Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Így alakult a hallgatói létszám a pótfelvételi után a Pannon Egyetemen

2022. augusztus 30. 12:20 // Forrás: Pannon Egyetem
Az idei pótfelvételi eljárásban a Pannon Egyetem 6%-kal több hallgatót vett fel, mint a tavalyi pótfelvételi eljárás során. Ez azt jelenti, hogy az általános és a pótfelvételi eljárás eredményeként összesen 1536 hallgató kezdheti meg tanulmányait a Pannon Egyetemen.

A 2022/2023. tanév pótfelvételi eljárásban állami ösztöndíjas képzésekre is lehetőség volt jelentkezni, amelynek eredményeképpen a felvettek 20%-a államilag finanszírozott formában tanulhat. A felvett hallgatók 43%-a alapszakra, 24%-a mesterszakra, 33%-a pedig felsőoktatási szakképzésre iratkozhat be idén szeptemberben.  A felvett hallgatók fele levelezős képzésre került be.

Az idei pótfelvételi eljárásban is a Gazdaságtudományi Kar vonzotta a legtöbb hallgatót; az intézménybe jelentkezők közel 43%-a itt kezdi meg tanulmányait.

Az alapképzésekre felvettek közül a legtöbben a gazdálkodási és menedzsment, a mesterképzések közül a vegyészmérnök, illetve a neveléstudomány szakokon kezdhetik meg tanulmányaikat.

A felvi.hu rendszerén keresztül felvett hallgatói létszámot növeli azon hallgatók száma is, akik a szakirányú továbbképzésekre jelentkeznek vagy nemzetközi ösztöndíjprogram keretében, illetve harmadik országból érkeznek a Pannon Egyetemre.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.