Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Táborozó fiatalok az állatkertben

2022. augusztus 11. 1:56
A Veszprémi Állatkertben táboroznak az általános iskolások, mindennapjaikat leshettük meg.

Török László igazgató táborozó gyerekekkel fogadta a sajtó képviselőit. Az állatkert gyermektábora összesen öt turnusból áll, azaz öt héten keresztül a látogatókkal együtt a kisiskolások lepik el az álltakert ösvényeit. A tábor nyolctól négy óráig tart, ezalatt olyan szakértők foglalkoznak a gyerekkel, mint például Csizmadia Károly, Veszprém legendás biológia tanára, a Veszprémi Állatkert zoopedagógusa.

Az öt turnusból már három lezajlott, mi a negyediknek lehettünk vendégei. Láthatóan kiváló hangulatban telnek a napok, a gyerekek a szerdai napon többek között megnézhették a kilenc hetes kis pandát, aki olyan jó hangulatban volt, hogy a kosarából bátran mászott közéjük. Persze csak óvatosan szabad mozogni vele, de a fiatalok rendkívül fegyelmezetten, az utasításokat betartva működtek együtt a felnőttekkel.

A kis pandával kapcsolatban az iskolások kérdéseket is intéztek gondozójához, Marokházi Katalinhoz, korukhoz méltó kíváncsisággal, és korukat meghazudtoló komolysággal.

A délelőtt második fele a makik ebédjének elkészítéséről szólt. A táborzók pontosan megtudhatták, miből áll étrendjük. A bátrabbak be is mehettek a makik közé, még az sem zavarta őket, ha rájuk ugrottak a kis állatok. A gyerekek gyarapodó ismerettel és rengeteg élménnyel térhetnek haza az ötnapos tábor végeztével.

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.