Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
12°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
12°C

Ismét nyitva a kápolna ajtaja a hívek előtt

2022. szeptember 30. 13:16
Péntek reggel a kívül és belül is megújult Szent Anna-kápolnában találkoztak a hívek, amikor Udvardy György veszprémi érsek megáldotta a felújított egyházi épületet.

A Szent Anna-kápolna tervein már 2021 elején elkezdtek dolgozni a szakemberek, felújítására azért volt szükség, mert az évek alatt mind műszakilag, mind gépészetileg leromlott az állapota.

A tervezés után a kivitelezésnek tavaly decemberben álltak neki és idén szeptemberben fejezték be.

A felújítás során a kápolna vizesedésének megszüntetését a teljes külső és belső vízszigeteléssel, új szellőző, falszárító, sólekötő vakolattal sikerült elérni.

A régi távfűtés megszüntetését követően a gépészeti és elektromos rendszereket is lecserélték, valamint hőszivattyús padló- és falfűtést szereltek be, amelyhez kapcsolódóan teljes padló rétegrendet, új padlóburkolatot készítettek.

A kápolna körüli szivárgórendszert teljesen kicserélték, valamint új vizesblokkot építettek. Az régi bútorokat, az oltárt és oltárképet, valamint a kőelemeket restaurálták, a meglévő padok kiegészítéseként újak is készültek.

Továbbá a homlokzat felületképzése teljesen megújult, a nyílászárók felújítása, cseréje is megtörtént.

A beruházást a főegyházmegye saját forrásból fedezte.

A Padányi Katolikus Iskola iskolakápolnájaként is szolgáló egyházi épületet Udvardy György veszprémi érsek áldotta meg szeptember 30-án, az Érseki Hivatal elöljárói, Porga Gyula Veszprém polgármestere, a munkálatok vezetői, valamint az iskola diákjai jelenlétében.

vehir.hu
további cikkek
Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken. tegnap 17:01 Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23 Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   2024. április 30. 17:11 Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon! 2024. április 30. 10:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.