2023. március 25.
//
Irén névnap

Díjazták a civil munkát

2022. szeptember 3. 16:21
A tizenötödik veszprémi civil napon adták át szombaton a ProCivitate-díjat.

A korábbi évekhez képest kevesebben voltak kint szombat délelőtt a Kossuth utcán, ahol a tizenötödik civil napot tartották meg.

A programok így is változatosak voltak, amelyeken bemutatkozott több helyi civil szervezet, de a kulturális elemek esetében is a veszprémi előadók kerültek előtérbe.

A civil nap keretében adták át az idei ProCivitate-díjat is, amivel minden évben a város valamelyik tevékeny és aktív civil szervezetét ismeri el a közgyűlés döntése értelmében. Erre rögtön a BlackJack duó koncertje után, kora délután került sor.

A díjat Hegedűs Barbara, alpolgármester adta át Molnár Rolandnak, a díjazott Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület elnökének.

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület célja a hátrányos helyzetű fiatalok érdekvédelme, anyagi és tárgybeli támogatása, életkörülményeinek javítása, kulturális felzárkóztatásuk elősegítése, illetve a szabadidejük hasznos eltöltésének szervezése. A Veszprémben és környékén jó hírnévnek örvendő egyesület elnöke, Molnár Roland célul tűzte ki, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok életkörülményeit javítsa. Az egyesületben tevékenykedő munkatársaival együtt elkötelezetten, nagy munkabírással töretlen lelkesedéssel nyújtanak segítséget. Számos jótékonysági akciót kezdeményeznek és valósítanak meg: Családi Napot tartanak, Édes Veszprém névvel süteményt árulnak, sportprogramokat, illetve gálaműsorokat szerveznek. Az egyesület az önkéntesség elve alapján széles körben hívja fel a figyelmet a másság elfogadására és az érzékenyítés fontosságára.

A program ezután az Őszidő Nyugdíjas Klub, a Bónusz Szenior Klub és a Cholnoky Nyugdíjas Klub táncbemutatójával, a Táborállás dalkör előadásával, továbbá a Jurics-duó country dalaival, a Veszprémi Taekwon-Do SE bemutatójával, végül a Vitorlák Music Band koncertjével zárult.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Kerek születésnapját ünnepli a Vanderlich Egészségcentrum
Kerek születésnapját ünnepli a Vanderlich Egészségcentrum
Fennállásának tízéves jubileumát ünnepelte pénteken a Vanderlich Egészségcentrum.
A Balatonon 62 hektárról arattak nádat az idei szezonban
A Balatonon 62 hektárról arattak nádat az idei szezonban
Véget ért a balatoni nádvágási szezon, az idén közel 62 hektárról sikerült learatni a növényt, ennek négyszerese-ötszöröse lenne az ideális - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) az MTI megkeresésére.
Új bölcsőde épült Öskün
Új bölcsőde épült Öskün
Új bölcsődét avattak Öskün, ami rögtön két csoporttal kezdi meg a működését.
Utánajártunk, hogy a veszprémiek többsége tartja-e a húsvét előtti böjtöt?
Utánajártunk, hogy a veszprémiek többsége tartja-e a húsvét előtti böjtöt?
A negyvennapos húsvéti böjt utolsó szakaszához érkeztünk, amit sokan vallási meggyőződésből tartanak be, de egészségügyi, sőt még spirituális megfontolásból is lehet böjtölni. Arról nem is beszélve, hogy ennek az önmegtartóztatásnak is több formája ismert. De vajon mennyire tartják a veszprémiek a böjtöt? Cikkünkben megmutatjuk rövid közvéleménykutatásunk eredményét. A böjt élettani hatásait pedig a szakértő, Nyikos Ráhel dietetikus válaszolja meg.
Bővítik a bölcsődét, mezőgazdasági utakat adtak át Nemesvámoson
Bővítik a bölcsődét, mezőgazdasági utakat adtak át Nemesvámoson
Két projektről is beszámolt csütörtöki sajtótájékoztatóján Sövényházi Balázs polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő Nemesvámoson.