Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bemutatta őszi programjait a Művészetek Háza

2022. szeptember 6. 16:25
A Művészetek Háza őszi programkínálatát ismertették keddi sajtótájékoztatójukon az intézmény munkatársai.

Több országos kezdeményezéshez is csatlakozott szeptemberben a Művészetek Háza: 17-én és 18-án a Kulturális Örökség Napjai keretében ingyenesen látogathatók lesznek a kiállítóterek. Szombaton 15 órától pedig az immáron több mint kilencszáz darabos kollekciót birtokló Tegulárium új szerzeményeit mutatja be Kóródy László gyűjteménykezelő, Herth Viktória pedig ezt követően épületvezetésre várja az érdeklődőket a Dubniczay-palotában 17 órától. 

Szeptember 24-én a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat részeként Geiger Richárd képes levelezőlapjaiból és grafikai munkáiból, valamint hat kortárs kerámiaművész munkáiból nyílnak kiállítások.  Másnap kreatív művészeti foglalkozásokat rendeznek a Rorschach Image és A tér tükrei kiállításokhoz kapcsolódóan. Az intézmény kiállításai mindkét nap ingyenesen látogathatók.

Több időpontban szerveznek olyan programot, amelyen a látogatók maguk is alkotóvá válhatnak. Október 15-én a Góg Angéla vezette workshopon a japán teaszertartáshoz kapcsolódóan csészéket festhetnek, míg három alkalommal – október 16-án, november 5-én és 19-én Bognár Tibor művészetterápiás foglalkozásain vehetnek részt az érdeklődők.

Az irodalom szerelmeseit az Olvasólámpa rendezvénysorozatra invitálják, szeptember 10-én Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, szeptember 24-én Villányi László József Attila-díjas költő lesz a program vendége, november 20-án pedig Örkény Istvánhoz és a csend témájához kapcsolódó slam poetry estet szerveznek. 

Ismét megrendezik a Csend napokat: október 4-én csendsétát, október 15-én erdőfürdőt, október 22-én csendkóstolót szerveznek, október 9-én Hieronymus Bosch világáról hallhatunk előadást, míg Herth Viktória november 6-án Németh Kira énekesnővel és Turós-Máté Kinga táncművésszel, november 13-án pedig Redenczki Marcsi humoristával beszélget. November 27-én Hegyeshalmi László képzőművész mutatja be Kassák Lajos életművét.

A programok az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program és az NKA támogatásával valósulnak meg.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. 2024. április 17. 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.