2022. október 3.
//
Helga névnap

Családbarát egyetem lett a Pannon

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által alapított elismerést péntek délelőtt adták át a Pannon Egyetemnek, egybekötve a Veszprémben most kezdődő Háromkirályfi Napokkal, amely rendezvénysorozat elsősorban a fiatal családosoknak kínál több érdekfeszítő programot is.

Szombaton 11 órakor a Veszprémi Petőfi Színház előtti téren tartják az idei Gyereket a magasba! programot, amely során a szervezők nem titkolt célja, hogy túlszárnyalják még a tavalyi részvételi arányt is, akkor egyébként Veszprémben 800-an, országosan 10 ezren emelték fel egyszerre, egy időben a gyermeküket, ezzel is hirdetve a családalapítás és a gyerekvállalás szépségeit és értékét.

Ezen esemény köré idén egész programsorozat épült ki, hiszen a szervező Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetése úgy döntött, a veszprémi aktivitásra építkezve idén a bakonyi megyeszékhelyen szervezik meg a Háromkirályfi Napokat, amely során több fiatalos, családbarát program, többek közt beszélgetések, koncertek, borkóstolók és interaktív foglalkozások is lesznek a városban, jó néhány ezek közül a Pannon Egyetemen.

Kapcsolódó cikk
A családok ünnepe lesz Veszprémben szombaton
Szeptember 24-én, szombaton ötödik alkalommal rendezik meg a Gyereket a magasba! elnevezésű családi programot, egyben országos rekordkísérletet. A résztvevő 35 magyar város közül Veszprém kiemelt szerepet kapott, a megyeszékhelyen ugyanis már pénteken elkezdődnek a programok.

Az egyetem és a mozgalom viszont nem csupán úgy kapcsolódik össze, hogy a felsőoktatási intézmény adja a helyszínét egyes programoknak, a Pannon Egyetem pénteken hivatalosan is átvehette a mozgalom által életre hívott Családbarát munkahely elismerést.

A Hangvillában tartott eseményen a mozgalom elnöke, Skrabski Fruzsina gratulált az intézménynek törekvéseikhez, továbbá itt is kifejtette, hogy céljuk bemutatni azt, hogy családosként és gyermekek nevelése mellett is lehet aktív, élményekkel teli életet élni.

Ugyanígy a mozgalom és a helyi intézmények, vállalatok, civil szervezetek effajta törekvéseit méltatta Porga Gyula polgármester is, aki elárulta, a csütörtöki napon a helyi vállalkozókkal is tartottak egy egyeztetést a családbarát munkahelyekről, egyébként Veszprémben legutóbb a Vemévszer Kft. részesült ebben az elismerésben.

A polgármester hozzátette, Veszprémben az alapvető értékek közé tartoznak a családbarát törekvések, annak pedig külön örül, hogy ezt a mentalitást egyre több vállalat és szervezet teszi magáévá.

A Pannon Egyetemnek odaítélt Családbarát munkahely elismerést az intézmény részéről Gyurácz-Németh Petra, egyetemi docens vette át, aki beszédében elmondta, az egyetem életében minden együttműködés egy ünnep, de ha ez valamilyen társadalmilag is hasznos területen történik, az még nagyobb büszkeség a részükről.

Hozzátette, hogy a Pannon Egyetemen az oktatás minősége mellett ugyanolyan fontosnak gondolják azt, hogy munkatársaik számára is olyan légkört és munkakörülményeket alakítsanak ki, ami segíti a családbarát szempontok érvényesülését is. Megjegyezte továbbá, hogy ez a tudományterület – mármint a családkutatás és társadalmi folyamatok – kutatási területnek is kiváló, ezért ösztönzik majd hallgatóikat, hogy válasszanak maguknak ehhez kapcsolódó témákat.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

'Vedd át az irányítást!'
'Vedd át az irányítást!'
Tizenegyedik alkalommal szerveztek sétát Veszprémben a mellrák elleni küzdelem jegyében, ahol a résztvevők által viselt rózsaszín zászlók és szalagok a megelőzés fontosságára is felhívták a figyelmet. A séta elején elhangzott, az elmúlt évben a világon 7,3 millió nőnél diagnosztizálták a kórt, ez közel annyi ember, mint Magyarország lakossága.
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet
Ma 0 órakor elindult a 2022. évi népszámlálás. A kérdőív online kitölthető a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül október 1. és 16. között. A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.
Állatvédelmi szakjogász képzés indul az országban
Állatvédelmi szakjogász képzés indul az országban
Hiánypótló, az országban egyedülálló állatvédelmi szakjogászképzést indított a Miskolci Egyetem együttműködésben az Állatorvostudományi Egyetemmel. A miskolci Állam- és Jogtudományi Kar posztgraduális kurzusára jelentkezők betekintést nyerhetnek az állatvédelmi jog és a hozzá kapcsolódó tudományterületekbe. Az Állatorvostudományi Egyetem hozzáadott értékeként pedig a szakterület állatorvosi, pszichológiai, kommunikációs, gazdasági, szociológiai és antropológiai vonatkozásait is megismerhetik a hallgatók.
Az időseket ünnepelték
Az időseket ünnepelték
Zenés műsorral kedveskedett a veszprémi időseknek az Agóra az idősek világnapján pénteken.
Energetikai Tanácsot alakítottak és megváltoztatták a parkolási zónákat szeptemberben
Energetikai Tanácsot alakítottak és megváltoztatták a parkolási zónákat szeptemberben
Havi hírösszefoglalónkban mutatjuk szeptember hónap legfontosabb veszprémi híreit.