Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elsőként a Festő utca rekonstrukciója készült el

2022. július 12. 4:00
Jelenleg is több helyen zajlanak belterületi útfelújítások Veszprémben, a Festő utca viszont már teljes egészében elkészült, ahol ráadásul megoldották a vízelvezetést, új járdát és parkolóhelyeket is kialakítottak. A beruházás részleteiről Halmay Gábor és Bázsa Botond önkormányzati képviselők tartottak sajtótájékoztatót hétfőn, ahol elhangzott, mely szakaszokon várható még munka a közeljövőben.

Veszprém összesen 5,3 milliárd forintból újíthatja fel belterületi útjait, ebből az összegből a magyar kormány a Modern Városok Program keretében 4,5 milliárd forintot biztosít, a többi 800 millió pedig az önkormányzat saját költségvetéséből áll rendelkezésre. A város történetének eddigi legnagyobb útrekonstrukciós programját, amivel 16 km-nyi útszakaszt újítanak fel tavaly tavasszal jelentették be, ősszel pedig már el is indultak a munkák néhány helyen, elsőként a Festő utcában, ahol az útburkolat kicserélése mellett a vízelvezetést is meg kellett oldani, valamint járdát, parkolókat építettek, de a zöldfelületek gondozására is jutott a projektből.

Valamivel több, mint fél év alatt befejeződött ez a rekonstrukció, a felújított Festő utcánál pedig a területileg két érintett önkormányzati képviselő, Halmay Gábor és Bázsa Botond tartottak sajtótájékoztatót hétfő délelőtt.

Bázsa Botond és Halmay GáborBázsa Botond és Halmay Gábor

Előbbi részletesen beszámolt a fejlesztés legfontosabb paramétereiről, amit a Colas Zrt. és a Practical Kft. végeztek az önkormányzat Városfejlesztési Irodájának koordinálása mellett.

A Festő utca összesen 268 métert tesz ki, ennek a beruházásnak a teljes összege pedig 110 millió forint volt. Ebből elvégezték a teljes útfelületnek az aszfaltozását, zárt csapadékvízelvezető-rendszert alakítottak ki, járdát építettek úgy, hogy az amúgy szűk utcában a mentő-, valamint a szemetes-autó is elférjen, ezen kívül olyan aszfaltréteget kapott a szakasz, amelyen már egyszerűbb lesz megoldani a téli időszakban a síkosság-mentesítést. 8 új parkolót is építettek, valamint ennek környezetében a zöldfelületeket is rendbe hozták. Hozzátette, azért tudtak ilyen hatékonyak lenni, mert a Festő utcánál már kész tervek álltak rendelkezésre korábbról, így hamar a kivitelezés fázisába léphetett a projekt.

Fontos információ még, hogy a Festő utca egyirányú lett, fentről, a Dózsa György út irányából lehet majd autóval behajtani ide.

Halmay Gábor a sajtótájékoztatón elmondta, a munkáknál komoly logisztikai feladatot jelentett az, hogy megszervezzék az ott élőkkel a mindennapi életet a felújítás ideje alatt. A képviselő kiemelte, hogy számos fórumot tartottak ezért, ezeken pedig rendkívül együttműködőek és konstruktívak voltak az érintett házak lakosai.

Ami a jövőt illeti, a két képviselő elmondta, hogy a város több pontján, többek közt a Völgyhíd-téren, valamint Csererdőn, József Attila utcán, Budapest úton is zajlanak a munkák, de a projekt részét képezi a Jókai utca felújítása is, ami hamarosan elinsdulhat.

vehir.hu
Simon Dani
további cikkek
Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. ma 14:20 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.