2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Családbarát egyetem lett a Pannon

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által alapított elismerést péntek délelőtt adták át a Pannon Egyetemnek, egybekötve a Veszprémben most kezdődő Háromkirályfi Napokkal, amely rendezvénysorozat elsősorban a fiatal családosoknak kínál több érdekfeszítő programot is.

Szombaton 11 órakor a Veszprémi Petőfi Színház előtti téren tartják az idei Gyereket a magasba! programot, amely során a szervezők nem titkolt célja, hogy túlszárnyalják még a tavalyi részvételi arányt is, akkor egyébként Veszprémben 800-an, országosan 10 ezren emelték fel egyszerre, egy időben a gyermeküket, ezzel is hirdetve a családalapítás és a gyerekvállalás szépségeit és értékét.

Ezen esemény köré idén egész programsorozat épült ki, hiszen a szervező Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetése úgy döntött, a veszprémi aktivitásra építkezve idén a bakonyi megyeszékhelyen szervezik meg a Háromkirályfi Napokat, amely során több fiatalos, családbarát program, többek közt beszélgetések, koncertek, borkóstolók és interaktív foglalkozások is lesznek a városban, jó néhány ezek közül a Pannon Egyetemen.

Kapcsolódó cikk
A családok ünnepe lesz Veszprémben szombaton
Szeptember 24-én, szombaton ötödik alkalommal rendezik meg a Gyereket a magasba! elnevezésű családi programot, egyben országos rekordkísérletet. A résztvevő 35 magyar város közül Veszprém kiemelt szerepet kapott, a megyeszékhelyen ugyanis már pénteken elkezdődnek a programok.

Az egyetem és a mozgalom viszont nem csupán úgy kapcsolódik össze, hogy a felsőoktatási intézmény adja a helyszínét egyes programoknak, a Pannon Egyetem pénteken hivatalosan is átvehette a mozgalom által életre hívott Családbarát munkahely elismerést.

A Hangvillában tartott eseményen a mozgalom elnöke, Skrabski Fruzsina gratulált az intézménynek törekvéseikhez, továbbá itt is kifejtette, hogy céljuk bemutatni azt, hogy családosként és gyermekek nevelése mellett is lehet aktív, élményekkel teli életet élni.

Ugyanígy a mozgalom és a helyi intézmények, vállalatok, civil szervezetek effajta törekvéseit méltatta Porga Gyula polgármester is, aki elárulta, a csütörtöki napon a helyi vállalkozókkal is tartottak egy egyeztetést a családbarát munkahelyekről, egyébként Veszprémben legutóbb a Vemévszer Kft. részesült ebben az elismerésben.

A polgármester hozzátette, Veszprémben az alapvető értékek közé tartoznak a családbarát törekvések, annak pedig külön örül, hogy ezt a mentalitást egyre több vállalat és szervezet teszi magáévá.

A Pannon Egyetemnek odaítélt Családbarát munkahely elismerést az intézmény részéről Gyurácz-Németh Petra, egyetemi docens vette át, aki beszédében elmondta, az egyetem életében minden együttműködés egy ünnep, de ha ez valamilyen társadalmilag is hasznos területen történik, az még nagyobb büszkeség a részükről.

Hozzátette, hogy a Pannon Egyetemen az oktatás minősége mellett ugyanolyan fontosnak gondolják azt, hogy munkatársaik számára is olyan légkört és munkakörülményeket alakítsanak ki, ami segíti a családbarát szempontok érvényesülését is. Megjegyezte továbbá, hogy ez a tudományterület – mármint a családkutatás és társadalmi folyamatok – kutatási területnek is kiváló, ezért ösztönzik majd hallgatóikat, hogy válasszanak maguknak ehhez kapcsolódó témákat.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.
Véget értek az írásbeli érettségik
Véget értek az írásbeli érettségik
Befejeződnek pénteken a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal.
Felsőoktatás: új kihívások, régi reflexek
Felsőoktatás: új kihívások, régi reflexek
Felsőoktatás a 21. században – új kihívások, régi reflexek címmel ültek össze a téma szakértői csütörtökön, a Pannon Egyetemen B épületének konferencia termében.
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Rendhagyó módon nem a Városházán, hanem az Acticityben rendezték meg a képviselőtestület ülését csütörtökön.