2022. november 28.
//
Stefánia névnap

Németh Zoltán kapta idén a kádártai Dévai Bíró Mátyás- díjat

A díjátadót szombaton tartották a Kádártai vigasságok rendezvény keretében.

A településrész saját közösségi eseményén zenés és táncos előadásokkal is készültek a szervezők a Forrás-parkban, amelynek ünnepi momentuma volt az, amikor átadták a Dévai Bíró Mátyás-díjat. A díjat 11 évvel ezelőtt hívták életre, hogy elismerjék azokat a kádártai lakosokat, akik munkájukkal erősítik a helyi közösséget és tovább viszik Kádárta jó hírnevét.

Idén Németh Zoltán érdemelte ki a díjat, akinek a színpadon Porga Gyula, polgármester, Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Katanics Sándor, a településrész önkormányzati képviselője gratuláltak.

Németh Zoltán fontos szerepet tölt be a kádártai közösség életében. Már gyerekkorában is, majd az évek során egyre több szerepet vállalt közösségi munkákban, valamint Kádárta programjainak – pl. Kádártai Kolbászolás, Kádártai Gyereknap, Szüreti Vigasságok, valamint közösségi bálok – kulturális rendezvényeinek technikai kiszolgálásában, elő- és
utómunkálataiban. Részt vett a Posta előtti tér térkövezésében, a műfüves labdarúgó pálya munkafolyamataiban, parkrendezésben, a település szépítésében. Fiatalokkal és idősebbekkel együttműködő, bárki bizalommal fordulhat hozzá segítségért. Kisebb munkálatokban is segítséget vállal, pl. a Közösségi Ház karácsonyi díszítésében, logisztikai feladatok ellátásában. 2015 óta a Sport Presszó üzemeltetője, valamint a Manáda Kft. tulajdonosa. 2018 óta a Közösség Kádártáért Egyesület alelnöki pozícióját tölti be.

Porga Gyula beszédében úgy fogalmazott, egy közösség erejét abból is le lehet mérni, hogy tudunk-e együtt ünnepelni és együtt megélni az emelkedett pillanatokat. Hozzátette, hogy Kádárta lakosai még a koronavírus-járvány alatt is megmaradtak egy ilyen összetartó és cselekvő közösségnek.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Ünnepi koncertet adtak a Lengyel Függetlenség Napja alkalmából
Ünnepi koncertet adtak a Lengyel Függetlenség Napja alkalmából
Szombat délután a Hangvilla színháztermében került megrendezésre az ünnepi koncert.
Nagy siker volt az EKF Minipályázata
Nagy siker volt az EKF Minipályázata
November 19-20-án zajlott a Minipályázatok első fordulójának zsűrizése: 113 pályázatból 58 nyertest választott az önkéntes társadalmi zsűri.
Koncertekkel és interaktív programokkal indította Veszprém az adventi időszakot
Koncertekkel és interaktív programokkal indította Veszprém az adventi időszakot
Bár az időjárás csak a késő őszt idézi, dátum szerint már advent első hétvégéjét ünnepli a keresztény kultúrkör. Ehhez kapcsolódva Veszprémben a hagyományos adventi vásár programjait kibővítve idén már koncertsorozattal is készültek a belvárosban.
A bántalmazott nők gyakran magukat okolják
A bántalmazott nők gyakran magukat okolják
A nők elleni erőszakra hívta fel a figyelmet pénteki rendezvényével a Zonta klub.
Navracsics Tibor: a mostani uniós döntés nagy előrelépés, mert az operatív programokat és a helyreállítási tervet jóváhagyják
Navracsics Tibor: a mostani uniós döntés nagy előrelépés, mert az operatív programokat és a helyreállítási tervet jóváhagyják
A mostani uniós döntés nagy előrelépés, mert az operatív programokat és a helyreállítási tervet minden valószínűséggel jóváhagyják, és az év végéig Magyarország meg tudja kötni az Európai Bizottsággal (EB) azokat a megállapodásokat, amelyek nyomán megérkezhetnek az uniós források, vagyis nem veszít pénzt Magyarország - jelentette ki Navracsics Tibor csütörtökön sajtóbeszélgetésen Budapesten.