2023. március 24.
//
Gábor névnap

Együtt búcsúztatja a nyarat a lakótelep közössége

2022. augusztus 25. 15:09
Kétnapos rendezvénnyel int búcsút a nyárnak az Agóra – és vele együtt az egész Haszkovó lakótelep, de a hétvégén is többféle rendezvény várja az itt – és a máshol – élőket.

Szerda délután Paár Julcsi mesekoncertjével, majd a Veszprém-Bakony Táncegyüttes és a Veszprémi Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes közös műsorával kezdődött az Agóra hagyományos nyárbúcsúztató programja a Táborállás parkban. A színpadi programok közben a kicsiket játékokkal és légvárral várták a téren.

Aki a nyitónapról lemaradt, csütörtökön pótolhatja: ma 16.30-tól a Kiflihajó zenekar szórakoztatja a közönséget, majd 18 órától Hegedűs Veronika és Csizmadia Géza ad operettműsort. Fél nyolctól a Rulett zenekar teszi fel a pontot az i-re, miközben a gyerekeket ismét egész délután várják az interaktív játékok a parkban. 

A Haszkovó lakótelep közterületein több szabadtéri rendezvényt is szerveznek a napokban. Augusztus 26. és 28. között a Stromfeld 5/D tűzfalára filmeket vetítenek: pénteken a Zanox – kockázatok és mellékhatások című magyar krimi-vígjátékot, szombaton A rózsák királynője című francia dramedyt, vasárnap pedig a Családi testcsere című francia vígjátékot láthatja a közönség este nyolctól. 

Szombaton családi napot rendeznek a Kálvin parkban játékparkkal, kézműves foglalkozásokkal, családi programokkal, légvárral. A színpadon 16 órától az Iszkiri zenekar, majd Koloszova Viktória, Dallos Bogi és Kocsis Tibor lépnek fel. 

Vasárnap 16 órától  Mozogj a parkban! mottóval sportnapot szerveznek a Kálvin parkban, ahol többek között gigafoci, óriáskosár, lézerharc, óriás labirintus, légvár, parkour show, tánc- és sportbemutatók, íjászat, freestyle futball, breaktánc is várja az érdeklődőket. 

Hétfőn a prevenció kerül előtérbe a parkban: 16 órától a környezetvédelmi kiállítások, önvédelmi bemutatók, szituációs- és szerepjátékok, demonstrációs eszközök, beszélgetések, családi- és ügyességi vetélkedők, kézműves foglalkozások, légvár, vásár, tűzoltó-, rendőr-, rabszállító és mentőautók megtekintése mellett fizika show-t mutatnak be látványos kísérletek tűzzel, vízzel és levegővel gyerekeknek. 17:15-től a Foot Notes, Orsolya Fashion Line, Ezerarcú, Arany díjas Bónusz Nyugdíjasklub, Kangatraining, Kung fusok mutatkoznak be, 19 órától pedig a Fláre Beás Együttes lép színpadra.

vehir.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Könyvet adott ki a Hét Domb Egyesület
Könyvet adott ki a Hét Domb Egyesület
Genius Loci Wesprimiensis címmel adott ki kötetet a Hét Domb Egyesület.
Erős felhozatalt ígérnek a Gizella-napokra
Erős felhozatalt ígérnek a Gizella-napokra
A Veszprém-Balaton 2023 közösségi felületein közzétette az idei Gizella-napok fellépőinek névsorát. 30Y, Punnany Massif, feltámadó Rubber Puppet a húzónevek között.
Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Világsztárok a színpadon kívül is a Veszprém Blues Fesztiválon
Jóval több mindenben ott van a blues, mint sokan gondolják, hiszen a könnyűzene nagy része ebből a műfajból gyökerezik. Április 13. és 16. között a Veszprém Blues Fesztiválon ezt bárki megtapasztalhatja, hiszen több mint 50 koncerten a nemzetközi blues élő legendái és feltörekvő csillagai, valamint a hazai blues-roots szcéna kiemelkedő zenészei lépnek színpadra. Közülük Roberto Luti gitáros, a világhírű Playing For Change sorozat alapító tagja, Kid Andersen, a Nyugati-part legfoglalkoztatottabb gitárosa, a Downbeat által többször az év orgonistájának választott Raphael Wressnig, valamint a világsztárok dobosa, D’MAR, aki többek között 17 évig volt Little Richard zenekarának a tagja, workshopon avatnak be műhelytitkaikba. Brian Kramer pedig nemcsak koncerted ad, hanem blues zenészeket bemutató illusztrációiból kiállítás is nyílik a fesztiválon, ahol beszélgetések, éjszakai örömzenélések és ingyenes koncertek is várják az érdeklődőket.
Programsorozat indul 13 Balatonhoz közeli településen
Programsorozat indul 13 Balatonhoz közeli településen
Kulturális programsorozat indul a Balaton északi partjához közel eső településeken: az áprilistól októberig tartó rendezvénysorozat a víz fontosságára hívja fel a figyelmet - közölte szerdán az MTI-vel a program főszervezője.
Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN
Majkával és Azahriah-val érkezik a harmincadik VEN
Nyilvánossá vált az idei Veszprémi Egyetemi Napok utolsó fellépője is, így már teljes a lista, hogy kik érkeznek április végén a jubiláló fesztiválra. A koncertszervők mellett viszont pedig az egyetemisták is javában készülnek, akik a hagyományoknak megfelelően idén is négy csapatba szerveződtek, négy különböző tematika mentén.