Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagycsaládosnak lenni egyszerre lemondás és felejthetetlen boldogság

2022. szeptember 10. 13:36
35 éves fennállását ünnepelte szombaton a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) a kislődi Sobri Jóska Élményparkban.

Az esemény hivatalos megnyitóján Kardosné Gyurkó Katalin, az egyesület elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott, semmi sem mutatja jobban a NOE elmúlt 35 esztendejét, minthogy egy kalandparkban ünnepelnek, hiszen ez idő alatt bőven volt részük kalandban és kihívásokban. Voltak nehéz pillanatok, de a jelenlévők ezekben is igent mondtak a gyerekekre, a jövőnek arra a formájára, ami a szeretetről szól. Hiszen a legnagyobb boldogságot az okozza, amikor szeretetet tudunk adni a párunknak, gyermekünknek, amikor tevékenyen tudunk tenni egy közösségért. Hozzátette, az elmúlt húsz évben nagyot fordult a világ, ma már családbarátabb a társadalom is, köszönhetően a kormányzat és a partnerek támogatásának is.

Kardosné Gyurkó Katalin, Ovádi Péter, Beneda AttilaKardosné Gyurkó Katalin, Ovádi Péter, Beneda Attila

Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, a kormány a családokra mint a nemzet erejére tekint, s az olyan nehéz időkön is csak akkor tudunk túljutni, ha ezt az erőt megtartjuk. Ezért igyekeznek minden kedvezményt megadni, például a családi adókedvezmény vagy a babaváró kötvény formájában, hogy a kívánt gyerekek megszülethessenek és támogatni azt az életformát, amit a nagycsalád jelent.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő az esemény helyszínét illetően megjegyezte, szerencsések vagyunk, hogy ilyen gyönyörű térségben élhetünk és olyan vállalkozások segítik a térség boldogulását, mint a Sobri Jóska Élménypark, mely társadalmi szerepvállalásával iránytűként is szolgál mások számára is.

A helyi fundamentumokat méltatta Bódis Zoltán, Kislőd polgármestere is, aki köszönetet mondott a Jáger családnak, amiért egy bakonyi gombázást követően megálmodták és megvalósították a kalandparkot, ezzel lassan világhírűvé téve a települést. Mint mondta, nagycsaládosként teljes mértékben átérzi azt is, mi mindent jelent ez az életforma: egyszerre van benne lemondás, ugyanakkor az, amit a gyerekek adnak, felejthetetlen boldogság és örök élmény.

Szentkirályi AlexandraSzentkirályi Alexandra

Az eseményen részt vett Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is, aki a családokat a társadalom legfontosabb alapkövének nevezte, akiket a kormány egyedülálló módszerrel támogat, nemcsak akkor, amikor gazdaságilag jó helyzetben vagyunk, hanem a mostani nehéz időkben is kiáll mellettük.

Jáger BalázsJáger Balázs

Jáger Balázs, a Sobri Jóska Élménypark tulajdonosa szerint megtisztelő, hogy ők lehetnek a 35. születésnap helyszíne. Mint mondta, vállalkozóként két fontos küldetésük van: egyrészt az, hogy a természeti adottságok segítségével a környezet szeretetét, a játékaikkal pedig a mozgás örömét vissza tudják csempészni a családok életébe. Másrészt fontos a közös élmények összekovácsoló ereje is, hiszen a családdal eltöltött minőségi idő és az ebből származó emlékek életre szóló kapcsok.

A programot a NOE őszi találkozója keretében rendezték meg, az eseményre 5000 nagycsaládos kapott meghívást.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. tegnap 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.