Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
30°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
30°C

Elindult a 2022-es népszámlálás hivatalos honlapja

2022. július 11. 13:41 // Forrás: KSH
A Népesedési Világnapra időzítve indította el a Központi Statisztikai Hivatal az idén október 1. és november 28. között zajló népszámlálás honlapját. A legnagyobb, a teljes magyar társadalom legfontosabb jellemzőit felmérő adatgyűjtés új online felületén, a www.nepszamlalas2022.hu oldalon az érdeklődők minden, a népszámlálással és a kérdőív kitöltésével kapcsolatos információt megtalálhatnak − és mellette számos érdekességet is.

Különös jelentőséggel ruházta fel idén a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a Népesedési Világnapot azáltal, hogy erre a napra időzítette az október 1. és november 28. között zajló népszámlálás honlapjának indulását. Kovács Marcell, a KSH népszámlálási projektvezetője az új online felület elindulása kapcsán kiemelte: „Az ENSZ 1989 óta hívja fel ilyenkor a figyelmet a világ népesedési helyzetére. Nekünk, statisztikusoknak azért is jelentős ez a nap, mert láthatóvá teszi, hogy milyen fontos szerepet játszik társadalmunkban a statisztikai adatgyűjtés, és kiemelten a népszámlálás, amelynek segítségével a demográfiai változások pontosan követhetők.”
 
A népszámlálás projektvezetője hozzátette, a legnagyobb hazai statisztikai adatgyűjtés célja, hogy pontos és részletes képet adjon Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről. A népszámlálás eredményei kihatnak a teljes magyar társadalom jövőjére, hiszen hosszú távon szolgáltatnak majd alapot a különféle országos és helyi gazdasági, társadalmi döntések, fejlesztések előkészítéséhez.
 
A www.nepszamlalas2022.hu honlapon az érdeklődők a kitöltéshez kapcsolódó alapvető információk mellett olvashatnak a hazai népszámlálások történetéről, de tanulmányozhatják az összeírást szabályzó törvényi és adatvédelmi jogszabályokat is.
 
„A népszámlálási kérdőívet a legkényelmesebb és legegyszerűbb módon október 1–16. között önállóan, az interneten keresztül tölthetjük majd ki, az erre a célra létrehozott kitöltőfelületen. Ehhez arra az egyedi belépési kódra lesz szükségünk, amelyet a szeptember utolsó napjaiban postai úton minden háztartás részére kiküldött felkérő levél fog tartalmazni, így ezúton is kérünk mindenkit, hogy őrizzék majd meg a Népszámlálás 2022 felirattal ellátott felkérő levelet” – tette hozzá Kovács Marcell.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.