Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Játszótérrel gazdagodott Kislőd

2022. szeptember 14. 21:19
Átadták szerdán azt az új játszóteret Kislődön, amit a település a Magyar Falu Program pályázata révén, ötmillió forintért alakíttatott ki.

Szerda délután az új játékokat lezáró utolsó szalagok is eltűntek a Kislőd szívében, a focipálya mellett található játszótérről, a gyerekek pedig azonnal birtokba vették a csúszdát, hintát. 

A mai játszótér területe évtizedekkel ezelőtt még mocsaras, nádas volt, amit 1998-ban az akkori polgármester, Somogyi Anna kezdett el rendbe tenni – elevenítette fel a tér történetét Bódis Zoltán polgármester. Az ezredforduló környékén kialakított játszótér több generáción át szolgálta a kislődieket, a játékok azonban az évtizedek során elhasználódtak, elöregedtek, időszerű volt már a cseréjük. Erre a Magyar Falu Program pályázata révén nyílt lehetőség, ahol nagyságrendileg ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást szerzett a község.

A játszótér átadásakor Ovádi Péter parlamenti képviselő rámutatott: a Magyar Falu Program létjogosultságát az olyan beruházások bizonyítják leginkább, amelyekben a lehetőségek és az igények találkoznak. A képviselő megjegyezte: a megújult játszótér mellett található felnőtt kondipark arra is lehetőséget ad, hogy szülők és gyerekeik is kikapcsolódhassanak.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.