2023. június 2.
//
Anita, Kármen névnap

Kis kutya nagy rendezvényen

2022. szeptember 10. 16:04
Minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte a VI. Tacsi Talit a Veszprémvölgyben, amelyre az országi keleti csücskéből is érkeztek.

Kis kutya nagy önbizalommal. Valahogy így írható le, milyen egy tacskó. És milyen jól teszi ez a kicsi kutya, hogy nem húzza be fülét-farkát, hanem bátran kiáll, hiszen emberek millióit nyeri meg így magának. Mert egy tacsis története mindenkinek van, ha saját ölebe nem is: vagy a nagymamának, vagy a szomszédnak, vagy a havernak biztosan volt egy ilyen kutyája. A Kolostorok és Kertek rendezvényterületén összegyűlt nagyszámú két-és négylábú alapján pedig úgy tűnik, sokan ma is büszke birtokosai egy tacskónak, sőt, ha valaki egyszer beleszeret egy tacsiba, elég valószínű, hogy szerez kis kedvencének még egy-két hasonszőrű pajtást.

Ovádi Péter és Csaba EszterOvádi Péter és Csaba Eszter

Csaba Eszter, a Tacsi Tali ötletgazdája is már a harmadiknál tart, a tacsi szenvedélyre épülő rendezvényt pedig már a hatodik alkalommal szervezte meg. Eredetileg egyébként ez már a nyolcadik lett volna, de a covid itt is közbeszólt, a kimaradt idő viszont jó volt arra, hogy még több támogatót és érdeklődőt gyűjtsön a találkozó köré. A rendezvényt mostanra felkarolta a Városi Nyilvánosságért Alapítvány, rengeteg árus és kézműves kiállító érkezett a helyszínre, a résztvevők között pedig olyan is volt, aki Budapestről, vagy egyenesen az ország másik feléből, Gyuláról, Nyíregyházáról érkezett.

Emellett a találkozó programkínálata is bővült: idén először volt például fotósarok, ismét tartottak ügyességi versenyt, állatvédelmi beszélgetést Ovádi Péter állatvédelmi biztossal, volt régészeti, spinning és fitness bemutató, a szervezők ugyanis szeretnék a sport szeretetét és fontosságát is átadni. Az eseményhez csatlakozott a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület, akik élőszavas mesemondást tartottak, valamint bábszínház és népi játékok is várták a gyerekeket, Tóth Edu pedig a felnőttek szórakoztatásáról gondoskodott.

A Tacsi Tali természetesen jótékony célt is szolgált a minőségi kikapcsolódáson túl: a rendezvényre több civil szervezet és egyesület is kitelepült, azokat pedig, akik nem tudtak jelen lenni, a szépségverseny nevezési díján keresztül támogathatták a résztvevők.

Képek
Bertalan Melinda
Kovács Bálint
Simon Dani

További cikkek

Óvatosan, még a végén egyet kell érteni a kormánnyal!
Óvatosan, még a végén egyet kell érteni a kormánnyal!
A legutóbbi városi közgyűlésen volt egy vita, majd egy szavazás, ami egységesíthette volna a kormánypárti és ellenzéki képviselőket, egyszóval egyöntetűen a veszprémi döntéshozókat. Fontos kérdésben ilyen utoljára az EKF pályázat benyújtásakor történt, de az ukrán háború ellen felszólaló békepárti nyilatkozat elfogadása nem ugrotta meg a szintet. Véleménycikk egy közgyűlési vita margójára.
Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Veszprémben történt rabláshoz hívták a rendőröket szerdára virradó éjszaka.
Kétszáz éves csontok kerültek elő egy közeli patakból
Kétszáz éves csontok kerültek elő egy közeli patakból
Pénzesgyőr mellett a Gerence patakban véletlenül bukkantak rá azokra a csontokra, amelyek a szakértő szerint már kétszáz éve heverhettek ott.
Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje
Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje
Az LMP – Magyarország Zöld Pártja Gerstmár Ferencet, Veszprém 2. számú egyéni választókerületének önkormányzati képviselőjét indítja polgármesterjelöltként a jövő évi önkormányzati választásra Veszprémben – közölte a párt.
Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót
Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót
Nagy érdeklődés mellett kedden délután Stigelmaier Józsefné, a veszprémi Jutas-lakótelep 3-mas számú körzetének önkormányzati képviselője virágosztást tartott, ahol több százezer forint értékű palántát és termőföldet adtak át a panelekben élőknek, hogy aztán azok elültetésével színesebbé tegyék a lakótelepi környezetet.