2022. december 8.
//
Mária névnap

Együtt búcsúztatja a nyarat a lakótelep közössége

2022. augusztus 25. 15:09
Kétnapos rendezvénnyel int búcsút a nyárnak az Agóra – és vele együtt az egész Haszkovó lakótelep, de a hétvégén is többféle rendezvény várja az itt – és a máshol – élőket.

Szerda délután Paár Julcsi mesekoncertjével, majd a Veszprém-Bakony Táncegyüttes és a Veszprémi Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes közös műsorával kezdődött az Agóra hagyományos nyárbúcsúztató programja a Táborállás parkban. A színpadi programok közben a kicsiket játékokkal és légvárral várták a téren.

Aki a nyitónapról lemaradt, csütörtökön pótolhatja: ma 16.30-tól a Kiflihajó zenekar szórakoztatja a közönséget, majd 18 órától Hegedűs Veronika és Csizmadia Géza ad operettműsort. Fél nyolctól a Rulett zenekar teszi fel a pontot az i-re, miközben a gyerekeket ismét egész délután várják az interaktív játékok a parkban. 

A Haszkovó lakótelep közterületein több szabadtéri rendezvényt is szerveznek a napokban. Augusztus 26. és 28. között a Stromfeld 5/D tűzfalára filmeket vetítenek: pénteken a Zanox – kockázatok és mellékhatások című magyar krimi-vígjátékot, szombaton A rózsák királynője című francia dramedyt, vasárnap pedig a Családi testcsere című francia vígjátékot láthatja a közönség este nyolctól. 

Szombaton családi napot rendeznek a Kálvin parkban játékparkkal, kézműves foglalkozásokkal, családi programokkal, légvárral. A színpadon 16 órától az Iszkiri zenekar, majd Koloszova Viktória, Dallos Bogi és Kocsis Tibor lépnek fel. 

Vasárnap 16 órától  Mozogj a parkban! mottóval sportnapot szerveznek a Kálvin parkban, ahol többek között gigafoci, óriáskosár, lézerharc, óriás labirintus, légvár, parkour show, tánc- és sportbemutatók, íjászat, freestyle futball, breaktánc is várja az érdeklődőket. 

Hétfőn a prevenció kerül előtérbe a parkban: 16 órától a környezetvédelmi kiállítások, önvédelmi bemutatók, szituációs- és szerepjátékok, demonstrációs eszközök, beszélgetések, családi- és ügyességi vetélkedők, kézműves foglalkozások, légvár, vásár, tűzoltó-, rendőr-, rabszállító és mentőautók megtekintése mellett fizika show-t mutatnak be látványos kísérletek tűzzel, vízzel és levegővel gyerekeknek. 17:15-től a Foot Notes, Orsolya Fashion Line, Ezerarcú, Arany díjas Bónusz Nyugdíjasklub, Kangatraining, Kung fusok mutatkoznak be, 19 órától pedig a Fláre Beás Együttes lép színpadra.

vehir.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Cserta Balázs kapta a Hangvilla-díjat
Cserta Balázs kapta a Hangvilla-díjat
A pop, jazz, kortárs és autentikus népzenei formációk tagjaként is ismert zenész az óriásplakátos megjelenések helyett inkább a tökéletes harmóniára törekszik: session zenészként számos produkció kiváló zenei hangzásáért felel.
Bemutatták az év utolsó Séd lapszámát
Bemutatták az év utolsó Séd lapszámát
Hétfő délután a Hangvilla harmadik emeleti konferencia terme adott otthont az új lapszám bemutatásának. Egyúttal a Séd Könyvek negyedik kiadványát is ismertették.
A múzeumok éjszakáján nyit újra a Laczkó Dezső Múzeum
A múzeumok éjszakáján nyit újra a Laczkó Dezső Múzeum
Egry József életét és munkásságát bemutató időszakos kiállítással nyitja meg kapuit 2023 nyarán a Laczkó Dezső Múzeum – ismertette a terveket Péterváry-Szanyi Brigitta igazgató hétfőn.
Az eddigi legerősebb programmal, koncertekkel és az első Music Hungary-díj gálájával két napon át a zenéé volt a főszerep
Az eddigi legerősebb programmal, koncertekkel és az első Music Hungary-díj gálájával két napon át a zenéé volt a főszerep
Fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte a Music Hungary Konferencia & Showcase. A jubileumi konferencia fókusztémája idén a zene és az ember kapcsolata volt, ezt járták körül minden oldalról a magánélettől a technológiai trendeken és az oktatáson át a határterületekig. A Konferencia történetében a legerősebb programmal, koncertekkel és az első Music Hungary-díj gálájával ünnepelték a zenét két napon át az UNESCO Zene városa címet is elnyert Veszprémben.
Alvaro Soler és Norah Jones a VeszprémFest 2023-as fellépői között
Alvaro Soler és Norah Jones a VeszprémFest 2023-as fellépői között
Bejelentették a Veszprémfest 2023-as fellépőit, megindult a jegyértékesítés a fesztivál honlapján.