Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
0°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
0°C

Németh Zoltán kapta idén a kádártai Dévai Bíró Mátyás- díjat

2022. július 10. 11:35
A díjátadót szombaton tartották a Kádártai vigasságok rendezvény keretében.

A településrész saját közösségi eseményén zenés és táncos előadásokkal is készültek a szervezők a Forrás-parkban, amelynek ünnepi momentuma volt az, amikor átadták a Dévai Bíró Mátyás-díjat. A díjat 11 évvel ezelőtt hívták életre, hogy elismerjék azokat a kádártai lakosokat, akik munkájukkal erősítik a helyi közösséget és tovább viszik Kádárta jó hírnevét.

Idén Németh Zoltán érdemelte ki a díjat, akinek a színpadon Porga Gyula, polgármester, Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Katanics Sándor, a településrész önkormányzati képviselője gratuláltak.

Németh Zoltán fontos szerepet tölt be a kádártai közösség életében. Már gyerekkorában is, majd az évek során egyre több szerepet vállalt közösségi munkákban, valamint Kádárta programjainak – pl. Kádártai Kolbászolás, Kádártai Gyereknap, Szüreti Vigasságok, valamint közösségi bálok – kulturális rendezvényeinek technikai kiszolgálásában, elő- és
utómunkálataiban. Részt vett a Posta előtti tér térkövezésében, a műfüves labdarúgó pálya munkafolyamataiban, parkrendezésben, a település szépítésében. Fiatalokkal és idősebbekkel együttműködő, bárki bizalommal fordulhat hozzá segítségért. Kisebb munkálatokban is segítséget vállal, pl. a Közösségi Ház karácsonyi díszítésében, logisztikai feladatok ellátásában. 2015 óta a Sport Presszó üzemeltetője, valamint a Manáda Kft. tulajdonosa. 2018 óta a Közösség Kádártáért Egyesület alelnöki pozícióját tölti be.

Porga Gyula beszédében úgy fogalmazott, egy közösség erejét abból is le lehet mérni, hogy tudunk-e együtt ünnepelni és együtt megélni az emelkedett pillanatokat. Hozzátette, hogy Kádárta lakosai még a koronavírus-járvány alatt is megmaradtak egy ilyen összetartó és cselekvő közösségnek.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Könyv született a cserkészet 110 éves történetéről Könyv született a cserkészet 110 éves történetéről A cserkészet magyarországi történetéről szóló könyvet mutattak be a Mathias Corvinus Collegium veszprémi épületében pénteken.    ma 14:29 Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Az új parkolási rendszer a VKSZ Zrt. beruházásában készült, amely lényegesen megkönnyíti az autósok mindennapjait, és egyben nagy lépés a környezetbarát közlekedés felé is. A városban kialakított rendszernek köszönhetően 19 helyszínen 47 kamera, két perces frissítési idővel ad pontos információkat a szabad parkolóhelyek számáról.   tegnap 21:50 A béke hangja a legerősebb 1956 A béke hangja a legerősebb A decemberi veszprémi programok között hagyományosan jelen van egy megemlékezés, ami nem az adventi időszakhoz kapcsolódik, hanem a 20. századi magyar történelem egyik gyászos, mégis dicső eseményéhez. Pénteken Veszprémben is megemlékeztek a némi nőtüntetésről. ma 14:16 Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Porga Gyula Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Évértékelő sajtóreggelit tartott Porga Gyula polgármester, ahol viszont az EKF „termelési jelentése” helyett sokkal több szó esett a 2023 utáni időszakról, közte új célokról és címekről, amik Veszprém célkeresztjében vannak. tegnap 11:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.