Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Aligátorteknőst horgásztak a Balatonból

2022. július 17. 4:00 // Forrás: Blikk, Pecaverzum
Pontyvadászat közben egy nyolc kilogrammos aligátorteknős akadt horogra a Balatonnál. A horgász alig hitt a szemének, amikor partra húzta a rendkívül veszélyes hüllőt.

Az elmúlt hétvégén Szeles Zsolt azzal a céllal látogatta meg Keszthelynél a Balatont, hogy egy méretes ponttyal térhet majd haza. Az ízletes vacsora viszont elmaradt, ugyanis a fiatalember horgára egy közel tíz kilogrammos, az emberre különösképp veszélyes hüllő akadt.

A fogást követően rákerestünk a hüllőre az interneten, így egyértelműen sikerült beazonosítanunk azt. Azonnal hívtunk egy vízirendőrt, de az illető nem foglalkozott vele. Úgy döntöttünk, bevisszük az állatot a Keszthelyi Rendőrkapitányságra, majd még aznap este megpróbáltuk elérni a Veszprémi Állatkertet is, ám nem jártunk sikerrel

– mesélte el Zsolt a Blikknek.

A horogra akadt hüllő (Fotó: Szeles Zsolt)A horogra akadt hüllő (Fotó: Szeles Zsolt)

Az elutasításokat követően a horgásznak másnap sikerült kapcsolatba lépnie a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságával, amelynek szakemberei átmenetileg a BfNPI fenékpusztai telephelyén helyezték el a veszélyes állatot – erről már a Pecaverzum számolt be.

Sajnos az elmúlt években egyre több ilyen esetről lehet hallani; kiemelendő, hogy az említett hüllő nem őshonos Magyarországon, így valószínűleg a gazdája engedte szabadon, aki bele sem gondolt abba, hogy mekkora veszélybe sodorta vele polgártársait.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, ha esetleg hasonló helyzetbe kerülnének, véletlenül se próbálják befogni az állatokat, ugyanis azok nagyon komoly sérüléseket okozhatnak. Egy kifejlett aligátorteknős egyetlen harapással több ujjunkat is leszakíthatja.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.