2022. november 30.
//
András, Andor névnap

Bemutatta őszi programjait a Művészetek Háza

2022. szeptember 6. 16:25
A Művészetek Háza őszi programkínálatát ismertették keddi sajtótájékoztatójukon az intézmény munkatársai.

Több országos kezdeményezéshez is csatlakozott szeptemberben a Művészetek Háza: 17-én és 18-án a Kulturális Örökség Napjai keretében ingyenesen látogathatók lesznek a kiállítóterek. Szombaton 15 órától pedig az immáron több mint kilencszáz darabos kollekciót birtokló Tegulárium új szerzeményeit mutatja be Kóródy László gyűjteménykezelő, Herth Viktória pedig ezt követően épületvezetésre várja az érdeklődőket a Dubniczay-palotában 17 órától. 

Szeptember 24-én a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat részeként Geiger Richárd képes levelezőlapjaiból és grafikai munkáiból, valamint hat kortárs kerámiaművész munkáiból nyílnak kiállítások.  Másnap kreatív művészeti foglalkozásokat rendeznek a Rorschach Image és A tér tükrei kiállításokhoz kapcsolódóan. Az intézmény kiállításai mindkét nap ingyenesen látogathatók.

Több időpontban szerveznek olyan programot, amelyen a látogatók maguk is alkotóvá válhatnak. Október 15-én a Góg Angéla vezette workshopon a japán teaszertartáshoz kapcsolódóan csészéket festhetnek, míg három alkalommal – október 16-án, november 5-én és 19-én Bognár Tibor művészetterápiás foglalkozásain vehetnek részt az érdeklődők.

Az irodalom szerelmeseit az Olvasólámpa rendezvénysorozatra invitálják, szeptember 10-én Mezey Katalin Kossuth-díjas költő, szeptember 24-én Villányi László József Attila-díjas költő lesz a program vendége, november 20-án pedig Örkény Istvánhoz és a csend témájához kapcsolódó slam poetry estet szerveznek. 

Ismét megrendezik a Csend napokat: október 4-én csendsétát, október 15-én erdőfürdőt, október 22-én csendkóstolót szerveznek, október 9-én Hieronymus Bosch világáról hallhatunk előadást, míg Herth Viktória november 6-án Németh Kira énekesnővel és Turós-Máté Kinga táncművésszel, november 13-án pedig Redenczki Marcsi humoristával beszélget. November 27-én Hegyeshalmi László képzőművész mutatja be Kassák Lajos életművét.

A programok az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program és az NKA támogatásával valósulnak meg.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Jazzpiknik: Rick Astley újra eljön Paloznakra
Jazzpiknik: Rick Astley újra eljön Paloznakra
Nik West, Rick Astley, a Thievery Corporation, a Dirty Loops és az Incognito is fellép a jövő évi Paloznaki Jazzpikniken. A tizenegyedik alkalommal megszervezett fesztivál 2023. augusztus 3-től 5-ig tart a Balaton-felvidéken - közölték a szervezők kedden.
Ezen a héten is a zene a főszereplő Veszprémben
Ezen a héten is a zene a főszereplő Veszprémben
A hazai zeneipar legnagyobb konferenciája, a legígéretesebb magyar előadók ingyenes koncertjei, az UNESCO Zenei Városok találkozója, évadnyitó koncert és zenei nevelésre fókuszáló szeminárium - mindez ezen a héten történik Veszprémben, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.
A Hősök kapuja a veszprémi vár középkori történetének kincsestára
A Hősök kapuja a veszprémi vár középkori történetének kincsestára
Elkészült a Laczkó Dezső Múzeum legújabb attrakciója, amelynek a veszprémi Vár bejáratánál lévő Hősök kapuja ad otthont. Az itt berendezett kiállítás a Vár történetét mutatja be kifejezetten az Árpád-korra, valamint a török időkre fókuszálva.
A veszprémi kulturális folyóiratok mutatkoztak be a Cserháti Könyvszalon rendezvényén
A veszprémi kulturális folyóiratok mutatkoztak be a Cserháti Könyvszalon rendezvényén
Hétfő délután a Kölcsey Ferenc Könyvesboltban beszélgettek a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület és a könyvesbolt közösen szervezett Cserháti Könyvszalon rendezvény-sorozatának vendégei.
Szót érteni a tündékkel is
Szót érteni a tündékkel is
Ilya lúme ná ammára i nólelva yantyáren, yea cenuvalve parie sina ve tyalie.