Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Kis kutya nagy rendezvényen

2022. szeptember 10. 16:04
Minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte a VI. Tacsi Talit a Veszprémvölgyben, amelyre az országi keleti csücskéből is érkeztek.

Kis kutya nagy önbizalommal. Valahogy így írható le, milyen egy tacskó. És milyen jól teszi ez a kicsi kutya, hogy nem húzza be fülét-farkát, hanem bátran kiáll, hiszen emberek millióit nyeri meg így magának. Mert egy tacsis története mindenkinek van, ha saját ölebe nem is: vagy a nagymamának, vagy a szomszédnak, vagy a havernak biztosan volt egy ilyen kutyája. A Kolostorok és Kertek rendezvényterületén összegyűlt nagyszámú két-és négylábú alapján pedig úgy tűnik, sokan ma is büszke birtokosai egy tacskónak, sőt, ha valaki egyszer beleszeret egy tacsiba, elég valószínű, hogy szerez kis kedvencének még egy-két hasonszőrű pajtást.

Ovádi Péter és Csaba EszterOvádi Péter és Csaba Eszter

Csaba Eszter, a Tacsi Tali ötletgazdája is már a harmadiknál tart, a tacsi szenvedélyre épülő rendezvényt pedig már a hatodik alkalommal szervezte meg. Eredetileg egyébként ez már a nyolcadik lett volna, de a covid itt is közbeszólt, a kimaradt idő viszont jó volt arra, hogy még több támogatót és érdeklődőt gyűjtsön a találkozó köré. A rendezvényt mostanra felkarolta a Városi Nyilvánosságért Alapítvány, rengeteg árus és kézműves kiállító érkezett a helyszínre, a résztvevők között pedig olyan is volt, aki Budapestről, vagy egyenesen az ország másik feléből, Gyuláról, Nyíregyházáról érkezett.

Emellett a találkozó programkínálata is bővült: idén először volt például fotósarok, ismét tartottak ügyességi versenyt, állatvédelmi beszélgetést Ovádi Péter állatvédelmi biztossal, volt régészeti, spinning és fitness bemutató, a szervezők ugyanis szeretnék a sport szeretetét és fontosságát is átadni. Az eseményhez csatlakozott a Csűrdöngölő Kulturális Egyesület, akik élőszavas mesemondást tartottak, valamint bábszínház és népi játékok is várták a gyerekeket, Tóth Edu pedig a felnőttek szórakoztatásáról gondoskodott.

A Tacsi Tali természetesen jótékony célt is szolgált a minőségi kikapcsolódáson túl: a rendezvényre több civil szervezet és egyesület is kitelepült, azokat pedig, akik nem tudtak jelen lenni, a szépségverseny nevezési díján keresztül támogathatták a résztvevők.

Galéria
VI. TACSI TALI VESZRÉM
Bertalan Melinda
Kovács Bálint
Simon Dani
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.