Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémben ünnepelte negyedszázados jubileumát a Landesrat

2022. augusztus 3. 12:30
A magyarországi németek tánccsoportjait, zenekarait, kórusait összefogó országos szervezet a Veszprém Arénában rendezett gálát szombaton.

Az 1996-ban megalapított Landesrat (Magyarországi Német Ének-, Zene- és Tánckarok Országos Tanácsa) ernyőszervezetként fogja össze a német nemzetiség hagyományőrző kulturális csoportjait, szakmai programokkal segíti munkájukat és rendszeres minősítő rendezvényekkel segíti őket a színvonal megőrzésében. 

Fotó: LandesratFotó: Landesrat

Az ernyőszervezet 268 csoportot fog össze, ezeken keresztül mintegy 7500 fővel áll kapcsolatban. Különböző szekcióiban (az ének, a zene, a tánc, az egyházzene és az ifjúsági tagozat) együttműködhetnek, tapasztalatot cserélhetnek, dalokat, koreográfiákat tanulhatnak egymástól az egyesületek.

Negyedszázados fennállásukat szombaton a Veszprém Arénában ünnepelték meg, ahol ötven tagegyesület lépett fel, mintegy demonstrálva a Landesrat közösséget összetartó, kultúraépítő szerepét és az ebben elért sikereket. 

vehir.hu
további cikkek
Neccparty-val strartoltak el az idei Gyárkert-programok Gyárkert Neccparty-val strartoltak el az idei Gyárkert-programok Pénteken megnyitotta kapuit Veszprém és a régió egyik legkedveltebb koncerthelyszíne, a Gyárkert Kultúrpark a Neccparty-val. A nyár folyamán színpadra állnak a hazai zenei élet legismertebb és legnépszerűbb előadói, akik előtt tehetséges veszprémi előzenekarok és lemezlovasok melegítik majd be a közönséget. Június 21-től a Gyárkert ad otthont Veszprém minden bizonnyal legszínesebb közösségi terének, a BLOKK Art&Designnak is, ahol egy nagyszerű helyszínen találkozhat majd a kreativitás és a művészet. ma 1:11 17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyed egyik sírjából régészet 17. századi női papucs került elő a veszprémi várnegyed egyik sírjából Közel 400 éves női papucsot és selyemruhát tártak fel a régészek a veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház altemplomának egyik sírjában. A lelet különösen értékes, Magyarországon ugyanis kevés emlék maradt fenn a 16-17. század női és férfi viseleteiből. A restaurált lábbelit a nagyközönség először a Múzeumok Éjszakáján, a Biró-Giczey Házban láthatja, ahol több olyan régészeti leletet is kiállítanak, amely a Veszprémi Főegyházmegye várnegyedbeli, 18 épületet érintő beruházása során került elő. ma 12:32 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. tegnap 11:39 Hogyan született a Balaton mint álom? Hogyan született a Balaton mint álom? A hatvanas-hetvenes évek balatoni nyaralókultúráját megidéző kiállítás nyílt a Laczkó Dezső Múzeumban csütörtökön. tegnap 17:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.