Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C

Díszmadár-kiállítás nyílt az Agórában

2022. szeptember 17. 17:28
A díszmadár-kiállítás a Veszprém Megyei Díszmadárbarát Egyesület szervezésében zajlik, melynek megnyitója szombat reggel kilenc órakor volt.

A madarászat szerelmeseinek kedvez a szeptember 17-18-i hétvége, többek között papagáj, kanári és egzotikus díszpinty is szerepel a kiállító repertoárban. A kétnapos kiállításra az ország számos pontjából érkeztek, így Szegedről, Szombathelyről, Körmendről és Mórról is.

Az összesen hetven kiállító a covid járvány előtti állapotokat idézi, vagyis kimondottan soknak számít a résztvevők száma.

A rendezvényen Ovádi Péter, állatvédelmi kormánybiztos, országgyűlési képviselő is beszédet mondott, aki az állatok szeretete mellett védelmüket is hangsúlyozta. Örül annak, hogy a díszmadárbarátok erős közösséget alkotva végzik hivatásukat. Bízik abban, hogy az ilyen erős közösségek az újabb generációknak is egyfajta irányt mutatnak, s korán megtanítják az állatok védelmének fontosságát.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Fennállásának fél évszázados jubileumát ünnepelhette pénteken a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. ma 16:33 A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. ma 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.