2023. január 28.
//
Károly, névnap

Hűsítő édesség a táborozóknak

Idén sem volt hiány interaktív programokból a veszprémi nyári táborokban. A szervezők a Balatonhoz és a környező látványosságokhoz is szerveztek túrákat, az utolsó héten pedig hűsítő meglepetést is kaptak a gyerekek.

Idén 16. alkalommal szervezte meg az önkormányzat a nyári táborait azzal a céllal többek közt, hogy segítsen a szülőknek a nyári szünidő alatt abban, hogy amíg ők dolgoznak, a gyermekek felügyelet mellett, hasznos elfoglaltsággal töltsék el az idejüket.

Június végétől öt héten keresztül heti turnusonként kb. 90 gyermek vett részt ezeken a táborokon, ahol a programok közt állatkerti látogatás, strandolás, balatoni hajózás, a várpalotai Thury-vár, a herendi porcelánmanufaktúra és a zirci arborétum meglátogatása, valamint sportvetélkedők, kézműves foglalkozások is voltak, tudtuk meg Horváth Miklós, táborvezetőtől hétfő délelőtt a Deák Ferenc Általános Iskolában.

Itt meglepetést is kaptak a gyerekek, ugyanis Bázsa Botond, önkormányzati képviselő immáron hagyományos jelleggel egy nagy doboz jégkrémmel látogatta meg a táborozókat. Az édességek esetében arra is figyeltek, hogy a különböző ételintoleranciában érintett gyerekek se maradjanak ki az ajándékozásból, ezért glutén- és laktózmentes jégkrémekkel is készültek.

Visszatérve a 2022-es táborokhoz, Horváth Miklós portálunknak elmondta, igyekeztek idén is színes és interaktív programokat összeállítani, ez néha nem volt egyszerű, mivel a szolgáltatások árai a tavalyihoz képest némely esetben látványosan megemelkedtek, de a színvonalat ennek ellenére is sikerült megtartani.

A táborokon 1-7 osztályos tanulók veszprémi és veszprémi általános iskolába járó gyermekek vehettek részt, rájuk átlagosan 10-13 pedagógus vigyázott, illetve vigyáz a héten, ugyanis június 29-én zárul a tábor idei szezonja.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Nem csak az elítéltek életútja lehet fordulatos, ami a börtönrácsok mögé vezet. Hogy hogyan válik valaki börtönőrré, az is több döntés és elhatározás kérdése. Németh Éva, bv. ezredes, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka egyedüli nőként tölt be ilyen pozíciót az országban. Erről a nem hétköznapi életútról beszélgetett vele Sótonyi Mónika a Királynék Földjén programsorozaton belül az Arcok, képek, utak beszélgetős est keretében a Papírkutya kultúrbisztróban.
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban.
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
A veszpreminfo.hu - Veszprém városának turisztikai honlapja - nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat, Turizmus kategóriában a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett 2022 évi „Az Év Honlapja” versenyében.
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Csütörtökön rendezték meg a képviselő-testület idei első ülését. Összefoglaljuk, mi történt napirend előtt.
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Húsz veszprémi óvoda és általános iskola vehetett át madárodút, madáretetőt és eleséget a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesülettől (BABAKO) szerdán, a Csillag úti óvodánál.