2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Városismereti versenyen vetélkedtek az általános iskolások

Szerda délután a Városháza adott otthont az Ismerem a városom? vetélkedőnek. A középdöntőben nyolc csapat szerepelt.

Tavasszal három szervezett városi séta is megalapozta már a fiatalok tudását, de természetesen előnnyel indult, aki a hétköznapokban is nyitott szemmel járja a királynék városát. Némethné Károlyi Jolán, valamint Somody Zsuzsanna, a Kukkantó Egyesület elnöke közösen szervezték az általános iskola hetedik és nyolcadikos osztályok számára a vetélkedőt, a szóban forgó már a második forduló, vagyis a középdöntő volt.

A rendezvény zsűritagjai: Brányi Mária alpolgármester, Pohl Brigitta, a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola igazgatója, valamint Borján Beatrix könyvtáros. Brányi Mária nyitóbeszédében arra biztatta a fiatalokat, hogy maradjanak továbbra is fogékonyak a városra, és tanuljanak minél többet annak történelméről. Az alpolgármester úgy véli, minél jobban beleássuk magunkat a város múltjába, annál jobban fogunk kötődni hozzá.

A vetélkedő tematikája szerint a második forduló a reformkori Veszprémről szólt, többek között totóval, versfelismerési feladattal készültek a gyermekeknek, de a városi - óvatos - csatangolás is belefért a játékidőbe.

Eredményt a harmadik vetélkedő után hirdetnek majd.

Szabó Eszter
Domján Attila