Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C

Közösségi kert hozza közelebb egymáshoz a lakókat

2022. október 10. 15:00
A Mester utcai játszótér mellett számos magaságyás díszíti a teret, hogy a lakók kedvükre kertészkedhessenek akkor is, ha éppen nincsen saját kertjük.

A közösségi kert részleteit a hétfőre összehívott sajtótájékoztatón ismertették. Virt Emese ötletgazda, valamint Kovács Áron önkormányzati képviselő számolt be arról, miként jutottak el az ötlettől a megvalósításig. Emese két évvel ezelőtt vetette fel, hogy jó volna létrehozni egy közösségi kertet, amelynek nem csupán az ültetés szempontjából lenne hozadéka, de összehozná a lakóközösséget is, valódi találkozási pont lehetne. Így hát a lakások lépcsőházaiban elhelyezték a felhívást, melyben igényelni lehetett magaságyást, méghozzá ingyen.

A közösségi kert gondozásakor generációk találkozhatnak, a kisgyerekeknek pedig külön élmény, hogy végig kísérhetik a zöldségek fejlődését. Emese kiemelte, a magaságyásokhoz szükséges zöld hulladék a város hulladéka, a trágyát is egy közeli telepről szállították, nem áruházak termékeit vásárolták drágán, hanem újrahasznosítottak helyi dolgokat.

Kovács Áron hozzátette, rögtön a magáénak érezte a kezdeményezést, nem is volt kérdés, hogy az ügy mellé álljon. Úgy véli, élet költözött a házak közé, hiszen a játszótéren kívül nem igazán volt a térségben találkozási pont. A tapasztalat az, hogy rendkívül nagy igény volt a kiskertekre, hiszen manapság az emberek egyre inkább elszigetelődnek egymástól.

A megvalósításhoz – mint finanszírozó - hozzájárult a VEB 2023 Zrt., a működtető pedig a VKSZ Zrt. volt.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Az új parkolási rendszer a VKSZ Zrt. beruházásában készült, amely lényegesen megkönnyíti az autósok mindennapjait, és egyben nagy lépés a környezetbarát közlekedés felé is. A városban kialakított rendszernek köszönhetően 19 helyszínen 47 kamera, két perces frissítési idővel ad pontos információkat a szabad parkolóhelyek számáról.   tegnap 21:50 Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Porga Gyula Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Évértékelő sajtóreggelit tartott Porga Gyula polgármester, ahol viszont az EKF „termelési jelentése” helyett sokkal több szó esett a 2023 utáni időszakról, közte új célokról és címekről, amik Veszprém célkeresztjében vannak. tegnap 11:34 Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! A karácsony a szeretet, az összetartozás és az ajándékozás ideje. Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra kér mindenkit, hogy ebben az ünnepi szezonban gondolják át alaposan az élő állatok ajándékozásának következményeit. Az állatok nem csupán ajándékok, hanem érző, gondoskodást igénylő lények, tartásuk hosszú távú elköteleződést és felelősséget jelent. tegnap 9:33 Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. tegnap 9:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.