Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ismét becsengettek

2022. szeptember 1. 4:00
A nyár utolsó napján a hivatalos tanévnyitó ünnepségekkel megkezdődött a 2022/23-as tanév. A Kossuth Lajos Általános Iskola tanévnyitóján jártunk.

Szeptember elseje eljövetele még azoknak is mindig egy különleges pillanat, akik már nem tartoznak az iskola kötelékébe. Hát még azoknak, akiknek ilyenkor becsengetnek! Véget érnek a könnyed nyári napok, ismét fel kell venni a megszokott rutint, sokaknak pedig ez egy teljesen új időszak kezdete.

Kiváltképp azoknak, akik először lépik át az iskola kapuját. Félelemmel vegyes izgatottság lesz úrrá ilyenkor a gyerekeken, ahogy azonban Nagyné Czaun Marianna, a Kossuth iskola igazgatója is biztatott évnyitó beszédében, nem kell megijedni: a most első osztályba lépőket nemcsak a tanulás várja, az írás, olvasás, a számtan elsajátítása, hanem számos felejthetetlen élmény és örökre szóló barátság is. „Az iskola olyan kapaszkodót fog jelenteni nektek az életben, ahova mindig öröm lesz visszatérni, és ahol mindig egy összetartó közösség fog várni titeket” – hangsúlyozta.

Persze, nemcsak a gyerekek izgulnak ilyenkor. Az aggodalmak ott vannak a szülőkben is, ami természetes, ám ha képesek a pedagógusokkal együtt szövetségben együttműködni, garantált, hogy a kisdiákokból a nyolc év alatt okos, ügyes és tisztelettudó fiatalok válnak.

Ám ez az időszak azoknak is különleges, akik most válnak az iskola rangidős diákjaivá. A rang természetesen felelősséget is jelent, hiszen példát kell mutatni, ráadásul a nyolcadikosokra egyébként is érdekes, mozgalmas év vár: el kell dönteniük, hol szeretnének továbbtanulni, s fel kell készülniük a felvételire. Az igazgatónő azonban emlékeztetett: „nagyon fontos, hogy soha ne azzal mérjétek magatokat, amit eddig elértetek, hanem azzal, amit elérhettek képességeitekkel, szorgalmatokkal és nem kevés akarattal.”

Most nem a pihenés időszaka jön – arra, a hosszabb lazításra ismét tíz hónapot kell várni, s ezalatt rengeteg a tennivaló. Számos kihívással kell szembenézni, hiszen bár kívülről nézve úgy tűnhet, minden tanév ugyanolyan, az elmúlt évek bizonyították, ez nagyon nem így van. Sok munkára, kitartásra és erőfeszítésre van szükség, hiszen ahogy Danny R. McBride is mondta, „a siker nem fogja lejjebb adni, ezért nekünk kell felemelkedni hozzá.” Ha azonban nem adjuk fel a harcot, minden egyes nap hozhat sikereket. Legyen ez az új tanév jelszava: Küzdjünk meg mindennap a sikereinkért!

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.