Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C

Megkezdődik a Halle utcai parkolóhelyek bővítése

2022. július 20. 4:00
Ötvenhárom merőleges várakozóhelyet alakítanak ki az Agóra mellett, a Halle utcában.

Nem csupán a helyieknek lesz egyszerűbb a parkolás, de a beruházás segít a kulturális eseményekre érkezőknek is. A bővítésről kedd délután Brányi Mária alpolgármester beszélt részletesen az erről szóló sajtótájékoztatón. Kiemelte: egyrészt az autók egyre növekvő száma örömteli, hiszen valamilyen szintű jólétre utal, viszont a parkolóhelyek hiánya már egy régóta fennálló probléma, amit orvosolni kell. 

Stigelmaier Józsefné önkormányzati képviselő is felszólalt, aki elsősorban az Európa Kulturális Fővárosa program támogatását köszönte meg, hiszen általuk 61,5 millió forint áll a kivitelezésre. Az ötvenhárom parkoló megvalósításához a járda átépítésére van szükség, az úttest melletti szűk zöldsáv megszűnik, de fakivágására nem lesz szükség.

A közvilágítási oszlopok a jelenlegi helyükön maradnak, 1,50 méter széles kiemelt szegélyes középszigettel elválasztva a parkolóktól. Az épületek bejárataihoz vezető behajtók megmaradnak. 
A munkálatok alatt ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani, ehhez a lakosság türelmet kéri Stigelmaier Józsefné önkormányzati képviselő.

A fejlesztés már júliusban megkezdődik. 

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Adatrögzítői képzés zárult a börtönben Adatrögzítői képzés zárult a börtönben Harminckét fogvatartott teljesítette a Veszprémi Szakképzési Centrum által szervezett adatrögzítői képzést a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A tanfolyam zárásaként hétfőn osztották ki a bizonyítványt a vizsgát sikeresen teljesítőknek.  tegnap 16:20 Ezt látta a rendőrségi drón a veszprémi utakon kék fény Ezt látta a rendőrségi drón a veszprémi utakon Veszprém vármegye útjain a rendőrök folyamatosan ellenőrzéseket tartanak a szabályszegő sofőrök kiszűrése érdekében. Munkájukat pedig sokszor a levegőből drón is segíti. Most egy videóban megmutatták, hogy hányféle szabálytalanságot sikerült lefülelniük így, amiknek meg is lett az eredménye a járművezetőkkel szemben. tegnap 15:57 Országos sikereket értek el a Deák diákjai Országos sikereket értek el a Deák diákjai A Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola tanulói a közelmúltban kiemelkedően szerepeltek a Bendegúz nyelvészverseny és matematikaverseny országos döntőjében. tegnap 13:47 Hamarosan egy igazi MI-24-es helikopter költözik Veszprém határába Hamarosan egy igazi MI-24-es helikopter költözik Veszprém határába Megérkezett a 8-as út mellé, a szentkirályszabadjai repülőtér bekötőútjához az az egykori NDK-s helikopter, ami nemsokára méltó emlékműként őrzi tovább Veszprém katonahagyományait. tegnap 12:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.