Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
28°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
28°C

Erős közösség formálódik az Egyetemvárosban

2022. szeptember 28. 10:54
Csupán a kezdő lökést kellett megadni és el is kezdett felépülni az Egyetemvárosban egy erős helyi közösség, ami hétvégén már megmutatta magát a városrészben szervezett Lombhullató pikniken.

Az Óvári Ferenc Baráti Kör tagjai fogalmazták meg az igényt, hogy sok másik városrészhez hasonlóan az Egyetemvárosnak is legyenek olyan közösségi eseményei, amelyeken változatos programok kíséretében találkozhatnak egymással az itt élő veszprémiek, miközben több generációnak is érdekes, interaktív programokat kínálnak a lakhelyüknek számító városrész parkjaiban.

Ez szombaton sikerült is, amikor megtartották a Lombhullató piknikre keresztelt rendezvényüket. Igaz, az első tervek szerint augusztus végén, majd szeptember elején tartották volna meg ugyanezt az eseményt, de akkor kétszer is közbeszólt az időjárás, így végül szeptember utolsó hétvégéjére csúszott a piknik, de a szervezők így sem voltak csalódottak, hiszen a Szent Mihály-napi rendezvények és a Háromkirályfi Napok mellett jól illeszkedett a hétvégi programdömpingjébe ez a városrészi esemény is.

A szervező Óvári Ferenc Baráti Kör egyébként kifejezetten azért jött létre, hogy Veszprém egyetemi városrészét felkarolja különböző közösségi események szervezésével, ezzel együtt a helyiek körében is erősítsék az összetartást.

Korábban már rendeztek a piknikhez hasonló programot, valamint olyan közösségi munkát is, amelynek keretében az Egry Úti Óvoda kerítését festették le a tagok.

A mostani alkalom viszont kizárólag a szórakozásról és kikapcsolódásról szólt. Portálunknak Csík Richárd, a városrész önkormányzati képviselője beszélt arról, a baráti körrel együttműködve igyekeztek változatos foglalkozásokat kivinni az Egry ABC előtti parkba.

Ennek keretében és a fenntarthatóság jegyében például Várszegi Kata dizájnerrel közösen kerékpárgumiból lehetett készíteni különböző ékszereket, de sakkoktatás is szerepelt a programok között, ahogy az Irodalomtörténeti Társaság is készült felolvasással, itt kifejezetten a városrészhez kötődő kortárs helyi művészek szerzeményeiből is szemezgettek.

A visszajelzések alapján izgalmas programmal települt ki a Laczkó Dezső Múzeum is, ők például bemutatták azokat az Avar-kori leleteket is, amelyek szintén erről a környékről kerültek elő a föld mélyéről.

A piknikre több tucat helyi család látogatott ki, akik a képviselő elmondása alapján pozitívan fogadták a kezdeményezést és további igények fogalmazódtak meg a jövőre nézve hasonló programok szervezésére.

Csík Richárd elmondta azt is, erre a helyi igényre alapozva, valamint arra a civil összefogásra, ami most feléledni látszik az Egyetemvárosban – az Óvári Fernec Baráti Kör mellett a ProBono Veszprém és az Egry Baráti Kör civil szervezetek is aktívak a városrészben – a jövőben további közösségi akciókat terveznek, leghamarabb már a közelgő karácsonyi időszakban.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Rozé Rizling Jazz Napok Frissítő italok és üdítő koncertek a rekkenő hőségben Péntek esete megnyitotta kapuit az Óváros téren a veszprémi nyár egyik legjobban várt fesztiválja, a Rozé Rizling Jazz Napok. ma 15:07 Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Augusztus 9-11 között másodszor rendezik meg Balatoni Filmzene Fesztivált Balatonalmádiban. Az idei programban három nap alatt kilenc formációtól, hat különböző műfajban csendülnek fel régi és új idők film-főcímzenéi és betétdalai, könnyed, változatos és színvonalas szórakozást kínálva a Balaton északi partján üdülőknek és az itt lakóknak. 2024. július 10. 22:14 A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben Munkácsy, Picasso, Rembrandt, de akár egy újhullámos kortárs festőművész is képes arra, hogy akár tíz évvel is meghosszabbítsa az emberek életét. És akkor még nem beszéltünk a zenészekről, szobrászokról, vagy a költőkről. A kultúrafogyasztás nem kizárólag lelki feltöltődés, igenis fizikai hatást is kivált az ember szervezetében, állítja egy kutatás. 2024. július 10. 11:44 Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Július hatodikán tartotta diplomaátadó ünnepélyét a Veszprémi Érseki Főiskola. A 2023/2024-es tanévben ötvenkét hallgató szerzett oklevelet, ebből kilencen alapképzési, és negyvenhárman szakirányú továbbképzési szakon.  A rendezvényen – tanszékvezetői és szakfelelősi megbízásának lejártával – megköszönték dr. habil. Leveleki Magdolna főiskolai tanár, a Szociális Tanulmányok Tanszék vezetőjének munkáját, akire részmunkaidejű oktatóként továbbra is számítanak. 2024. július 7. 14:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.