2022. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat

2022. augusztus 7. 12:45
Szombat délután zajlott a IV. Budapesti Fotósviadal díjátadója a Pannon Egyetem N épületében. Az eseményen kihirdették a 2023-as év programjait is.

A Fotósviadal egy olyan rendezvény, ahol az amatőr és tapasztalt fotósok összemérhetik kreativitásukat. Az egyedülálló rendezvény célja, – amely első alkalommal 2010 tavaszán került megrendezésre – hogy összehozza a fényképészet szerelmeseit kortól és szaktudástól függetlenül, és élmény legyen a részvétel mindenki számára.

A VI. Budapesti Fotósviadal díjazottjai:

Gyerek kategória (14 éven aluliak):

Ujvárosi Lili

Felnőtt kategória:

Különdíj: Orosz Enikő

A különdíjas alkotás A különdíjas alkotás

1. helyezett: Mészáros Ferenc

2. helyezett: Orbán Péter

3. helyezett: Rózsa Tímea Ágota

A 2023-as év a következőképpen alakul: A VII. Fotósviadal Budapestről visszatér szülővárosába, és 2023. május 7-én ismét Veszprémben mérhetik össze tudásukat a versenyzők. 

A II. Fotósviadal Hétvégét 2023. október 7-8. között rendezik Veszprémben, a Fotósviadal Jelvényszerző túra pedig egész évben várja a fotózás szerelmeseit Veszprém és Balaton-felvidék régióban.

Ruppert Tamás főszervező és Bánhalmi Norbert fotóművész közösen jelentették be, hogy 2023. szeptemberétől a tihanyi Rege galériát a Pannon Fényképészkör Egyesület fogja megtölteni a környék alkotóinak munkáiból.

Az egyesület továbbra is elkötelezett Fényrajz című digitális magazinja mellett, melynek Fotósviadal különszámát szintén a mai napon mutatták be.

vehir.hu

További cikkek

Mi volt az a furcsa hibrid szekér, ami megjelent Veszprémben?
Mi volt az a furcsa hibrid szekér, ami megjelent Veszprémben?
Egy nemzetközi kulturális zarándoklat során tíz ember kézi erejével húzott és tolt szekér - de inkább egy különös traktor-autó-hajó hibrid, amely a Landschip (szárazföldi hajó) nevet kapta - indult el a flamand Antwerpenből és érkezett meg csütörtökön délután Veszprémbe.
Kultúra, művészet, kreatív foglalkozások az utcai csatangolás helyett
Kultúra, művészet, kreatív foglalkozások az utcai csatangolás helyett
Egyszerűen csak kinyitották az ajtót, a gyerekek az utcáról pedig bejöttek. Így indult Haszkovó-lakótelep szívében a Napsugár Klub működése, ahol azóta is a hét öt napján gondoskodnak arról, hogy a lakótelepi fiataloknak hasznos, kreatív alternatívát kínáljanak az utcán való téblábolás helyett. Idén a Veszprém-Balaton 2023 EKF program támogatásának köszönhetően pedig még inkább kibővült kulturális vonalon is ez a fiatalos kínálat.
Malomsorsok a Séd mentén
Malomsorsok a Séd mentén
Vasárnap a gomolygó idő ellenére számos lelkes érdeklődő csatlakozott a Túrajó tematikus sétájához. A jelentkezők nevében is bátran mondhatom: sok élménnyel és érdekes ismeretanyaggal lettünk gazdagabbak.
Veszprémtől kértek tanácsot az észtek borkérdésben
Veszprémtől kértek tanácsot az észtek borkérdésben
Nemrég az Oliva étteremben két olyan város jó barátai találkoztak, amely városok mindegyike az Európa Kulturális Fővárosa cím birtokosa, programjaikban pedig egyaránt szeretnének adózni borkultúrának is. Veszprém és testvárvárosának, az észtországi Tartunak a vezetői régi jó kapcsolatot ápolnak egymással, a mostani a találkozót is a személyesség jellemezte, még úgy is, hogy a két társaság 1500 km-re volt egymástól a valóságban. Ráadásul Tartu szempontjából komoly tétje is volt az alkalomnak.
Évadot nyitott a Pannon Várszínház
Évadot nyitott a Pannon Várszínház
Bejelentették a 2022/23-as évad előadásait, melyek már a közelgő Európa Kulturális Fővárosa év jegyében kerülnek repertoárra.