Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közösségi kert hozza közelebb egymáshoz a lakókat

2022. október 10. 15:00
A Mester utcai játszótér mellett számos magaságyás díszíti a teret, hogy a lakók kedvükre kertészkedhessenek akkor is, ha éppen nincsen saját kertjük.

A közösségi kert részleteit a hétfőre összehívott sajtótájékoztatón ismertették. Virt Emese ötletgazda, valamint Kovács Áron önkormányzati képviselő számolt be arról, miként jutottak el az ötlettől a megvalósításig. Emese két évvel ezelőtt vetette fel, hogy jó volna létrehozni egy közösségi kertet, amelynek nem csupán az ültetés szempontjából lenne hozadéka, de összehozná a lakóközösséget is, valódi találkozási pont lehetne. Így hát a lakások lépcsőházaiban elhelyezték a felhívást, melyben igényelni lehetett magaságyást, méghozzá ingyen.

A közösségi kert gondozásakor generációk találkozhatnak, a kisgyerekeknek pedig külön élmény, hogy végig kísérhetik a zöldségek fejlődését. Emese kiemelte, a magaságyásokhoz szükséges zöld hulladék a város hulladéka, a trágyát is egy közeli telepről szállították, nem áruházak termékeit vásárolták drágán, hanem újrahasznosítottak helyi dolgokat.

Kovács Áron hozzátette, rögtön a magáénak érezte a kezdeményezést, nem is volt kérdés, hogy az ügy mellé álljon. Úgy véli, élet költözött a házak közé, hiszen a játszótéren kívül nem igazán volt a térségben találkozási pont. A tapasztalat az, hogy rendkívül nagy igény volt a kiskertekre, hiszen manapság az emberek egyre inkább elszigetelődnek egymástól.

A megvalósításhoz – mint finanszírozó - hozzájárult a VEB 2023 Zrt., a működtető pedig a VKSZ Zrt. volt.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. ma 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… ma 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. tegnap 11:39 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. 2024. június 20. 14:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.