Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 8. Mária
Veszprém
-3°C
2023. december 8. Mária
Veszprém
-3°C

Díjazták a civil munkát

2022. szeptember 3. 16:21
A tizenötödik veszprémi civil napon adták át szombaton a ProCivitate-díjat.

A korábbi évekhez képest kevesebben voltak kint szombat délelőtt a Kossuth utcán, ahol a tizenötödik civil napot tartották meg.

A programok így is változatosak voltak, amelyeken bemutatkozott több helyi civil szervezet, de a kulturális elemek esetében is a veszprémi előadók kerültek előtérbe.

A civil nap keretében adták át az idei ProCivitate-díjat is, amivel minden évben a város valamelyik tevékeny és aktív civil szervezetét ismeri el a közgyűlés döntése értelmében. Erre rögtön a BlackJack duó koncertje után, kora délután került sor.

A díjat Hegedűs Barbara, alpolgármester adta át Molnár Rolandnak, a díjazott Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület elnökének.

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület célja a hátrányos helyzetű fiatalok érdekvédelme, anyagi és tárgybeli támogatása, életkörülményeinek javítása, kulturális felzárkóztatásuk elősegítése, illetve a szabadidejük hasznos eltöltésének szervezése. A Veszprémben és környékén jó hírnévnek örvendő egyesület elnöke, Molnár Roland célul tűzte ki, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok életkörülményeit javítsa. Az egyesületben tevékenykedő munkatársaival együtt elkötelezetten, nagy munkabírással töretlen lelkesedéssel nyújtanak segítséget. Számos jótékonysági akciót kezdeményeznek és valósítanak meg: Családi Napot tartanak, Édes Veszprém névvel süteményt árulnak, sportprogramokat, illetve gálaműsorokat szerveznek. Az egyesület az önkéntesség elve alapján széles körben hívja fel a figyelmet a másság elfogadására és az érzékenyítés fontosságára.

A program ezután az Őszidő Nyugdíjas Klub, a Bónusz Szenior Klub és a Cholnoky Nyugdíjas Klub táncbemutatójával, a Táborállás dalkör előadásával, továbbá a Jurics-duó country dalaival, a Veszprémi Taekwon-Do SE bemutatójával, végül a Vitorlák Music Band koncertjével zárult.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Porga Gyula Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Évértékelő sajtóreggelit tartott Porga Gyula polgármester, ahol viszont az EKF „termelési jelentése” helyett sokkal több szó esett a 2023 utáni időszakról, közte új célokról és címekről, amik Veszprém célkeresztjében vannak. ma 11:34 Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! A karácsony a szeretet, az összetartozás és az ajándékozás ideje. Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra kér mindenkit, hogy ebben az ünnepi szezonban gondolják át alaposan az élő állatok ajándékozásának következményeit. Az állatok nem csupán ajándékok, hanem érző, gondoskodást igénylő lények, tartásuk hosszú távú elköteleződést és felelősséget jelent. ma 9:33 Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. ma 9:10 Veszprém történelmét a város mindenkori lakói írják Veszprém történelmét a város mindenkori lakói írják Beutatták a Privát Veszprém családtörténetekről szóló könyvét csütörtökön a Fotonban, ezzel lezárva a helytörténeti projektet. ma 16:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.