húsvéti böjt utolsó szakaszához érkeztünk, amit sokan vallási meggyőződésből tartanak be, de egészségügyi, sőt még spirituális megfontolásból is lehet böjtölni. Arról nem is beszélve, hogy ennek az önmegtartóztatásnak is több formája ismert. De vajon mennyire tartják a veszprémiek a böjtöt? Cikkünkben megmutatjuk rövid közvéleménykutatásunk eredményét. A böjt élettani hatásait pedig a szakértő, Nyikos Ráhel dietetikus válaszolja meg.
Bővítik a bölcsődét, mezőgazdasági utakat adtak át Nemesvámoson
Bővítik a bölcsődét, mezőgazdasági utakat adtak át Nemesvámoson
Két projektről is beszámolt csütörtöki sajtótájékoztatóján Sövényházi Balázs polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő Nemesvámoson.
Különös állatok jelentek meg Márkó mellett
Különös állatok jelentek meg Márkó mellett
Nem egy eddig ismeretlen emlőst fedezett fel szemfüles fotósunk a Márkó melletti erdő szélén, mégis ritkaság számba megy a természetben az, amit látott.
Három évtizednyi emléket ad vissza a Veszprém TV
Három évtizednyi emléket ad vissza a Veszprém TV
A Veszprém TV az Európa Kulturális Főváros program keretében lehetőséget kapott, hogy megvalósítsa már régóta dédelgetett álmát, egy bárki számára elérhető weboldal létrehozását, ami az elmúlt három évtized archív felvételeit gyűjti össze és teszi kereshetővé a fontosabb pillanatokat. Az archívum mostanra már elérhető és folyamatosan bővülni fog.
A Pannon Egyetemen járt a Magyar Honvédség parancsnoka
A Pannon Egyetemen járt a Magyar Honvédség parancsnoka
Egy ország stabilitása akkor biztosított, ha a civil társadalom, a kormányzat és a katonaság képzeletbeli háromszöge egyensúlyban van, mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz, altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka szerda délelőtt a Pannon Egyetemen tartott előadásában. Kitért arra is, milyen stratégiai lehetőségei vannak Magyarországnak akkor, amikor a szomszédban éppen két azonos kultúrájú és történelmű ország áll háborúban egymással, valamint több információt is megosztott a hallgatókkal a javában zajló magyar haderőfejlesztés részleteiről.