Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Németh Zoltán kapta idén a kádártai Dévai Bíró Mátyás- díjat

2022. július 10. 11:35
A díjátadót szombaton tartották a Kádártai vigasságok rendezvény keretében.

A településrész saját közösségi eseményén zenés és táncos előadásokkal is készültek a szervezők a Forrás-parkban, amelynek ünnepi momentuma volt az, amikor átadták a Dévai Bíró Mátyás-díjat. A díjat 11 évvel ezelőtt hívták életre, hogy elismerjék azokat a kádártai lakosokat, akik munkájukkal erősítik a helyi közösséget és tovább viszik Kádárta jó hírnevét.

Idén Németh Zoltán érdemelte ki a díjat, akinek a színpadon Porga Gyula, polgármester, Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Katanics Sándor, a településrész önkormányzati képviselője gratuláltak.

Németh Zoltán fontos szerepet tölt be a kádártai közösség életében. Már gyerekkorában is, majd az évek során egyre több szerepet vállalt közösségi munkákban, valamint Kádárta programjainak – pl. Kádártai Kolbászolás, Kádártai Gyereknap, Szüreti Vigasságok, valamint közösségi bálok – kulturális rendezvényeinek technikai kiszolgálásában, elő- és
utómunkálataiban. Részt vett a Posta előtti tér térkövezésében, a műfüves labdarúgó pálya munkafolyamataiban, parkrendezésben, a település szépítésében. Fiatalokkal és idősebbekkel együttműködő, bárki bizalommal fordulhat hozzá segítségért. Kisebb munkálatokban is segítséget vállal, pl. a Közösségi Ház karácsonyi díszítésében, logisztikai feladatok ellátásában. 2015 óta a Sport Presszó üzemeltetője, valamint a Manáda Kft. tulajdonosa. 2018 óta a Közösség Kádártáért Egyesület alelnöki pozícióját tölti be.

Porga Gyula beszédében úgy fogalmazott, egy közösség erejét abból is le lehet mérni, hogy tudunk-e együtt ünnepelni és együtt megélni az emelkedett pillanatokat. Hozzátette, hogy Kádárta lakosai még a koronavírus-járvány alatt is megmaradtak egy ilyen összetartó és cselekvő közösségnek.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. tegnap 11:39 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. 2024. június 20. 14:18 Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban. 2024. június 20. 13:53 A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok több mint fele fél a daganatos megbetegedéstől, mégis csak minden ötödik megkérdezett tesz meg minden tőle telhetőt a megelőzés érdekében - összegezték szerdán egy kerekasztal-beszélgetésen az Affidea Magyarország által készített országos, reprezentatív kutatás eredményét. 2024. június 19. 15:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.