2022. december 3.
//
Ferenc névnap

Így alakult a hallgatói létszám a pótfelvételi után a Pannon Egyetemen

2022. augusztus 30. 12:20
Pannon Egyetem
Az idei pótfelvételi eljárásban a Pannon Egyetem 6%-kal több hallgatót vett fel, mint a tavalyi pótfelvételi eljárás során. Ez azt jelenti, hogy az általános és a pótfelvételi eljárás eredményeként összesen 1536 hallgató kezdheti meg tanulmányait a Pannon Egyetemen.

A 2022/2023. tanév pótfelvételi eljárásban állami ösztöndíjas képzésekre is lehetőség volt jelentkezni, amelynek eredményeképpen a felvettek 20%-a államilag finanszírozott formában tanulhat. A felvett hallgatók 43%-a alapszakra, 24%-a mesterszakra, 33%-a pedig felsőoktatási szakképzésre iratkozhat be idén szeptemberben.  A felvett hallgatók fele levelezős képzésre került be.

Az idei pótfelvételi eljárásban is a Gazdaságtudományi Kar vonzotta a legtöbb hallgatót; az intézménybe jelentkezők közel 43%-a itt kezdi meg tanulmányait.

Az alapképzésekre felvettek közül a legtöbben a gazdálkodási és menedzsment, a mesterképzések közül a vegyészmérnök, illetve a neveléstudomány szakokon kezdhetik meg tanulmányaikat.

A felvi.hu rendszerén keresztül felvett hallgatói létszámot növeli azon hallgatók száma is, akik a szakirányú továbbképzésekre jelentkeznek vagy nemzetközi ösztöndíjprogram keretében, illetve harmadik országból érkeznek a Pannon Egyetemre.

vehir.hu

További cikkek

Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem nyílt napjára
Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem nyílt napjára
A Pannon Egyetem szerdán rendezte meg hagyományosnak számító nyílt napját a B épület aulájában, ahová a középiskolai diákokat, tanárokat, illetve a szülőket is várták. Több mint hétszázötvenen vettek részt a programokon.
A húsvéti szentmisével nyitja meg kapuit a székesegyház
A húsvéti szentmisével nyitja meg kapuit a székesegyház
Bár a várban található egyházi épületek felújítása csak 2025-ben készül el, az Európa Kulturális Fővárosa évben szinte minden munkálatot szüneteltetnek majd.
Nyugodtabban fordult rá Veszprém az adventi időszakra
Nyugodtabban fordult rá Veszprém az adventi időszakra
Persze minden relatív, az is, hogy november mennyire volt nyugodt, de az tény, hogy az októberi energiaválsággal kapcsolatos korlátozások után novembert már inkább az építkezések, programok és néhány meglepő sporteredmény jellemezte. Havi hírösszefoglalónkban felidézzük ezeket.
Lezárult a nyugdíjas szabadegyetem őszi szemesztere
Lezárult a nyugdíjas szabadegyetem őszi szemesztere
November 16-án több mint 130 nyugdíjas részvételével rendezték meg a szabadegyetem idei utolsó előadását.
Nem csökken a karácsonyi fenyők forgalma egy felmérés szerint
Nem csökken a karácsonyi fenyők forgalma egy felmérés szerint
A drágulás ellenére sem csökken a karácsonyi fenyők forgalma, főképp a nagyobb és drágább fákat keresik majd a vevők - közölte az MTI-vel csütörtökön az Agroinform.