2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat

2022. augusztus 7. 12:45
Szombat délután zajlott a IV. Budapesti Fotósviadal díjátadója a Pannon Egyetem N épületében. Az eseményen kihirdették a 2023-as év programjait is.

A Fotósviadal egy olyan rendezvény, ahol az amatőr és tapasztalt fotósok összemérhetik kreativitásukat. Az egyedülálló rendezvény célja, – amely első alkalommal 2010 tavaszán került megrendezésre – hogy összehozza a fényképészet szerelmeseit kortól és szaktudástól függetlenül, és élmény legyen a részvétel mindenki számára.

A VI. Budapesti Fotósviadal díjazottjai:

Gyerek kategória (14 éven aluliak):

Ujvárosi Lili

Felnőtt kategória:

Különdíj: Orosz Enikő

A különdíjas alkotás A különdíjas alkotás

1. helyezett: Mészáros Ferenc

2. helyezett: Orbán Péter

3. helyezett: Rózsa Tímea Ágota

A 2023-as év a következőképpen alakul: A VII. Fotósviadal Budapestről visszatér szülővárosába, és 2023. május 7-én ismét Veszprémben mérhetik össze tudásukat a versenyzők. 

A II. Fotósviadal Hétvégét 2023. október 7-8. között rendezik Veszprémben, a Fotósviadal Jelvényszerző túra pedig egész évben várja a fotózás szerelmeseit Veszprém és Balaton-felvidék régióban.

Ruppert Tamás főszervező és Bánhalmi Norbert fotóművész közösen jelentették be, hogy 2023. szeptemberétől a tihanyi Rege galériát a Pannon Fényképészkör Egyesület fogja megtölteni a környék alkotóinak munkáiból.

Az egyesület továbbra is elkötelezett Fényrajz című digitális magazinja mellett, melynek Fotósviadal különszámát szintén a mai napon mutatták be.

vehir.hu

További cikkek

Huszárok, tüzérek és haditengerészek is felvonultak a hősök napján Veszprémben
Huszárok, tüzérek és haditengerészek is felvonultak a hősök napján Veszprémben
Vasárnap délután a Vörösmarty téri I. világháborús emlékműnél tartották Veszprém Hősök napi ünnepségét. A megemlékezés előtt a Centenáriumi Hadtörténeti Egyesület szervezésében korabeli huszárok, tüzérek, de még haditengerészek is felvonultak a belvárosban.
Vonatfütty helyett hegedűszó a menetrend szerinti járaton
Vonatfütty helyett hegedűszó a menetrend szerinti járaton
A vasárnap induló Musicolours zenei fesztivál előfutáraként szombat délelőtt egy különleges vonat indult el Zircről Veszprém felé. Habár a MÁV menetrend szerinti szerelvényéről volt szó, mégis egy svájci fiatal kvartettnek köszönhetően a vonat zakatolása helyett a vonósok dallamai adták az utazás ütemét.
Udvardy György pünkösdkor: szeretnénk érteni, hogy mi történik
Udvardy György pünkösdkor: szeretnénk érteni, hogy mi történik
Pünkösd napját ünneplik vasárnap a keresztény egyházak. A húsvéti időszakot lezáró ünnepen a keresztények a Szentlélek eljövetelére, az egyház alapítására és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetére emlékeznek. Dr. Udvardy György, veszprémi érsek a Szent Mihály székesegyházban tart misét, de videóüzenetében minden embernek üzent.
Láthatóvá vált az idő a kiállításon
Láthatóvá vált az idő a kiállításon
A két művész sokáig nem is tudott egymásról, és arról sem, hogy pont ugyanazt a dolgot csinálják egymással szemben. Csupán a Balaton választotta el őket. Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően viszont most összekapcsolódott Szalontai Ábel és Szabó Dezső fotóművészek munkássága. A Művészetek Házában péntek este két különböző, mégis egy kiállítás nyílt meg.
Idén sem marad senki rozé, rizling és jazz nélkül Veszprémben
Idén sem marad senki rozé, rizling és jazz nélkül Veszprémben
A Rozé, Rizling, Jazz Napok Veszprém olyan zenei és gasztronómiai fesztiválja, ami 13. éve úgy része a nyári programdömpingnek, hogy még a világjárvány miatt sem maradt el alkalom. Idén az Európa Kulturális Főváros évében ugyanúgy a jól bevált recept szerint készültek a szervezők, de néhány újítás így is bekerült a programok közé. Erről tartottak sajtótájékoztatót csütörtök este a Városháza előtti téren.