Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Cirkuszolás és sport a lakótelepen

2022. szeptember 25. 15:00
Második alkalommal rendezték meg a Jutasi Pikniket és Olimpiát a hétvégén a Haszkovó lakótelepen.

A program mindegyik napja külön tematikával rendelkezett. A péntek a cirkuszé volt, amikor a résztvevők megtanulhattak légi akrobatika figurákat, zsonglőr trükköket, kötéltáncolni. A színpadon tűzzsonglőrök, zsonglőrök, légtáncosok mutatták meg tudásukat, miközben az egész délutános workshopok révén bárki próbára tehette magát: labdával, virágbottal, kendővel ügyeskedhettek az érdeklődők, de a tányérpörgetést vagy a diabolót is kipróbálhatták. A nap fénypontjaként megépült az "emberhegy", az önkéntesek alkotta gúla is. 

A szombati program a sport köré épült. A színpadon sportegyesületek bemutatói követték egymást, miközben a Kálvin parkban trambulin, asztali hoki, csocsó, ping-pong, gombfoci, falmászás, slackline, air track, gumiasztal segített levezetni az energiát. 

Délután Porga Gyula polgármester is kilátogatott a helyszínre, és köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, bízik benne, hogy az idén másodszor megrendezett program hosszú életű lesz, és arra kérte a jelenlévőket, hogy jövőre, az Európa Kulturális Fővárosa évében is aktívan vegyék ki a részüket a városban és különösen a szűkebb lakókörnyezetükben zajló programokból, hiszen a 2023-as ünnepi év sikere elsősorban azon múlik, hogy a veszprémiek mennyire lelik örömüket benne, a programok lelkét ugyanis a közösség adja. A közösség a hétköznapokban is fontos, jó tudni, hogy nem vagyunk egyedül, hogy számíthatunk a szomszédainkra, munkatársainkra az előttünk álló nehéz időszakban és a könnyedebb pillanatokban is – jegyezte meg a polgármester.

Vasárnap délután gyerekelőadásokkal, játszóházzal, társasjátékokkal, cukrászati bemutatókkal és egzotikus állatsimogatóval szólítják meg a kisgyerekes családokat. 

Galéria
II. Jutasi Piknik és Olimpia
Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Work in progress A veszprémi várnegyed egyik legkülönlegesebb műtárgyát ismerhetik meg a látogatók Különleges helyszínt fedezhetnek fel a Veszprémi Érsekség Work in Progress programsorozatának résztvevői. Február 24-én és 25-én, az idegenvezetők világnapja alkalmából szervezett „sisakos túrán” az érdeklődők megtekinthetik a Szent Mihály Főszékesegyház altemplomát, valamint a 18. század egyik legnagyobb hatású veszprémi püspökének monumentális barokk síremlékét, amelynek restaurálása idén vette kezdetét. tegnap 16:55 Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23 Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Új állandó tárlattal köszönti a tavaszt a Laczkó Dezső Múzeum. Még töltik a vitrineket, jövő péntektől azonban bárki megtekintheti a Veszprém történelmét a tárgyakon keresztül bemutató kiállítást. 2024. február 20. 19:59 Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. 2024. február 20. 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.