2023. június 3.
//
Klotild névnap

Nyílt napot tartanak kicsiknek és nagyoknak a hulladékudvarban

Szombat délelőtt a veszprémi hulladékudvarba szervez nyílt napot VKSZ Zrt, ahol bárki betekinthet abba az összetett folyamatba, ami a hulladékkal történik miután a szemetesládákba került. Szelektálás, komposztálás, tömörítés és még hosszan sorolhatnánk a munkafolyamatokat, viszont szombaton az ezzel foglalkozó szakemberek részletesen és interaktív módon mutatják be a Kistó utcai telephelyen, hogyan tisztítják meg Veszprémet a hulladéktól.

A nyílt nap a "Gondold újra!" címet kapta, utalva ezzel arra, hogy a hulladékgazdálkodásról még mindig sokaknak csak homályos információi vannak, de egyben azt is üzeni a szlogen, hogy a fenntartható életmód egyik fontos kritériuma, hogy mindenki tisztában legyen azzal, mit és hogyan lehet szelektíven gyűjteni.

A VKSZ ZRt. a nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a szünidő alatt is lehetőséget biztosítson a legifjabb generáció számára a környezettudatos szemléletformálást népszerűsítő programokba. A folytonosság elvét képviselve ezért szeptember első hétvégéjén ismét a játékos tanulásé lesz a főszerep.

Ugyanis a nyílt napon amellett, hogy testközelből megismerhetik kicsik és nagyok a hulladékudvarban folyó munkát, kipróbálhatják a kukásautókat, valamint próbára tehetik kvízek és egyéb játékos feladatokon keresztül az ismeretüket a szelektív hulladékgyűjtésről is.

A program, ami 8 órától 12 óráig tart szombaton bárki számára, ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit ide kattintva tudnak megtenni.

vehir.hu

További cikkek

Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Az emelkedő tengerszint és a város süllyedő alapja nagy veszéllyel fenyeget. Olaszország nem szeretné, hogy a várost örökre elnyelje a tenger, így a katasztrófa elkerülése érdekében különböző szabályozásokat vezetnek be, és ötletekkel állnak elő.
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Öt országból érkeztek középiskolás fiatalok az Európai Parlament Nagykövet Iskoláinak regionális nemzetközi találkozójára Veszprémbe, amit június 1. és 3. között tartanak.
Óvatosan, még a végén egyet kell érteni a kormánnyal!
Óvatosan, még a végén egyet kell érteni a kormánnyal!
A legutóbbi városi közgyűlésen volt egy vita, majd egy szavazás, ami egységesíthette volna a kormánypárti és ellenzéki képviselőket, egyszóval egyöntetűen a veszprémi döntéshozókat. Fontos kérdésben ilyen utoljára az EKF pályázat benyújtásakor történt, de az ukrán háború ellen felszólaló békepárti nyilatkozat elfogadása nem ugrotta meg a szintet. Véleménycikk egy közgyűlési vita margójára.
Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Veszprémben történt rabláshoz hívták a rendőröket szerdára virradó éjszaka.
Kétszáz éves csontok kerültek elő egy közeli patakból
Kétszáz éves csontok kerültek elő egy közeli patakból
Pénzesgyőr mellett a Gerence patakban véletlenül bukkantak rá azokra a csontokra, amelyek a szakértő szerint már kétszáz éve heverhettek ott.