2022. november 30.
//
András, Andor névnap

Cirkuszolás és sport a lakótelepen

Második alkalommal rendezték meg a Jutasi Pikniket és Olimpiát a hétvégén a Haszkovó lakótelepen.

A program mindegyik napja külön tematikával rendelkezett. A péntek a cirkuszé volt, amikor a résztvevők megtanulhattak légi akrobatika figurákat, zsonglőr trükköket, kötéltáncolni. A színpadon tűzzsonglőrök, zsonglőrök, légtáncosok mutatták meg tudásukat, miközben az egész délutános workshopok révén bárki próbára tehette magát: labdával, virágbottal, kendővel ügyeskedhettek az érdeklődők, de a tányérpörgetést vagy a diabolót is kipróbálhatták. A nap fénypontjaként megépült az "emberhegy", az önkéntesek alkotta gúla is. 

A szombati program a sport köré épült. A színpadon sportegyesületek bemutatói követték egymást, miközben a Kálvin parkban trambulin, asztali hoki, csocsó, ping-pong, gombfoci, falmászás, slackline, air track, gumiasztal segített levezetni az energiát. 

Délután Porga Gyula polgármester is kilátogatott a helyszínre, és köszöntötte a jelenlévőket. Mint mondta, bízik benne, hogy az idén másodszor megrendezett program hosszú életű lesz, és arra kérte a jelenlévőket, hogy jövőre, az Európa Kulturális Fővárosa évében is aktívan vegyék ki a részüket a városban és különösen a szűkebb lakókörnyezetükben zajló programokból, hiszen a 2023-as ünnepi év sikere elsősorban azon múlik, hogy a veszprémiek mennyire lelik örömüket benne, a programok lelkét ugyanis a közösség adja. A közösség a hétköznapokban is fontos, jó tudni, hogy nem vagyunk egyedül, hogy számíthatunk a szomszédainkra, munkatársainkra az előttünk álló nehéz időszakban és a könnyedebb pillanatokban is – jegyezte meg a polgármester.

Vasárnap délután gyerekelőadásokkal, játszóházzal, társasjátékokkal, cukrászati bemutatókkal és egzotikus állatsimogatóval szólítják meg a kisgyerekes családokat. 

Képek
Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

További cikkek

Jazzpiknik: Rick Astley újra eljön Paloznakra
Jazzpiknik: Rick Astley újra eljön Paloznakra
Nik West, Rick Astley, a Thievery Corporation, a Dirty Loops és az Incognito is fellép a jövő évi Paloznaki Jazzpikniken. A tizenegyedik alkalommal megszervezett fesztivál 2023. augusztus 3-től 5-ig tart a Balaton-felvidéken - közölték a szervezők kedden.
Ezen a héten is a zene a főszereplő Veszprémben
Ezen a héten is a zene a főszereplő Veszprémben
A hazai zeneipar legnagyobb konferenciája, a legígéretesebb magyar előadók ingyenes koncertjei, az UNESCO Zenei Városok találkozója, évadnyitó koncert és zenei nevelésre fókuszáló szeminárium - mindez ezen a héten történik Veszprémben, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.
A Hősök kapuja a veszprémi vár középkori történetének kincsestára
A Hősök kapuja a veszprémi vár középkori történetének kincsestára
Elkészült a Laczkó Dezső Múzeum legújabb attrakciója, amelynek a veszprémi Vár bejáratánál lévő Hősök kapuja ad otthont. Az itt berendezett kiállítás a Vár történetét mutatja be kifejezetten az Árpád-korra, valamint a török időkre fókuszálva.
A veszprémi kulturális folyóiratok mutatkoztak be a Cserháti Könyvszalon rendezvényén
A veszprémi kulturális folyóiratok mutatkoztak be a Cserháti Könyvszalon rendezvényén
Hétfő délután a Kölcsey Ferenc Könyvesboltban beszélgettek a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület és a könyvesbolt közösen szervezett Cserháti Könyvszalon rendezvény-sorozatának vendégei.
Szót érteni a tündékkel is
Szót érteni a tündékkel is
Ilya lúme ná ammára i nólelva yantyáren, yea cenuvalve parie sina ve tyalie.