Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
0°C
2024. március 19. József
Veszprém
0°C

Jövő héten megkezdődik a kádártai és gyulafirátóti utak felújítása

2022. augusztus 12. 16:54
A Modern Városok Program keretében, mintegy 650 millió forintból újul meg az egykori 82-es út nyomvonala.

Harmadik üteméhez érkezett az a nagyszabású belterületi útfejlesztési program, amelynek részeként Veszprém teljes területén összesen 16 kilométernyi szakaszt újítanak meg. Porga Gyula polgármester pénteken sajtótájékoztatón emlékeztetett, két éve született meg az a döntés, ami lehetővé teszi a beruházást: akkor a kormány ötmilliárd forint összeget ítélt meg a megyeszékhelynek a Modern Városok Program keretében a belterületi úthálózat fejlesztésére, amely teljes rekonstrukciót és nagy felületű utak megújítását is magában foglalja.

A beavatkozások elsősorban a belvárosi és a városba be, illetve a városból kivezető utakat érintik, hiszen a 2023-as évre való felkészülés fontos része, hogy az idelátogató turisták minél jobb minőségű utakon közlekedhessenek – mondta el a polgármester. Az első ütem keretében így a Csererdei út, Jutaspusztán a Major utca, a Füredi út és a Hunyadi utca újult meg közel 430 millió forintból, emellett már elkezdődött a Jókai utca, a Horgos utca, a Völgyhíd tér, a Brusznyai Árpád utca és az Óvári utca, a Jutasi út és Szabadságpusztán az Alsóerdei utca felújítása is 860 millió forintból.

Fontos azonban, hogy ne csak a turistáknak kedvezzünk, hanem az egyes városrészek mindennapjait, az ott lakók közlekedését is megkönnyítsük. Éppen ezért jövő héten megkezdődik az egykori 82-es út nyomvonalának felújítása is: Kádártán a Győri és a Vasút utca, míg Gyulafirátóton a Posta utca útburkolatát újítják meg, valamint az utak alatt vezető vízvezetékrendszert is korszerűsítik, mindezt 650 millió forintból.

Ezt követően, a fennmaradó 900 millió forintból, a 4. ütemben valósul meg az Iskola utca, az Almádi út, a Cserepes utca, a Cholnoky út, a Zrínyi utca egy részének, valamint a Martinovics utca megújítása, de az önkormányzat hamarosan aláírhatja az 5. ütemre vonatkozó szerződést is, mely a Budapest út, a Kádártai út, a Tulipán utca, valamint a Kígyó és a Kálistó utcák rekonstrukcióját tartalmazza.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, pár éve sokan szkeptikusan fogadták azt a kijelentést, hogy Veszprém új utakra lép, azóta azonban számos fejlesztés zajlott le, illetve zajlik jelenleg is, köztük a 8-as déli elkerülőjének építése és a 8-as és a 82-es utak összekötése. A nagy infrastrukturális beruházások mellett azonban sosem szabad elfeledkezni a kisebb, de ugyanolyan jelentős utak fejlesztéséről sem, amelyeket a tervek szerint 2022 végéig meg is valósít a város.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. tegnap 10:52 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.